خبرگزاری کار ایران

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد:

وزارت جهاد کشاورزی متولی تأمین امنیت غذایی کشور در پدافند غیرعامل

وزارت جهاد کشاورزی متولی تأمین امنیت غذایی کشور در پدافند غیرعامل
کد خبر : ۸۲۸۵۴۶

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی گفت: ما متولی امنیت غذایی کشور هستیم و به همین جهت گستردگی کار پدافند غیرعامل در وزارت جهاد کشاورزی بیش از وزارت‌خانه‌های دیگر است.

به گزارش ایلنا و به نقل از  وزارت جهاد کشاورزی، محمدرضا طلایی به مناسبت آغاز هفته پدافند غیرعامل در ر ابطه با مجموعه پدافند غیرعامل در وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: وظایف پدافند غیرعامل در دوره‌ای در حد اداره کل در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی بود که در یک دوره زمانی حذف شد.

وی افزود: در دو سال اخیر و بنا بر ضرورتی که ما داشتیم حوزه پدافند دوباره در وزارت جهاد کشاورزی شکل گرفت و ما به دنبال آن هستیم تا ساختار اداره کل را دوباره به آن بازگردانیم، در حال حاضر رئیس دبیرخانه پدافند غیرعامل به‌عنوان مشاور معاون وزیر در حوزه پدافند حضور دارد.

طلایی ادامه داد: در کلیه معاونت‌ها و ادارات کل مستقل یک نماینده مسئول آن دستگاه را به‌عنوان مسئول پدافند غیرعامل معرفی کردند که عمدتاً پیگیری‌ها، جلسات و کلاس‌ها از طریق این فرد انجام می‌شود.

وی گفت: در سازمان‌های استان هم نماینده رئیس سازمان در حوزه پدافند با ابلاغ رئیس سازمان مشخص می‌شود. با توجه به اینکه استان‌ها در حوزه پدافند زیر نظر پدافند غیرعامل استانداری‌ها هستند به همین جهت مسئول دبیرخانه ما به‌عنوان رئیس سازمان پدافند غیرعامل وزارت جهاد کشاورزی مشغول به فعالیت است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نهایی شدن اداره کل پدافند غیرعامل در وزارت جهاد کشاورزی تا پایان سال خاطرنشان کرد: پدافند غیرعامل مورد تأکید وزیر جهاد کشاورزی است و ایشان این حوزه را در حال حاضر ضروری می‌بینند، بحران یک حادثه است اما پدافند اقداماتی برای پیش‌بینی است به همین منظور تا پایان سال بحث اداره کل پدافند غیرعامل در وزارت جهاد کشاورزی نهایی خواهد شد.

وی در رابطه با ضرورت توجه به امنیت غذایی در کشور اذعان کرد: ما به‌عنوان وزارتخانه‌ای که متولی امنیت غذایی هستیم و غذای جمعیت کشور را تهیه و تأمین کنیم باید خطراتی را که دام و طیور را تهدید می کند از سر راه برداریم به همین جهت گستردگی کار پدافند غیرعامل مباحث دام، گیاه در هر دو نوع باغبانی و زراعت، تجارت، ذخیره‌سازی استراتژیک، خرید تضمینی از کشاورز و حفظ مزارع را شامل می‌شود.

طلایی ادامه داد: از طرف دیگر ما حدود ۵ میلیون بهره‌بردار داریم که کارها به دست آن‌ها انجام می‌شود و تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد هم با ما همکاری می‌کنند به همین منظور در سال ۹۷ و شش‌ماهه اول ۹۸ به این جمع‌بندی رسیدیم که سه محور را باید پررنگ کنیم که یکی از این محورها بحث آموزش بوده است.

وی در رابطه با آموزش بهره‌برداران گفت: دستورالعملی را در خصوص بهره‌برداران تدوین کرده و به استان‌ها ابلاغ کردیم تا آموزش‌ها را شروع کنند که این کار با اساتید مجرب شروع‌شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی افزود: در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی هم در راستای سه هدف تعریف‌شده برنامه آموزش را شروع کردیم و در حوزه سایبری دو هفته گذشته با کلیه مسئولین مراکز فن‌آوری، مراکز وابسته و خود مجموعه وزارت خانه جلسه‌ای داشتیم که جلسه بسیار فنی و کارشناسی بود و حدود یک ماه قبل هم آموزش را در حوزه ساختمان‌ها و زیربنایی داشتیم.

