اختصاص اعتبار ۱۵۰۰ میلیارد تومانی آبخیزداری در سال ۹۸
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: قبل از اینکه این سازمان تشکیل شود مردم طبق سنتی حسنه از دیر باز به کاشت درخت اقدام میکردند، آن را محترم میشمردند و اگر امروز در قالب سازمانی به مردم بگوییم درخت نکارید قطعاً ما را ملامت خواهند کرد چون مردم خودشان متولی درختکاری هستند.
به گزارش ایلنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، خلیل آقایی معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری صبح امروز و در اولین روز هفته منابعطبیعی و آبخیزداری اظهار کرد: سال گذشته با عنایت مقام معظم رهبری، دولت و مجلس اعتبارات اختصاص یافته به منابع طبیعی ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که در سال ۹۸ این رقم به ۱۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه تصریح کرد: کلیه فعالیتها و اقدامات منابع طبیعی در سال آینده باید دارای شناسنامه، کد و مختصات جغرافیایی باشد، تا هر مرجع آدرس کارهای انجام شده را بخواهد با مشخصات و مستندات انجام شده قابل رویت باشد.
آقایی دامنه عرصههای منابع طبیعی را بسیار گسترده و وسیع خواند و یادآور شد: علیرغم مسئولیت پذیری امکانات نیز محدود است و در این مسیر باید از دیگران نیز کمک گرفت چنانچه در سال جاری و در انجام اقدامات آبخیزداری به عینه حضور و حمایت استانداران استانها، فرمانداران، بخشداران، دهیاران و مردمان جوامع محلی در اجرای این طرح ها دیده شده است.
آقایی اولویت دارترین برنامه سازمان جنگلها در سال ۹۸ را جلب مشارکت مردم در منابع طبیعی اعلام کرد و گفت: بدون درخواست مردم و نظر آنان هیچ طرح و پروژهای از سوی منابع طبیعی در عرصهها اجرایی نخواهد شد مگر اینکه نسبت به اجرای آن مطالبه مردمی وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه به هیچوجه دنبال تغییر کاربری مراتع کشور نیستیم بلکه اعتقاد راسخ داریم که باید این عرصهها روز به روز اقتصادیتر شوند، خاطر نشان کرد: زمانی مراتع میتوانند بخوبی حفظ شود که بهرهبرداران و مردم بتوانند بصورت منطقی از آن منتفع شوند و احساسشان این باشد که زندگیشان وابسته به منابع طبیعی است.
از بیماری جنگلهای هیرکانی و زاگرس ناراحتیم
رییس سازمان جنگلها در ادامه تصریح کرد: از بیماری که امروزه دامنگیر جنگلهای هیرکانی و زاگرس شده است ناراحت و نگرانیم اما این ناراحتی کافی نیست بلکه از معاونت حفاظت و مدیران منابع طبیعی جنگلهای هیرکانی و مدیران استانهای زاگرسنشین صراحتاً میخواهم که سال آینده اولویت کاریشان نجات شمشادها در شمال و بلوطها در زاگرس باشد.
سال ۹۸ پایان کاداستر جنگلهای شمال است
آقایی سال ۹۸ را پایان کاداستر جنگلهای شمال کشور اعلام کرد و گفت: حدنگاری و کاداستر از وظایف مهم سازمان جنگلهاست و روستا به روستا و بخش به بخش کاداستر اراضی را انجام داده و پایان آن را اعلام میکنیم تا مردم و منابع طبیعی تکلیف اراضی خود را بدانند.
وی در اینباره یادآور شد: جشن پایان کاداستر اراضی جنوب کرمان در هفته گذشته برگزار شد و در فرودین ماه سال آینده نیز کاداستر اراضی غرب استان مازندران (نوشهر) پایان مییابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: کلیه فعالیتهای منابع طبیعی در حوزه جنگل، مرتع و بیابان با حجم اعتبارات و توجهاتی که از سوی مسئولین تراز اول کشور وجود دارد سال آینده در قالب مدیریت جامع آبخیز با قوت و اراده ای مستحکم ادامه مییابد.