خبرگزاری کار ایران

ناترازی؛ بلای جان تولید

ناترازی؛ بلای جان تولید
کد خبر : ۱۵۸۴۸۲۸

عضو هیئت‌مدیره خانه صمت ایران با بیان اینکه کار اقتصادی باید از منظر مسئولان برکت پیدا کند، از رفتارهای دولت با بنگاه‌های اقتصادی خاصه در شرایط جنگ اقتصادی، تحریم و ناترازی‌های داخلی، انتقاد کرد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی خانه صمت ایران، با اشاره به اینکه بخش تولیدی با زحمات بسیار کالا را تولید کره و با بازارهای محدودِ مواد اولیه هم روبه‌رو است، اظهار کرد: ما محصول و خدمتی را به‌درستی و باکیفیت ارائه می‌دهیم. در مقابل در محیط کسب‌وکار با کمبود و بحران انرژی در زمینه گاز، سوخت مایع و برق روبه‌رو هستیم؛ به‌گونه‌ای که در تابستان و زمستان رویه‌های کاری در ایام مختلفی تعطیل می‌شود.

وی افزود: در بسیاری موارد کارخانه‌ها تا سه روز تعطیل هستند و همین مسئله موجب عدم رسیدگی به تعهدات می‌شود. بسیاری کارخانه‌ها با مشتریان داخلی و خارجی قرارداد بسته‌اند و در پی تعطیلی، توان به‌روزرسانی ندارند.

خالقی تأکید کرد: با وجود قطع برق، بانک‌ها اقساط را به‌صورت روزشمار تعیین کرده و تأمین اجتماعی و سازمان مالیاتی هم در خسارتِ وارده با کارخانه‌ها مشارکت ندارند.

بنابراین تمام خسارت‌ها به قوت خود باقی است؛ درحالی‌که بانک‌ها باید جرایم را فریز کنند. امروز شرایط ما در تحریم و جنگ اقتصادی و ناترازی، وضعیتی ویژه محسوب می‌شود؛ پس نباید در این شرایط هم به سانِ روزهای عادی با فعالان اقتصادی رفتار کنیم.

وی در بخشی دیگر از مصاحبه‌اش از نامه‌نگاری به ریاست‌جمهوری و برخی وزرا سخن گفت و افزود: دولت یک‌سری اقدامات را انجام نداده است؛ پس باید بگوید چه برنامه‌ای دارد؟! اما ادبیاتی در وزارت نیرو پدید آمد و تأکید کردند صنعتگران باید برق موردنیاز را خودشان تأمین کنند.

این مسئله عجیب و شوکه‌کننده بود و در خانه صنعت، معدن و تجارت بسیاری دوستان واکنش‌هایی تند داشتند.

*حاضریم برق خانه‌ها قطع شود؛ ولی چرخ صنعت نخوابد

در ادامه محمدی، عضو کمیسیون صنایع مجلس با تأکید بر اینکه در عرصه تولید حامیِ تولیدکنندگان، صنعتگران و کارگرانی هستیم که در شرایط ناترازی با بیکاری روبه‌رو می‌شوند، گفت: این مسئله به جد در کمیسیون پیگیری می‌شود.

تأمین انرژی همواره در کمیسیون و کمیته رفع موانع تولید پیگیری شده است؛ ما با قطع برق و سپس عدم تخصیص ارز و ثبت سفارش‌ها روبه‌رو بوده‌ایم و امروز هم با کمبود گاز مواجه هستیم که موجب شده نیروگاه‌ها از مدار خارج شوند و مصارف خانگی و صنعت گران را تأمین نکنند.

وی افزود: فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف و مبحث ۱۹ ساحتمان را باید در نظر بگیریم. چراکه در پی مصرف بی‌رویه در منازل، با مشکل روبه‌رو می‌شویم.

محمدی لزوم بهره‌مندی از انرژی‌های پاک را نیز متذکر شد و افزود: وزرای مرتبط را به کمیسیون های تخصصی ارجاع دادیم؛ چون برنامه زمان‌بندی باید به‌درستی اجرایی شود و ما نیز این مهم را به جد مطالبه کردیم.

همچنین کمیسیون اقتصادی دولت باید بسته‌ای برای تأمین انرژی صنایع تأمین کند؛ گرچه حاضریم مصرف‌کننده خانگی برق و گاز نداشته باشند؛ ولی چرخ صنعت نخوابد؛ چون بیکاری یک کارگر معضلات بسیاری را برای جامعه و خانواده در پی دارد.

وی درباره سؤال پیامکیِ یکی از شنونده‌های رادیو گفت‌وگو مبنی بر چرایی صادرات گاز به پاکستان گفت: جسارتاً این مسئله را باید از کیسیون انرژی سؤال کنید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز