خبرگزاری کار ایران

ضرورت افزایش 25 درصدی تولید برنج تا 2035

ضرورت افزایش 25 درصدی تولید برنج تا 2035
کد خبر : ۵۰۱۱۵۷

رییس مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی گفت: به منظور کاهش فقر و امنیت غذایی در منطقه، افزایش 25 درصدی تولید برنج در منطقه تا سال 2035 ضروری است.

به گزارش ایلنا، عباس شهدی کومله رییس مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی اظهار کرد: ایران با برخورداری از 54 درصد وسعت کل منطقه برنج خیز آسیای مرکزی و غربی، نزدیک به 61 درصد کل تولید این منطقه را انجام می دهد.

وی با بیان این که تقاضا برای برنج در منطقه آسیای مرکزی و غربی رو به افزایش است، خاطر نشان کرد: به منظور رویارویی با افزایش تقاضا، برقراری امنیت غذایی و کاهش فقر به افزایش 25 درصدی تولید برنج در این منطقه تا سال 2035 نیازمندیم.

شهدی کومله با اشاره به این که مصرف برنج در آسیای مرکزی و غربی از سال 1980 تاکنون 3 برابر شده است، گفت: به پیش بینی موسسه تحقیقات بین المللی برنج (IRRI) مصرف برنج در این ناحیه از حدود 9 میلیون تن فعلی به 16.5میلیون تن در سال 2035 افزایش می یابد. این رشد تقاضا در بعضی از کشورهای خاورمیانه نیز رخ می دهد.

رییس مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی تاکید کرد: پیش بینی می شود کشور ایران و عراق به تنهایی نزدیک به 50 درصد تقاضای برنج را در این منطقه تا سال 2035 به خود اختصاص دهند.

وی اذعان داشت: مشارکت، همکاری و هماهنگی بین کشورهای عضو مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی اساس فعالیت و تاسیس آن است،ضمن آن که تلاش می شود این کشورها برای دستیابی به پیشرفت های جدید علمی و افزایش عملکرد تولید،همکاری های تحقیقاتی و علمی با جامعه علمی جهانی برنج نیز داشته باشند.
شهدی کومله عنوان کرد: هم اکنون 10 کشور ایران، آذربایجان، ترکیه، عراق، تاجیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، افغانستان، ازبکستان و ترکمنستان زیر پوشش مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی هستند.

رییس مرکز بین المللی برنج آسیای مرکزی و غربی تاثیر تغییرات جهانی آب و هوا بر تولید برنج از طریق افزایش گازهای گلخانه ای، افزایش جمعیت و کاهش سطح زیر کشت اراضی به علت تغییر کاربری و عرضه درصد کمی از میزان تولید جهانی برنج در بازار داد و ستد را از مهمترین چالش های تولید محصول برنج در سطح منطقه ای و بین المللی برشمرد.

وی در این خصوص بیان کرد: با توجه به چالش های موجود این مرکز اهداف 15 گانه از جمله ارتقای سطح همکاری کشورهای منطقه با یکدیگر و سایر موسسه های بین المللی ،توسعه روابط علمی، تحقیقاتی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشورهای این ناحیه با محوریت ایران به دلیل برخورداری از امتیاز میزبانی دائمی ،توسعه کشت های فراسرزمینی و افزایش عملکرد کمی، کیفی و پایداری تولید برنج ،کمک به خودکفایی در کشورهای عضو این مرکز، سازماندهی و ارتقای سطح دانش و تخصص بهره برداران، کشاورزان و کارشناسان از طریق آموزش، پژوهش و مشاوره، همکاری و مشارکت و سازماندهی انجمن ها و اتحادیه های دولتی و غیر دولتی از جمله این اهداف هستند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز