خبرگزاری کار ایران

دبیر تولیدکنندگان آبزیان کشور:

ارزآوری ۵۰۰ میلیون دلاری آبزیان را قدر نمی‌دانند

ارزآوری ۵۰۰ میلیون دلاری آبزیان را قدر نمی‌دانند
کد خبر : ۱۵۶۴۹۸۶

تصمیماتی که در سطح وزارت جهاد کشاورزی اتخاذ می‌شود مورد پسند ما نیست و به نظر می‌رسد تصمیمات جاری، مساعدتی در جهت افزایش تولید آبزیان نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ علی‌اکبر خدایی، دبیر تولیدکنندگان آبزیان کشور با اشاره به شرایط موجود تولید آبزیان در ایران خواهان رسیدگی بیشتر وزارت جهاد کشاورزی و نظارت ریاست جمهوری به تصمیمات این وزارت‌خانه شد.

 خدایی گفت: وضعیت اشتغال و تولید در صنعت آبزیان کشور خوشبختانه سال به سال رو به بهبود و رشد است. میزان تولیدِ با کیفیت و مورد تایید بازارهای اصلی جهانی، بسیار قابل ملاحظه است و در حال حاضر توانسته‌ایم ضمن موافقت و کسب مجوزهای صادراتی، تولیدات خود را به اتحادیه اروپا، روسیه، بازار بزرگ چین و بسیاری از کشورهای اصلی مصرف آبزیان دنیا صادر کنیم.

وی افزود: این موضوع نشان‌دهنده آن است که کیفیت و کمیت محصول ایران و همچنین قیمت آن مورد تایید این بازارهای بزرگ است.

خدایی ابراز داشت: در حوزه داخلی نیز خوشبختانه اشتغال بسیار گسترده‌ای در این حیطه ایجاد شده است؛ آنچنان که در تمام استان‌های کشور و حتی در مناطق دورافتاده‌ی کوهستانی، دشت‌ها و نیز سواحل کشور، انواع آبزیان پرورشی توسط همکاران زحمتکش ما در حال تولید است. ماهیان سردآبی، گرمابی، میگو، خاویار و ... نیز تولید و پرورش می‌یابند. البته از زحمات صیادان زحمتکش کشور که در دریاهای شمال مشغول به فعالیت هستند، نباید غافل ماند.

دبیر تولیدکنندگان آبزیان کشور با اشاره به ارزآوری تولید و پروش  آبزیان برای کشور گفت: در حال حاضر ضمن تولید و پرورش آبزیان توانسته‌ایم بیش از ۵۰۰ میلیون دلار ارزآوری در این صنعت داشته باشیم و از این مسیر خود را در بازارهای جهانی معرفی کنیم. مردم ایران نیز در سال‌های اخیر، تنوع محصولات و نوع بسته‌بندی را در فروشگاه‌های مختلف مشاهده کرده‌اند و پیشرفت حاصله را بدون تردید تایید می‌کنند.

وی در ادامه با به میان کشیدن مشکلات این بخش از صنعت کشور ابراز داشت: اکنون تصمیماتی که در سطح وزارت جهاد کشاورزی اتخاذ می‌شود مورد پسند نیست و به نظر می‌رسد تصمیمات جاری، مساعدتی به این میزان از افزایش تولید نمی‌کند.

خدائی ادامه داد: متاسفانه، در خصوص مجوزها و تخصیص ارز برای تامین تخم ماهی قزل‌آلا و یا برای ماهی سیباس، و مکمل‌ها و نیازهای غذایی مراکز تکثیر، با اینکه از محل ارز خود صادرکننده است، با مشکلاتی مواجه هستیم. ما درخواست می‌کنیم که اجازه بدهند خود صنعت این ارز را مدیریت کند. تصمیماتی که در خصوص ممنوعیت‌ها اتخاذ می‌شود و همچنین مجوزهایی که بسیار طول می‌کشد، این صنعت را بسیار آزار می‌دهد.

او ابراز داشت که من از ریاست جمهوری تقاضای ویژه دارم که وضعیت کنونی وزارت جهاد کشاورزی را در این خصوص بررسی کند؛ چراکه این وضعیت از دیدگاه ما مطلوب نیست. این مشکل و نارضایتی اکنون وجود دارد و باید حل شود. اگر این مشکلات حل شود، بدون تردید می‌توانیم پیشرفت‌های بهتری داشته باشیم و افزایش تولید و ارزآوری داشته باشیم و مردم کشور ما نیز خواهند توانست در این شرایط، ماهیان با کیفیت مطلوب‌تر و قیمت‌های مناسب‌تری مصرف کنند.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز