مدیر استان خراسان جنوبی مطرح کرد؛
تمام تشکلهای عشایری کارگزار خواهد شد
مدیر استان خراسان جنوبی توسعه نظام بیمهای را از موارد حائز اهمیت در رفاه اجتماعی عشایر دانست و بیان کرد: حدود 4 تشکل از 10 تشکل ما در استان خراسان جنوبی همزمان کارگزاران بیمه نیز هستند و درپی آن هستیم که تمام تشکلهای عشایری خود را به عنوان کارگزاری بیمه نیز ایجاد کنیم.
به گزارش ایلنا، مهدی عصمتیپور با اشاره به رتبه چهارم استان خراسان جنوبی از نظر جمعیت عشایری خود در کشور، گفت: حدود 15 هزار 676 خانوار عشایری با حدود جمعیت 81 هزار نفر در استان حضور دارند. حدود 80 درصد این جمعیت در شهرستانهای مرزی و 20 درصد در مراکز استان ساکن هستند.
وی درخصوص تولیدات جامعه عشایری نیز گفت: جوامع عشایری استان خراسان جنوبی حدود 66 هزار راس دام در اختیار دارند که حدود 21 هزار راس از این دامها سنگین مانند شتر هستند. حدود 9 هزار و 500 تن از محصولات لبنی، 8 هزار و 400 تن گوشت قرمز و 800 تن نیز پشم و مو و کرک و حدود 25 درصد صنایع دستی استان مانند گلیم، جاجیم بافی، حوله بافی و پلاس بافی را نیز عشایر استان تولید میکنند.
عصمتیپور افزود: دغدغه اصلی فعلی عشایر ساماندهی دام مازاد آنها بود که با برخی از تدابیر در روز عید قربان برخی از این دامها به استانهای همجوار ارسال شد. بنابراین این دام مازاد تعدیل شد و به دنبال تدابیری هستیم تا از طریق شرکتهای پشتیبانی امور دام بتوانیم شرایطی مشابه شرایطی که برای کنترل بازار مرغ مطرح است برای دام عشایر نیز راه اندازی کنیم.
مدیر استان خراسان جنوبی با بیان اینکه خوشبختانه دولت نگاه ویژهای به عشایر دارد، درخصوص اقدامات رفاهی برای عشایر گفت: پروژه اول آبرسانی پایدار است که به این منظور دو پروژه بزرگ اجرا کردیم، پروژه اول آبرسانی پایدار به عشایر است که در شهرستان زیرکوه به طول 81 کیلومتر بود که 39 محله عشایری درحدود 620 خانوار از آن استفاده میکنند.
وی ادامه داد: پروژه آبرسانی دوم در شهرستان نهبندان به طول 75 کیلومتر است که 14 محله عشایری درحدود 280 خانوار از ان استفاده خواهند کرد، این پروژه در سه فاز است که فاز اول آن به طول 21.5 کیلومتر انجام شده است و در هفته دولت به بهره برداری خواهد رسید، فاز دوم آن در حال اجرا و فاز سوم نیز پس از ابلاغ اعتبارات لازم شروع خواهد.
عصمتی پور افزود: خدمات ما برای عشایر در دو بعد است؛ بعد اول خدمات مستمر مانند آبرسانی سیار، مرمت و بازسازی راهها، مرمت و بهسازی چشمهها، قنوات، تامین و توزیع نهادههای دامی از طریق تشکلهای عشایری، توزیع آرد، آموزشهای کاشت گیاهان دارویی، صنایع دستی، دامداری، زراعت و باغبانی است وخدمات دوم در حوزه زیربنایی مانند شبکههای دائمی انتقال آب شرب و دام، تکمیل و تجهیز آب شرب انسان و دام، تکمیل و تجهیز چاههای عمیق آب شرب، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به منظور توسعه فعالیتها و ارتقاء درآمد خانوارهای عشایری است( در سه ماهه اول سال حدود 7 میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با بهره 4 درصد به عشایر پرداخت کرده ایم).
وی توسعه نظام بیمهای را از موارد حائز اهمیت در رفاه اجتماعی عشایر دانست و بیان کرد: حدود 4 تشکل از 10 تشکل ما در استان خراسان جنوبی همزمان کارگزاران بیمه نیز هستند و بیمه کردن افراد در زمان مراجعه تشکلهای عشاری به محلات از مزایای این اتفاق است و درپی آن هستیم که تمام تشکلهای عشایری خود را به عنوان کارگزاری بیمه نیز ایجاد کنیم. تا بتوانند راحت تر افراد را تحت پوشش خود قرار دهیم. بیمهشدگان میتوانند از مزایای این بیمه در زمان سالمندی، بازنشستگی و یا از کار افتادگی و یا در زمان فوت خانوار آنها از مزایای آن استفاده کنند.