خبرگزاری کار ایران

رئیس اتاق بازرگانی ایران:

بنگاه‌های کوچک و متوسط برای تامین سرمایه در گردش خود دچار چالش هستند

 بنگاه‌های کوچک و متوسط برای تامین سرمایه در گردش خود دچار چالش هستند
کد خبر : ۸۲۸۴۱۱

رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: نقدینگی و گردش مالی مورد نیاز بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در دیگر کشورها، از محل بازار سرمایه تامین می‌گردد و چه بسا خود آن‌ها در بانک‌ها سپرده‌گذاری می‌کنند تا واحدهای کوچک و متوسط از این ظرفیت بهره بگیرند اما در ایران عکس این عمل می شود، همین باعث شده تا بنگاه های کوچک و متوسط ما برای تامین سرمایه در گردش خود به چالش دچار شوند.

به گزارش ایلنا و به نقل از اتاق بازرگانی ایران، غلامحسین شافعی در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی که با حضور وزیر اقتصاد برگزار شد با اشاره به مسائل کلان بانکی گفت: نقدینگی و گردش مالی مورد نیاز بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در دیگر کشورها، از محل بازار سرمایه تامین می‌گردد و چه بسا خود آن‌ها در بانک‌ها سپرده‌گذاری می‌کنند تا واحدهای کوچک و متوسط از این ظرفیت بهره بگیرند اما در ایران عکس این عمل می‌شود، همین باعث شده تا بنگاه‌های کوچک و متوسط ما برای تامین سرمایه در گردش خود به چالش دچار شوند.

رئیس اتاق ایران افزود: از رئیس بانک مرکزی خواستیم تا برای این موضوع تدبیری بیاندیشد. در پاسخ گفته شد که بسیاری از استان‌ها، از طریق واحدهای بزرگ تولیدی‌شان وام از تهران دریافت می‌کنند. توضیح دادیم که در خراسان رضوی، اقتصاد بر دوش بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی قرار گرفته و هدایت عمده آن‌ها را نیز بخش خصوصی بر عهده دارد.

شافعی گفت: انتقاد دیگر ما خروج منابع بانکی استان است. درخواست داریم تا این موضوع در سیستم بانکی مورد بررسی قرار بگیرد. 

 شافعیبا اشاره به میزان دریافت مالیات در خراسان رضوی گفت: بارها درخواست کرده‌ایم که عدالت در خصوص تعیین سهم مالیاتی خراسان رضوی رعایت شود اما حرف‌ها و پیگیری‌هایمان راه به جایی نبرده است و علی‌رغم اتفاقاتی که در عرصه اقتصاد این استان رخ داده، همان سهم مالیاتی از این استان طلب می‌شود که شاید 20 یا 25 سال پیش برای آن تعیین شده بود.

شافعی خطاب به فرهاد دژپسند گفت: در خراسان رضوی، دردی قدیمی داریم که درمانش، نگاه عادلانه دولت است. روزگاری در این خطه موسسات مالی یا پروژه‌های بزرگ اقتصادی فعال بودند که امروز اثری از آن‌ها نیست اما همچنان همان سهم مالیاتی که در آن دوران برای استان تعیین شده بود، حالا نیز اعمال می شود. استانی که در عرصه اقتصاد مقاومتی، رتبه نخست را داشته و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آن، رتبه نخست کشور را اخذ می‌کند، این چنین مورد ظلم قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: از طرف دیگر، بعضی واحدهای بزرگ تولیدی، زحمتشان بر دوش این استان است اما مالیات خود را در تهران پرداخت می‌کنند. بر سر این موضوع نیز بارها بحث کرده ایم اما همان روال ادامه یافته است.

شافعی تاکید کرد: توسعه رقم نمی‌خورد مگر آنکه روستا سرآغاز و سرمنشاء آن باشد. بر سر اهمیت توسعه متوازن منطقه ای با وزیر کشور نیز صحبت کردیم و تاکید داریم که این موضوع باید در سیاستگذاری‌های اقتصادی کشور نیز مورد توجه باشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز