تولید سالانه 3.2 میلیون تن انگور در کشور
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران با بیش از ۳۰۰ هزار هکتار تاکستان و با تولید ۳.۲ میلیون تن انگور در سال، نمایشگاهی از پایه ها و ارقام انگور است.
به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدعلی طهماسبی در اولین آیین شکرگذاری برداشت انگور در شهرستان کوار، فقدان زنجیره تولید در تاکداران و انگورکاران را ضعف اساسی دانست و افزود: استراتژی وزارت جهاد کشاورزی حمایت از تشکیل زنجیره تولید است.
به گفته وی؛ تامین نهاده ها، نهال و پیوندک، بازاریابی، بازاررسانی و برندسازی در قالب تشکل ها مورد حمایت قرار می گیرد.
طهماسبی از دیگر حمایت ها در حوزه باغبانی را اعطای تسهیلات ارزان قیمت جهت توسعه سایبان ها، آبیاری تحت فشار و صنایع تبدیلی برشمرد و به انگورکاران توصیه کرد: در برنامه ریزی کشت ۳۰ درصد رقم کشمشی، ۳۰درصد رقم تازه خوری و ۴۰ ارقام با قابلیت ماندگاری بالا کشت شود چرا که با نگهداری این ارقام جهت ارائه در زمانی که تقاضا در بازار بیشتر است مانند ایام نوروز و صادرات سود زیادی نصیب تولید کننده خواهد شد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که به جای توسعه سطح زیر کشت، افزایش عملکرد دنبال شود، تاکید کرد: تغذیه مناسب، رعایت فاصله مناسب درختان، اجرای طرح فراز (داربستی کردن انگور) کنترل آفات و بیماریها و استفاده از پوشش سایبان از راهکارهای افزایش عملکرد است.
وی با اشاره به اینکه استان فارس پیشتاز در استفاده از پوشش سایبان در باغ ها است، افزود: این پوشش علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب و خسارات ناشی از حوداث طبیعی مانند سیل، تگرگ، سرمازدگی و گرمازدگی را به حداقل می رساند.
شهرستان کوار از توابع استان فارس و با رتبه اول تولید در این استان از عمده مناطق تولید انگور در کشور است و نخستین آئین برداشت انگور در این شهرستان از ۲۶ شهریور ماه آغاز و به مدت چهار روز ادامه دارد.