ایجاد ارزش افزوده در معادن ذغال سنگ زمینهای برای تحقق اقتصاد مقاومتی است
مجری طرح زغالسنگ طبس گفت: ایجاد ارزش افزوده در معادن ذغال سنگ و اشتغالزایی در این بخش زمینهای برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش ایلنا، امید فلاح در نشست فعالان حوزه زغال سنگ و کک که با حضور وزیر صنعت در طبس برگزار شد، اظهار داشت: چهار محدوده پروده، مزینو، نایبند و آبدوغی از حوزههای زغالدار طبس است که وسعت آن به حدود 30 هزار کیلومتر مربع میرسد و بیش از 58 درصد تولید زغالسنگ کشور را تامین میکند.
وی ذخایر این چهار محدوده را حدود 2.75 میلیارد تن زغالسنگ ککشو و حرارتی عنوان کرد و گفت: وجود ذخایر عظیم زغالسنگ به لحاظ کیفی و کمی در حوزه طبس برای واحدهای ککسازی کشور، هزینه سرمایهگذاری پایین در زمینه اکتشاف و تجهیز و تکمیل زیرساختها، حفظ و توجه به منابع طبیعی و محیط زیست، امکان مکانیزاسیون معادن و ایجاد معادن با ظرفیت مناسب و دسترسی آسان به صنایع پایین دستی کک و فولاد از جمله ویژگیهای طبس است.
فلاح تصریح کرد: نواحی پروده و نایبند دارای زغال ککشو و مزینو و آبدوغی دارای زغال حرارتی هستند و ناحیه پروده نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مجری طرح زغالسنگ طبس گفت: منطقه پروده با حدود ۱۲۰۰ کیلومتر مربع مشتمل بر 5 منطقه پروده یک، دو، سه، چهار و پروده شرقی میشود که دارای ذخیرهای حدود معادل 1.1 میلیارد تن زغالسنگ ککشو است.
بعد از سخنان فلاح، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: امروز بحث اصلی معادن، بحث اقتصاد مقاومتی است و رهبر معظم انقلاب نیز این موضوع را ابلاغ کردند.
نعمت زاده با اشاره به تنوع محصولات معدنی در خراسان جنوبی، گفت: بیش از 60 نوع مواد اولیه در خراسان جنوبی وجود دارد، بنابراین مصداق اقتصاد مقاومتی این است که ارزش افزوده ایجاد کنیم و مواد خام صادر نکنیم.
وی در خصوص فروش سنگ خام در کشور افزود: فروش سنگ خام در کشور باید متوقف میشد که این کار علیرغم جبههگیریهای برخی دلالان انجام شد و در واقع طبق فرموده رهبر معظم انقلاب که یک ماه قبل به بنده اعلام کرده بودند اقدام و سعی داریم این ماده را تبدیل به فرآوردههای مورد نیاز کنیم.
وی با اشاره به اینکه بحث پژوهشکده زغال را دنبال میکنیم، ادامه داد: باید توسعه معدن که مستقیم با فناوری و دانش و اقتصاد دانشبنیان مرتبط است، توجه ویژهای شود و از طرفی صنایع جوار معدنی زغالسنگ هم نیازمند مطالعه و بررسی است که باید روی مدلهای اقتصادی پیشنهادی بررسی شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در خصوص اعتبار جهت تجهیز معادن زغالسنگ هیچ اعتباری وجود ندارد و هر چه در این حوزه هزینه میشود از درآمد معادن موجود است.
وی ادامه داد: طرح جامع زغالسنگ چنانچه نیاز به بازنگری دارد، در دستور کار قرار گیرد و در خصوص شرکت کک براساس اطلاعات موجود، نیاز به تولید کسانتره زغال بیشتری است و باید این تولید افزایش یابد.
مهدی کرباسیان، رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی نیز در این نشست با بیان اینکه ایمیدرو آماده همکاری با سرمایه گذاران بخش خصوصی در توسعه معادن است، گفت: ما برنامه وسیعی برای اکتشاف معادن با همکاری بخش دولتی و خصوصی داریم تا بخش اکتشاف توسعه یابد.
وی ادامه داد: با اقدامات اکتشافی انجام شده توسط ایمیدرو از سال 93 تاکنون بر اساس اطلاعات مقدماتی 450 میلیون تن به ذخیره قطعی زغال سنگ طبس افزوده شد.
وی ابراز امیدواری کرد: با تکمیل اکتشافات معدنی و ایجاد کارخانه های فرآوری مواد معدنی شاهد رشد و توسعه اشتغال در کشور باشیم.
گفتنی است وزیر صنعت صبح امروز از طرح ذغال سنگ طبس بازدید کرد.