طلایی عنوان کرد: اهمیت، جایگاه و پکیج‌های فعالیت پدافندی در حوزه‌های مختلف باید تعبیه شود و پکیج پدافندی باید در تمام زیر بخش‌ها در نظر گرفته شود به‌عنوان‌مثال در حوزه ایجاد خط لوله، منابع خاک و یا حتی خرید یک ساختمان باید دستورالعمل پدافندی آن نوشته شود.

وی افزود: یکی دیگر از برنامه‌های دبیرخانه پدافند غیرعامل مباحث ۲۱ گانه ساختمان است که با  همکاری مجموعه شهرداری جلسه‌ای را با کل مسئولان ساختمانی گذاشتیم و تمام عوامل تهدید و خطر را بررسی کردیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر حساسیت سیستم های امنیتی مراکز تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: ما باید حساسیت مراکز تحقیقاتی و اصلاح نژاد را در نظر بگیریم، برخی نمونه‌های ژنتیکی ما از ۵۰ سال گذشته تاکنون باقی مانده و اگر آسیب ببیند امکان بازیابی آن وجود ندارد، بنابراین موضوع نگهداری از آن، ساختمان و دستگاه‌های مداربسته آن را در دستور کار قرار دادیم.

وی افزود: تا پایان سال بحث امنیت پدافندی ساختمان‌های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌های مرتبط را کامل خواهیم کرد.

تأمین امنیت غذایی در سایه تحریم

طلایی در رابطه با تأمین امنیت غذایی در شرایط تحریم گفت: وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تأمین و ذخیره‌سازی محصولات و مواد اولیه تولید، اقدامات ارزنده‌ای را در سال زراعی گذشته انجام داده که در نوع خود بی‌نظیر بود؛ آن‌هم در شرایط سخت تحریم که ما در حداقل جابه‌جایی پول دچار مشکل بودیم.

وی افزود: اما وزارت جهاد کشاورزی در بحث تأمین امنیت غذایی و ذخیره‌سازی غذا بسیار عالی کارکرده است و زحمت بسیاری در این خصوص کشیده شده که وزیر جهاد کشاورزی شخصأ بر آن نظارت کامل داشته است.

طلایی ادامه داد: در سال گذشته با وجود شرایط تحریم و فشارهای سیاسی موجود، در کشور هیچ کمبودی در بازار وجود نداشت.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به واردات به موقع و مکفی نهاده‌های دامی و کشاورزی، اذعان کرد: عمده نهاده‌های دامی مورد نیاز بخش تولید وارداتی است اما در سال گذشته تولیدکنندگان نگران کمبود نهاده نبودند و به میزان بالایی تأمین شد که در این حوزه شرکت پشتیبانی امور دام، شرکت‌های خصوصی و دولتی به‌خوبی عمل کردند.

وی افزود: در حوزه‌های بذر و تأمین آن موارد داخلی به‌خوبی تأمین شد و واردات بذور خارجی هم انجام شد اما ما معتقد هستیم در تأمین زیرساخت‌ها برای تولید مانند سرم‌سازی، تولید واکسن، بذور موردنیاز تولید واکسن، بذور موردنیاز مزارع مخصوصاً در توسعه گلخانه‌ها که از سیاست‌های اصلی وزارتخانه و ضرورت کشور است باید ورود کنیم.

طلایی ادامه داد: تأمین بذور مخصوصاً بذور هیبرید با دستور وزیر جهاد کشاورزی به‌صورت جدی در دستور کار قرار گرفته و ما باید به‌جایی پیش برویم که در این زمینه به خودکفایی برسیم که این امر نیاز به زیرساخت‌هایی دارد و باید از شرکت‌های خوش‌نام در این عرصه در دنیا استفاده کنیم و راه ورود آن‌ها را به کشور باز کنیم.

وی تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی در بحث تأمین نهاده دامی و کشاورزی به‌خوبی عمل کرده و تا ۶ ماه آینده هم مشکل تأمین آن در کشور وجود ندارد اما در حوزه‌های زیرساختی باید متناسب با دنیا پیش رفته و از دانش روز استفاده شود، امیدواریم زیرساخت‌ها در داخل کشور بومی‌سازی و تأمین شود.

