خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح کرد:

رونق بنگاه‌های کوچک و متوسط؛ اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت

رونق بنگاه‌های کوچک و متوسط؛ اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت
کد خبر : ۳۷۸۳۹۸

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ایجاد رونق صنایع کوچک و متوسط کشور از اولویت‌های کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی،  علی یزدانی، به تصویب ۷ پروژه در وزارت صنعت ، معدن وتجارت در قالب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۸۴ هزار واحد صنعتی فعال و غیر فعال در کشور وجود دارد.

وی اظهار داشت: ساختاری که برای تحقق اهداف و سیاست‌های‌کاری این وزارتخانه پیش‌بینی شده شامل سیاست های کاری ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به ریاست معاون اول رئیس جمهوری، کار گروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت و در استان‌ها نیز کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست استانداران است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ، با بیان اینکه اولویت معرفی به بانک ها واحدهای دارای مشکل هستند، افزود: هدف از تشکیل این کارگروه در قالب اقتصاد مقاومتی حل مشکل نقدینگی واحدهای تعطیل و یا نیمه تعطیل است.

یزدانی افزود: مشکلاتی که واحدهای تولیدی با ادارات ‌کل تامین اجتماعی و امور مالیاتی دارند نیز اقدام بعدی این کارگروه بوده و در گام سوم نیز رفع مشکل واحدهای تولیدی با شرکت‌های ارائه دهنده خدمات در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه تسهیلات در نظر گرفته شده به همه واحدهای تولیدی تعلق نخواهد گرفت ، ادامه داد: این تسهیلات به واحدهایی که به طور عمده مشکل نقدینگی دارند ولی از لحاظ ظرفیت تولید، دانش فنی، توان مدیریتی و به ویژه بازار فروش محصولات مشکلی ندارند، تعلق می‌گیرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، یادآور شد: دارا بودن مجوز معتبر از سازمان صنعت، معدن و تجارت، بهره‌برداری در زمان مصوب این کارگروه، ثبت اطلاعات طرح تولیدی در سامانه بهینه یاب وزارت صنعت، معدن و تجارت و ارائه مدارک مورد نیاز به کمیته بررسی، از جمله مواردی است که متقاضی دریافت تسهیلات باید رعایت کنند.

یزدانی، به وظایف و ماموریت های بانک‌ها در این زمینه اشاره کرد و گفت: پذیرش واحدهایی که توسط کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استانی معرفی می‌شوند بدون توجه به چک‌های برگشتی و نیز بدهی‌های غیر جاری آن‌ها، ارائه نتیجه رسیدگی‌ها به دبیرخانه کارگروه و فرد متقاضی ظرف مدت یک ماه، آزاد کردن وثایق مازاد واحدها، پذیرش ضمانت صندوق‌های ضمانتی، حمایتی و بیمه‌نامه و ارائه اطلاعات مربوط به تسهیلات اعطایی به صورت دوره‌ای به دبیرخانه‌ کارگروه‌ها از جمله این وظایف است.

وی با بیان اینکه تا پایان اردیبهشت‌ماه سال جاری، ۸۷ هزار و ۹۱۷ واحد صنعتی از سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت در استان‌ها پروانه بهره‌برداری گرفته‌اند، تصریح کرد: از این تعداد ۸۰ هزار و ۸۱ واحد کوچک، ۴ هزار و ۳۵۶ واحد متوسط و ۳ هزار و ۴۸۰ واحد نیز جزو واحدهای بزرگ صنعتی هستند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ، یادآور شد: بیش از ۸۴ هزار و ۴۰۰ واحد تعطیل و غیر تعطیل در سطح کشور جزو صنایع کوچک و متوسط هستند که از این تعداد ۳۷ هزار و ۱۴۸ واحد در داخل شهرک‌ها و نواحی صنعتی قرار دارند، ۳۴ هزار و ۵۵۷ واحد کوچک، یک‌هزار و ۷۲۳ واحد متوسط و ۸۶۸ واحد نیز مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی جزو واحدهای بزرگ هستند.

یزدانی ، با اشاره به اینکه از مجموع ۵۲۸ واحد فعال و غیرفعال دارای پروانه بهره‌برداری در داخل و خارج از شهرک‌ها و نواحی صنعتی خراسان جنوبی ۵۰۳ واحد کوچک هستند، افزود: همچنین از این تعداد ۱۲ واحد متوسط و ۱۳ واحد نیز جزو واحدهای بزرگ هستند؛ این در حالیست که از مجموع واحدهای دارای پروانه در خراسان جنوبی تعداد ۱۷۹ واحد غیرفعال هستند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ، با بیان اینکه ۳۰۶ واحد صنعتی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی خراسان جنوبی مستقر هستند، افزود: از این تعداد، ۸۰ واحد صنعتی غیر فعال هستند.

یزدانی ، با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی ۲۲ واحد در داخل شهرک‌ها و نواحی صنعتی توسط بانک‌ها تملک شده و از این تعداد ۲۰ واحد غیرفعال و دو واحد نیز در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: این تعداد ۲ درصد واحدهای تملک شده در کشور را شامل می‌شوند.

یزدانی ادامه داد: پنج شهرک و ناحیه صنعتی در خراسان جنوبی شامل شهرک و نواحی صنعتی بیرجند، طبس، فردوس، قاین و نهبندان تقاضا محور هستند.

وی با اشاره به اینکه در کشور ۳۷۸ شهرک و ناحیه صنعتی فاقد تقاضا هستند، تصریح کرد: همچنین در دو شهرک و ناحیه صنعتی خراسان جنوبی هیچ قراردادی منعقد نشده است.

وی یادآور شد: در سطح کشور تا تاریخ ۱۶ خردادماه جاری تعداد ۶۹۳۹ واحد و طرح در سامانه بهینه‌یاب ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۵۶ واحد و طرح مربوط به استان خراسان جنوبی است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، خاطر نشان ساخت: توسعه صنایع کوچک و ایجاد توسعه و زیرساخت های صنعتی از جمله ماموریت های اصلی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی بشمار می رود.

یزدانی، با بیان اینکه تعداد هفت پروژه اقتصاد مقاومتی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت به تصویب رسیده است، یادآور شد: این پروژه ها شامل رونق تولید و تعیین تکلیف هفت هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی دارای مشکل با هدف فعال کردن آنها و ارتقاء رقابت پذیری واحدهای تولیدی کوچک و متوسط با هدف افزایش صادرات است.

وی اضافه کرد :ایجاد توازن بین زنجیره مواد اولیه مورد نیاز و توسعه صنعت فولاد و مس کشور برای تولید پایدار، مدیریت هدفمند واردات در راستای حفظ تراز مثبت تجاری، افزایش صادرات کالا و خدمات غیرنفتی به میزان ۱۰ میلیارد دلار در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴، تکمیل طرح های صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد و تکمیل و راه اندازی ۳۳ طرح مهم و ملی از دیگر مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای این وزارتخانه محسوب می شود.

وی ادامه داد: دولت در سال ۹۵، جهت رفع موانع تولید و حل مشکلات متقاضیان برای انجام سرمایه گذاری جدید در واحدهای تولیدی ، نرخ مالیات را برای مدت ۱۰سال صفر در نظر گرفته و این مورد را نیز به بانک مرکزی ابلاغ کرده است.

وی در پایان در خصوص اختصاص ۲ میلیارد تومان اعتبار به منظور راه‌اندازی تصفیه‌خانه پساب کارخانه‌های شهرک صنعتی بیرجند قول مساعد داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر