محمدرضا محسن شیرازی در گفتوگو با ایلنا:
برای صادرات فرش ماشینی نیازمند حمایت دولت هستیم
اتحادیه صنف فرش ماشینی از سال 1365طبق مصوبه اصناف مستقلا شروع به کار کرده است. این اتحادیه در زمینه توزیع فرش های ماشینی نظارت مستقیم داشته و رابطی است بین اصناف دولت که مقررات و قوانین صنفی را به زیر مجموعه صنف و اعضا انتقال دهد.
محمدرضا محسن شیرازی عضو هیات مدیره فرش ماشینی و موکت تهران در مصاحبه خبرنگار ایلنا در خصوص اینکه چند درصد از لوازم و مواد مصرفی و ماشین آلات بافندگی وارداتی است و بیشتر از کدام کشورها وارد میشود؟ ، گفت: 90 ماشین آلات بافندگی فرش ماشینی وارداتی است که بیشتر از کشورهای آلمان و بلژیک وارد شده و سپس تولید فرش در داخل انجام میشود.
وی افزود: در زمینه صادرات، سالیانه حدود 150 میلیون متر مربع تولید داریم که 90 میلیون متر مربع مصرف داخلی است و از مازاد تولید به دلایلی چون رکود بازار اقتصادی فقط بخش اندکی صادر میشود. ولی در عرصه جهانی مسائلی چون مشکلات ارزی و پولی و رقابتی که با کشور ترکیه داریم سبب شده تا سهم چندانی نداشته باشیم. با این حال در صنف فرش ماشینی بازرگانانی هستند که به کشورهای افغانستان، عراق، چین و کشورهای حوزه خلیج فارس فرش ماشینی ایرانی را صادر میکنند.
محسن شیرازی درخصوص حق انحصاری طرح ها و نقش نگارهایی که تولید کنندگان استفاده میکنند تشریح کرد: کپی رایت در ایران تا چند سال پیش محدودیتی نداشت ولی خوشبختانه یک سال و نیم است که شرکت ها شروع به ثبت نقشه های خود کردند اگر فرشی را ثبت کردند فقط آن شرکت حق استفاده از آن نقشه را دارد که در این صورت اگر مشکلی پیش آید میتوانند از طریق مراجع قضایی پیگیری کنند و کپی برداری از نقشه ثبت شده جرم محسوب میشود.
وی ادامه داد: در رابطه با تولید، مسائل و مشکلات زیادی وجود دارد. مسئولین باید حمایت خود را از تولید، که هم در زمینه اشتغال زایی دارد و هم سبب رونق اقتصادی کشور میشود را افزایش دهند که در این بخش پتانسیل خوبی جهت وارد کردن ارز به کشور را دارد.
وی تاکید کرد : نیازمند حمایت بیشتر دولت در زمینه صادرات هستیم تا یارانههایی را در اختیار تولید کنندگان قرار دهند که مشوق تولید کنندگان باشد.
وی خاطر نشان کرد: مردم جهت حمایت از اتحادیه، از فروشگاهایی خرید کنند که از اتحادیه فرش ماشینی مجوز دریافت کرده باشند تا اگر بعدا مشکلی پیش آمد بتوانیم از حق و حقوق آنها دفاع کنیم.
محسن شیرازی تاکید کرد: حمایت از حقوق مشروع توزیع کنندگان یکی از وظایف اتحادیه می باشد. در بحث صادرات نیز با برخی کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا صادرات مختصری داریم و نیز همه ساله تولید کنندگان زیادی برای ایجاد بازار در نمایشگاه بین المللی که در کشور آلمان بنام دموتکس هر ساله برگزار میشود با هزینه خود تولید کنندگان شرکت می کنند که در این رابطه دولت باید کمکی در این امر انجام دهد و تجار و تولید کنندگان ما نیز باید در هیئت های اقتصادی با مسئولین به کشورهای خارجی برای بازار یابی و پیدا کردن بازار جدید همراه شوند .