خبرگزاری کار ایران

12 هزار تسهیلگر روستایی و عشایری در کشور فعالیت می کنند

12 هزار تسهیلگر روستایی و عشایری در کشور فعالیت می کنند
کد خبر : ۵۴۷۱۵۵

مدیرکل امور زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سه بخش ساختار، بودجه و برنامه با آموزش مروجان بخش کشاورزی، تخصیص بودجه ملی و استانی و پیگیری برنامه پایلوتی از توسعه پایدار در ابعاد اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی در بخش کشاورزی، در توانمندسازی زنان روستایی تلاش شده است.

به گزارش ایلنا، فروغ السادات بنی هاشم مدیرکل امور زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی در همایش نقش آفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار که ساختمان وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: این وزارت از سال 72 اقدام به ایجاد ساختاری برای زنان روستایی کرد و در حال حاضر در سطح استان‌ها، شهرستان‌ها و دهستان‌ها، مروجان در حال خدمت هستند.

بنی هاشم، پروژه انتخاب و آموزش تسهیلگران زن روستایی را از جمله برنامه‌های مهم توسعه اجتماعی زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی عنوان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر 12 هزار تسهیلگر روستایی و عشایری از افراد بومی استان‌ها در کشور فعالیت می‌کنند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی، تشکیل و فعالیت صندوق ملی اعتبارات خرد زنان روستایی را از پروژه‌‌های موفق در ارایه وام‌های سریع، کوچک و آسان برای زنان روستایی برشمرد و افزود: با شبکه‌سازی صندوق‌ها و تشکیل صندوق‌های شهرستانی، زنان وارد حوزه رسمی و قانونی شده‌اند و به لحاظ اقتصادی جهش خوبی در وضعیت صندوق‌ها و سرمایه آن ایجاد شده به طوری که در حال حاضر سرمایه صندوق‌ها 5 برابر و تعداد اعضای آن 2 برابر شده است.

به گفته وی، از 8 هزار نفر که عضو صندوق‌ها هستند، همه مشغول به کارند و 5 هزار نفر اشتغال پایدار و دائم در این بخش ایجاد شده است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی اذعان داشت: پروژه مدیریت پسماند خانگی و تولید کودهای آلی برای استفاده در بخش کشاورزی در ترویج فرهنگ محیط زیست و حفظ منابع پایه آب و خاک بسیار موفق بوده است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی از اجرای پروژه تولید محصول سالم با همکاری معاونت امور زنان، سازمان ملی استاندارد، دفتر محیط زیست و سازمان حفظ نباتات خبر داد و گفت: در حال حاضر بیش از 20 هزار نفر از زنان تحت پوشش این پروژه قرار دارند.

بنی‌هاشم ادامه داد: اجرای کشت‌های گلخانه‌ای از دیگر پروژه‌های مهم ماست که در جهت مدیریت آب و خاک در سال‌های اخیر با توجه به سیاست وزراتخانه، توسعه یافته است.

وی نبود آمار ملی و سراسری از نقش زنان در بخش کشاورزی، دسترسی سخت زنان به منابع مالی و اعتباری و عرضه محصولات کشاورزی به صورت غیربهداشتی از جمله چالش‌های پیش روی زنان در بخش کشاورزی عنوان کرد.

در این همایش با حضور وزیر جهاد کشاورزی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور، از مروجان و تسهیلگران برتر بخش کشاورزی تقدیر شد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز