خبرگزاری کار ایران

پایان ۶۷ قرارداد بهره برداری از جنگل‌های شمال کشور

پایان ۶۷ قرارداد بهره برداری از جنگل‌های شمال کشور
کد خبر : ۵۵۰۹۰۷

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، اجرای طرح مدیریت جامع در حوزه های آبخیز را از راهبردهای اساسی سازمان برشمرد و گفت: این طرح در سطح ۱.۵ میلیون هکتار از حوزه های آبخیز کشور اجرا شده است.

به گزارش ایلنا، خداکرم جلالی رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در نشست مدیران ستادی و استانی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با وزیر جهاد کشاورزی، با تاکید بر اهمیت جامع نگری و هماهنگی در حوزه های آبخیز اظهار کرد: انتزاعی عمل کردن دستگاه های اجرایی باعث ایجاد مشکلات در زمینه های مختلف شده است که با اجرای طرح مدیریت جامع در حوزه های آبخیز در کل کشور، مشکلات منابع طبیعی کشور کاهش می یابد.

وی ارتقای فرهنگ منابع طبیعی، حفاظت، مشارکت مردم و مهار عوامل ناپایداری منابع و پیشگیری از تخریب را از دیگر راهبردهای اساسی سازمان برشمرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: کار در حوزه منابع طبیعی به دلیل گستردگی وسیع که حدود ۸۲ درصد عرصه را شامل می شود، شبانه روزی است به طوری که با توجه به حوادث و تخلفاتی همچون آتش سوزی، تخریب و تصرف این بخش، سالانه ۲۰ تا ۲۵ هزار پرونده ناشی از تخلفات در حوزه منابع طبیعی ثبت می شود.

وی کار در حوزه منابع طبیعی با پیچیدگی های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را کاری دشوار برشمرد و افزود: در اجرای قوانین منابع طبیعی، علاوه بر حفاظت از منابع طبیعی، باید از حقوق مردم نیز حفاظت کرد.

جلالی در خصوص اجرای ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید گفت: از مدیران ستادی و سازمانی درخواست کرده ایم حداکثر همراهی و مساعدت را در خصوص اجرای این قانون انجام دهند.

وی ادامه داد: برای اجرای قانون رفع موانع تولید، تاکنون یکهزار و ۲۸۰ پلاک با مساحت ۳.۵ میلیون هکتار کار اجرایی انجام و بررسی شده است و قرار است تا پایان امسال ۳.۵ میلیون هکتار دیگر بررسی و در کل حدود ۷ میلیون هکتار تعیین تکلیف شود.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، با بیان این که ۵۰۰ هزار هکتار برای توسعه باغات در اراضی شیبدار پیش بینی شده است، گفت: برای شش ماهه دوم امسال در حوزه منابع طبیعی ۲۹ هزارو ۵۰۰ هکتار به امور اراضی واگذار می شود و در سطح ۱۲ هزار و ۶۵۰ هکتار طرح های جنگل های اقتصادی اجرایی خواهد شد.

این مقام مسوول، توقف بهره برداری صنعتی و تجاری از جنگل‌های شمال کشور را افتخار بزرگی برشمرد و گفت: در این راستا مجمع جهانی ملل متحد، کارگاه آموزشی در رابطه با مدیریت پایدار جنگل در ایران در چند روز آینده برگزار خواهد کرد.

وی افزود: در این راستا، از ۹۵۰ هزار هکتار طرح های جنگلداری که شامل ۱۱۰ قرارداد است، تاکنون ۶۷ قرارداد با سطح ۵۸۵ هزار و ۴۸۰ هکتار (۶۲ درصد سطح طرح های جنگلداری) خاتمه داه شده است.

جلالی، آبخیزداری و بیابان زدایی را از طرح های اقتصاد مقاومتی عنوان و خاطرنشان کرد: امسال حدود ۸۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری و ۲۲۰ هزار هکتار عملیات بیابان زدایی در نظر گرفته شده است که امیدواریم بتوانیم با مشارکت مردم و جامع نگری در حوزه های آبخیز، اهداف اقتصاد مقاومتی را تحقق بخشیم.

وی یادآور شد: اعتبارات آبخیزداری در بودجه امسال نسبت به سال گذشته دو برابر و اعتبارات بیابان زدایی ۹ برابر شده است بنابراین امیدواریم با توجه به نیاز کشور و بحران های موجود بتوانیم راه میانبری برای تحقق نهضت آبخیزداری در کشور ایجاد کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح سالانه ۵۰ هزار هکتار در کشور، گفت: در طرح های مرتعداری توسعه کشت گیاهان دارویی محوریت دارد و در زمینه توسعه زراعت چوب نیز که ۷۵ هزار هکتار در برنامه بوده، امسال در سطح ۱۷ هزار هکتار اجرایی می شود.

جلالی از کاهش ۵۹ درصدی آتش سوزی در جنگل ها با مشارکت مردم خبر داد و گفت: امسال میزان آتش سوزی از ۱۸ هزار هکتار سال گذشته به ۷ هزار و ۵۷۰ هکتار کاهش یافته و متوسط سطح نیز از ۹.۷ به ۵.۲ رسیده است.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه سنجش و پایش منابع طبیعی، تصریح کرد: این سامانه، وقایعی همچون آتش سوزی، سیل، گرد و غبار و تغییرات پوشش گیاهی را از طریق ماهواره با دقت رصد می کند.

رییس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور،از حفاظت مشارکتی منابع طبیعی در سطح ۱۸ میلیون هکتار خبر داد و گفت: با واگذاری حفاظت از منابع طبیعی به مردم، عوامل تخریب ۷۳ درصد کاهش یافته است.

وی از تشکیل صندوق توسعه منابع طبیعی در سطح ۸ استان کشور خبر داد و افزود: با تشکیل این صندوق ها، یک منابع طبیعی مردمی در کشور پایه گذاری و همه اقدامات مربوط به حفاظت، احیا، توسعه و بهره برداری از طریق این صندوق ها و با مشارکت مردم اجرایی می شود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز