خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل گروه صنعتی سدید در گفت‌و‌گو با ایلنا؛

تخصیص منابع اجرای پروژه‌های آبرسانی بر اساس قانون برنامه ششم توسعه

تخصیص منابع اجرای پروژه‌های آبرسانی بر اساس قانون برنامه ششم توسعه
کد خبر : ۸۴۱۳۳۵

مدیر عامل گروه صنعتی سدید با توجه به موضوع تنش‌های آبی در کشور و وضعیت بحرانی موجود در این خصوص، از ضرورت توجه به افزایش هرچه بیشتر اعتبارات پروژه‌های آبرسانی به مناطق مختلف کشور براساس پتانسیل‌های تولید کنندگان لوله‌های قطور فولادی خبرداد.

 امیرحسین کاوه درگفت‌وگوبا خبرنگار اقتصادی ایلنا عنوان کرد: کمبود آب به‌ عنوان با ارزشترین منبع در زندگی بشر، موجب تهدید زندگی در جوامع مختلف به ویژه در مناطق خشک جهان شده است. داده‌های آماری جدید  مؤسسه منابع جهان  نشان می‌دهد که ده ها کشور جهان با وضعیت «خیلی بحرانی» کمبود آب روبه‌رو هستند و سالانه  در حدود۸۰ درصد ذخیره آب در دسترس خود را در کشاورزی، صنایع و مصارف شهری استفاده می‌کنند که در این لیست، نام ایران نیز به چشم می‌خورد که همواره با موضوع کم آبی؛ به خصوص  در نقاط گرم و خشک خود روبه‌رو بوده بگونه‌ای که تنش‌ها و بحران‌های آب در مناطق متعدد کشور طی سال‌های مختلف، همواره مورد توجه مسئولان ارشد کشور قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در راستای حل این دغدغه و معضل اساسی، وزارت نیرو و دستگاه‌های ذی ربط؛ نسبت به تهیه طرح های آبرسانی با اولویت بالا و مورد نیاز کشور اقدام کرده‌اند بگونه‌ای که بر اساس آخرین گزارشات موجود از شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور (آبفا) در حدود 50 طرح آبرسانی شهری در اقصی نقاط کشور معرفی شده است که  در برگیرنده  نیاز به حدود3 هزار 500 کیلومتر خطوط لوله فولادی انتقال آبرسانی، است.

کاوه گفت: این میزان جدای از طرح های آبرسانی روستایی است که توسط وزارت نیرو در دست بررسی و انجام است. در این راستا بر اساس آمار ارائه شده توسط وزیر نیرو، در طی 6 سال اخیر، در حدود 10 هزار روستا  از شبکه آب شرب بهره‌مند شده‌اند که تا پایان سال 1400 نزدیک به 5 هزار روستای دیگر با جمعیتی بالغ بر 1.5 میلیون نفر که دسترسی به آب شرب ندارند، باید به شبکه آب متصل گردند. اما این وزارتخانه و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط همچون سایر بدنه دولت از فقدان منابع مالی در راستای اجرای پروژه‌های مزبور، رنج می‌برند.  بگونه‌ای که از حجم تقریبی 2.5 میلیون تنی پروژه های خطوط فولادی انتقال آب شهری تعریف شده توسط آبفا، طی دو سال اخیر تنها حدود 200 هزار تن پروژه به اجرا در آمده است که  با توجه به ظرفیت‌های خالی شرکت‌های تولید کننده و‌ رقابت موجود در اجرا، اصولا رقم قابل توجهی نیست.

 وی اظهار کرد: در این میان شرکت‌های تولید کننده لوله‌های قطور فولادی خطوط انتقال آب در کشور با ظرفیت اسمی تولید بیش از 3 میلیون تن و بهره‌مندی از کلیه استانداردهای مورد نیاز و توانایی تولید لوله‌های با کیفیت بسیار بالا، قادر به تولید لوله‌های فولادی مورد نیاز پروژه‌های آبرسانی بوده و همواره این ظرفیت‌های خالی را به کارفرمایان دولتی؛ اعلام کرده‌اند. کما اینکه شرکت‌های حاضر در این بخش همچون شرکت لوله و تجهیزات سدید و شرکت لوله سازی ماهشهر سدید از دیرباز تامین کننده لوله های قطور فولادی خطوط انتقال آب، نفت وگاز در پروژه های مختلف خطوط انتقال کشور بوده اند.

کاوه در ادامه عنوان کرد: در این خصوص باتوجه به اینکه در برهه کنونی، اولویت دارترین مساله کشور؛ آبرسانی است، بنابراین نیاز است تا در بدنه دولت؛ بودجه‌های مناسب به این مهم تخصیص پیدا داده و با یک بسیج همگانی از منابع، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود، پروژه‌های آبرسانی به انجام برسد.

مدیرعامل گروه صنعتی سدید گفت: بهره‌گیری از منابع صندوق توسعه ملی کشور، افزایش بودجه سالیانه پروژه‌های آبرسانی در قانون بودجه سال 99 کشور و نیز تامین ماده اولیه تولید لوله (ورق فولادی) از طریق  تهاتر بدهی‌های تولیدکنندگان ورق  فولادی (آب، برق، گاز، سنگ معدن و ...) در بین وزارت خانه های نیرو و صمت؛ از جمله راهکارهای حل تامین منابع اجرای پروژه های آبرسانی در کشور می باشد.

کاوه اظهار کرد: در این بین از مهمترین موارد قانونی جهت تامین و افزایش بودجه اجرای پروژه‌های آبرسانی، ماده 2 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (1400 -1396) است. بر اساس این ماده قانونی، صراحتا قید شده است که آب، به عنوان یک موضوع راهبردی و محوری بوده و دولت موظف است پروژه‌های مرتبط با آن و همچنین مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در این بخش را در  بودجه سالانه کشور اعمال نماید.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز