جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی خبر داد؛
بکارگیری پزشکان نیروهای مسلح در معاینه اولیه مشمولان
با تصویب قانون جدید وظیفه عمومی در سال ۹۰، مقرر شد که در بحثمعاینه اولیه مشمولان، بکارگیری پزشکان بیمارستانهای نیروهای مسلح(ارتش، سپاه و ناجا) در اولویت اول قرار گیرند تا غربالگری بهتری را در تشخیص مشمولان سالم از بیمار داشته باشیم.
ایلنا: طرح بکارگیری پزشکان نیروهای مسلح در معاینه اولیه مشمولان به زودی در تهران اجرا میشود.
به گزارش ایلنا، سردار " ابراهیم کریمی " در مورد تغییر روند معاینه اولیه مشمولان گفت: با تصویب قانون جدید وظیفه عمومی در سال ۹۰، مقرر شد که در بحثمعاینه اولیه مشمولان، بکارگیری پزشکان بیمارستانهای نیروهای مسلح(ارتش، سپاه و ناجا) در اولویت اول قرار گیرند تا غربالگری بهتری را در تشخیص مشمولان سالم از بیمار داشته باشیم.
سردارکریمی از اجرایی شدن این طرح به صورت پایلوت در تهران به زودی خبر داد و گفت: براساس این طرح، مشمولان متقاضی اعزام به خدمت و سایر معافیتها برای انجام معاینه اولیه پزشکی، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی(پلیس + ۱۰) فرم مخصوص را دریافت و به صورت سیستمی به یکی از پزشکان تعیین شده در نزدیکی محل سکونتشان ارجاع داده میشوند.
وی افزود: پزشکان تعیین شده که همگی از آیین نامه پزشکی اطلاع کافی دارند، با دقت مشمولان بیمار را از سالم غربالگری و در صورت بیماری مشهود، مشمول را به شورای پزشکی وظیفه عمومی معرفی میکنند. در آینده نزدیک نیز با ایجاد ارتباط سیستمی پزشکان با سازمان وظیفه عمومی، نتایج معاینات اولیه از طریق سیستم به این سازمان واصل و امکان هرگونه جعل احتمالی در این رابطه حذف میشود.
جانشین رئیس سازمان وظیفه عمومی ادامه داد: با راه انداری سامانه سنجش سلامت که توسط سازمان وظیفه عمومی طراحی و با همکاری وزارت بهداشت مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت، پرونده پزشکی مشمولان به صورت الکترونیکی در اختیار پزشکان معاین قرار میگیرد و همچنین سوابق حاصله از معاینه مشمولان نیز به وزارت بهداشت ارسال خواهد شد.
سردار کریمی با اشاره به اینکه معاینه اولیه مشمولان تقریبا تا سال۸۲ به صورت متمرکز در حوزههای وظیفه عمومی انجام میشد، یادآور شد: براین اساس، مشمول پس از ارائه درخواست اعزام، برگ آماده به خدمت از مراکز وظیفه عمومی را دریافت کرده و در همان مراکز توسط پزشکان، معاینه میشد که البته با توجه به حجم بالای مراجعات، این نوع معاینات اولیه به عنوان یک ابزار غربالگری کاربرد نداشت و این عمل منجر میشد تا حجم زیادی از مشمولان به شورای پزشکی ارجاع داده شوند.
کریمی خاطرنشان کرد: از سال ۸۲ به بعد با تغییر نحوه معاینات اولیه مشمولان، آنان دیگر به سازمان وظیفه عمومی مراجعه نکرده بلکه توسط پزشکان عمومی در سطح کشور معاینه میشوند که به دلیل عدم آگاهی پزشکان فوق از آیین نامه پزشکی، این شیوه نیز مشکلاتی را به همراه دارد چرا که برخی از مشمولان با وجود بیماری، اشتباها به یگان خدمتی برای انجام خدمت مقدس سربازی معرفی میشوند.
وی افزود: همچنین برخی از مشمولان به اشتباه و به دلیل عدم دقت در معاینه اولیه در مسیر رسیدگی به معافیت پزشکی قرار میگیرند که این مسئله صرف هزینه و وقت فراوان برای مشمولان و سازمان وظیفه عمومی را به همراه دارد. امیدواریم با بکارگیری پزشکان نیروهای مسلح در معاینات اولیه مشمولان، گامی مثبت در جهت رفع مشکلات برداریم.