برگزاری مانور سراسری پدافند غیرعامل در کشور

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این نکته که در روز ۱۳ آبان پروژه‌های بذری افتتاح خواهد شد، در رابطه با برنامه‌های دیگر این مجموعه در هفته پدافند غیرعامل تصریح کرد: در روز اول که ۸ آبان است بحث حفظ سرمایه‌های کشور با مشارکت‌های مردمی را داریم که برنامه‌هایی تدوین‌شده که یکی از آنها مشارکت تشکل‌های کشاورزی و جلساتی با این افراد است.

وی افزود: روز ۹ آبان مانور سراسری در تمام استان‌ها برگزار خواهد شد تا توانایی و آمادگی بخش را هم در حوزه ساختمان و هم سایبری بسنجیم،‌ همچنین در مباحث خبری برنامه‌های تبلیغاتی داریم و روزی را هم به‌عنوان روز بازدید از پروژه‌ها و اقدامات مجموعه پدافند غیرعامل اختصاص داده‌ایم.

طلایی ادامه داد: در روز ۱۳ آبان دکتر جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل بازدیدی از مراکز تحقیقاتی انجام می‌دهد و بعد از آن در مراسم مرکز آموزش امام خمینی (ره) حضور خواهد داشت تا از دستآوردها و مقالات ارائه‌شده رونمایی شود.

تدوین سند راهبردی امنیت غذایی کشور

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تدوین سند راهبردی امنیت غذایی کشور خاطرنشان کرد: ما اولین دستگاهی بودیم که سند راهبردی امنیت غذایی را به سازمان پدافند غیرعامل تقدیم کردیم که تأییدیه مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور را هم دارد و دفترچه کامل فنی اعم از زیرساخت گیاهی، جانوری، ‌مراکز سرم‌سازی و ژنتیکی در آن لحاظ شده که یک کار بسیار ارزنده‌ است و تمام حوزه‌های خطر در کشاورزی در آن وجود دارد.

وی افزود: در حوزه دامپزشکی هم بر اساس سند تدوین‌شده توسط مجموعه پدافند غیرعامل، مبحث امنیت غذایی را پیگیری می‌کنند و ارتقا آزمایشگاه‌ها راهم در دستور کار قراردادیم.

طلایی عنوان کرد: در حوزه‌های قرنطینه‌ای اقدامات با ارزشی انجام‌شده است؛ خطر بیماری‌ها به خاطر واردات دام همیشه وجود دارد و ورود پرنده‌های مهاجر می‌تواند امنیت و سلامت طیور را به خطر بیندازد که واکسن‌های مرتبط با آن در حال حاضر در داخل کشور بومی‌سازی شده و تولید می‌شود.

وی افزود: ما باید بدانیم در هر حوزه‌ای که فعالیت می‌کنیم چه خطراتی ما را تهدید می‌کند و از تولیدکنندگان می‌خواهیم هرکدام در واحدهای تولیدی خود خطراتی که در حوزه زیستی و امنیتی، بخش را تهدید می‌کند، شناسایی کنند.

طلایی با تاکید بر استفاده از سیستم‌های مکانیزه در جلوگیری از خطرات بخش تولید اظهار کرد: استفاده از سیستم‌های ضدعفونی و مکانیزه برای تولید در واحدهای پرورش دام و طیور می‌تواند از خسارات جبران‌ناپذیر در صنعت جلوگیری کند و ما هم در معاونت توسعه اهتمام خود را بر آموزش گذاشته‌ایم و این کار را شروع کرده‌ایم.

وی گفت: ما پس از وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیشترین ارتباط را با مردم داریم و ۸۷ هزار پرسنل و حدود ۵ میلیون بهره‌بردار داریم که به‌صورت مستقیم با آن‌ها در ارتباط هستیم.

طلایی افزود: در بخش باغبانی حداقل ۴۰۰ محصول متفاوت وجود دارد که هرکدام کمبود، آفات و مشکلات مربوط به خود را دارد و مشارکت بالایی را می‌طلبد.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به نقش اخبار در شکل‌دهی به افکار عمومی گفت: امروز همه به اخبار وابسته شده‌اند و قدرت کلام و قلم خبرنگاران بسیار حائز اهمیت است. قشر کشاورز مستحق کمک و خدمت است و باید با آن با لطافت بیشتری برخورد شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز