طرز تهیه 4 دسر جذاب و خوشمزه شب یلدا
دسرهای شب یلدا اغلب خوشمزه و رنگارنگ هستند و کمک میکنند تا سفره یا میز غذای شما در این شب، جذابتر به نظر بیاید.
در بیشتر این دسرها از انار، هندوانه و دیگر خوراکیهایی که مخصوص فصل پاییز و زمستان هستند، استفاده میشود؛ به همین دلیل اغلب آنها طعم متفاوتی دارند. با وجود این میزان از تنوع، هر فردی میتواند در هر جای دنیا، با هر سبک و سلیقهای، بهترین خاطرات را در این شب برای خود رقم بزند. ما هم در این مطلب قصد داریم به معرفی 4 دسر خوشمزه و مخصوص شب یلدا بپردازیم و طرز تهیه آنها را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
طرز تهیه دسرهای خوشمزه شب یلدا
برای درست کردن برخی از دسرها باید نکاتی رعایت شود تا در پایان کار، طعمی شبیه نمونه اصلیشان را داشته باشند. در میان این دسرها میتوانیم به «مسقطی انار»، «پاناکوتا خرمالو»، «پاستیل هندوانهای» و «دسر مگنولیا» اشاره کنیم که در ادامه میتوانید مواد لازم و دستور درست کردن آنها را مشاهده کنید:
مسقطی انار
مسقطی دسر سنتی است که از گذشتههای دور طرفداران زیادی دارد. روش درست کردن آن نیز ساده است. فقط باید مواد اولیه را تهیه کنید و سپس مراحلی را که گفته شده است، انجام دهید:
-
آب انار 2 پیمانه
-
نشاسته 4 قاشق سوپخوری
-
شکر 4 قاشق سوپخوری
-
گلاب ¼ پیمانه
-
کره 50 گرم
برای طرز تهیه مسقطی انار باید آب انار را کمکم به ظرف حاوی نشاسته اضافه و آن را مخلوط کنید تا خمیری سفید و نرم ایجاد شود. پس از نرم شدن نشاسته، بقیه آب انار را نیز داخل ظرف بریزید و این ترکیب را روی حرارت قرار دهید. زمانی که نشاسته و آب انار روی حرارت است، باید آن را بهطور مداوم هم بزنید تا گلوله نشود.
در مرحله بعدی باید شکر و سپس گلاب را اضافه کنید و آنها را به خوبی هم بزنید. اکنون نوبت اضافه کردن کره است. پس از آب شدن کره، باید مواد را از روی حرارت بردارید و در پایان درون قالب دسر بریزید. مسقطی انار را در یخچال قرار دهید و پس از گذشت 2 یا 3 ساعت، آن را برش دهید.
پاناکوتا خرمالو
پاناکوتا خرمالو برای شبهای سرد پاییز و زمستان انتخاب بینظیری است. برای درست کردن آن باید مواد اولیه زیر را آماده کنید:
-
پودر ژلاتین: 15 گرم
-
خامه: 400 گرم
-
شیر: نصف پیمانه
-
شکر: نصف پیمانه
-
وانیل: نوک قاشق چایخوری
-
خرمالو: 4 یا 5 عدد
برای تهیه دسر خرمالو با ژلاتین، ابتدا باید پودر ژلاتین را با آب جوشیده مخلوط و با روش بنماری آب کنید تا به شکل محلول شفافی دربیاید. برای مایه دسر پاناکوتا نیز باید پس از مخلوط کردن شیر، خامه، شکر و وانیل با یکدیگر، آنها را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا شکر کاملا درون این مواد حل شود. سپس آن را کنار بگذارید تا کاملا خنک شود.
در مرحله بعد باید خرمالوها را پوست بگیرید و آنها را به شکل پوره در بیاورید. سپس پوره خرمالو، ژلاتین آماده و مایه پاناکوتا را با هم مخلوط کنید و دسر را در ظرف مناسب بریزید. در مرحله آخر آن را حداقل برای مدت زمان 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت و آماده سرو شود.
دسر مگنولیا
این دسر یکی از خوشمزهترین پودینگهایی است که در شب یلدا هم سرو میشود. ترکیب آن میتواند از میوههای مختلف باشد و در اینجا به یک نمونه از دستورالعمل آن اشاره خواهیم کرد:
-
شیر: 4 پیمانه
-
نشاسته ذرت: 2 قاشق غذاخوری
-
زرده تخم مرغ: 1 عدد
-
شکر: ¾ پیمانه
-
پودر نسکافه یا پودر شکلات: 2 قاشق چایخوری
-
آرد سفید: 3 قاشق غذاخوری
-
وانیل: ½ قاشق چایخوری
-
خامه صبحانه: 200 گرم
-
بیسکویت پتی بور: 1 بسته
-
موز، انبه یا توت فرنگی: به مقدار دلخواه
برای درست کردن این دسر باید ابتدا شیر را در قابلمه ریخته و زرده تخم مرغ که قبلا کاملا زده شده را به همراه آرد، ذرت، شکر و وانیل به آن اضافه کرده و روی حرارت قرار دهید تا به غلظت فرنی برسد. سپس خامه، شکلات و پودر نسکافه را به آن اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا یکدست شوند.
در ظرف سرو یک لایه پودر بیسکوییت، یک لایه مایه و یک لایه میوه خرد شده بریزید و تا جای ممکن این کار را ادامه دهید. در نهایت نیز با پودر بیسکوییت یا میوه آن را تزئین کنید. دسر را برای چند ساعت درون یخچال قرار داده و سپس میل کنید.
پاستیل هندوانه
اگر در منزلتان کودک دارید، پاستیل هندوانه را برای شب یلدا فراموش نکنید. مواد اولیه برای درست کردن پاستیل عبارتند از:
-
ژله انار: ½ بسته
-
ژله لیمو یا کیوی: ½ بسته
-
ژله آلوئه ورا: ½ بسته
-
پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری
-
شیر ولرم: 2 قاشق غذاخوری
-
گلوکز: 3 قاشق غذاخوری
-
آب جوش: 3 لیوان
پس از آمادهسازی مواد باید در ابتدا قالب سیلیکونی را کاملا چرب کنید. سپس ژله قرمز را با پودر ژلاتین و آب جوش مخلوط کنید و در قالب بریزید. تقریبا باید نیمی از قالب را با این ژله پر کنید. سپس آن را درون یخچال بگذارید و اجازه دهید تا کاملا سفت شود.
ژله آلوئهورا را با ژلاتین و آب جوش مخلوط کنید و وقتی کمی خنک شد، شیر گرم را به آن اضافه کنید. این ترکیب را روی ژله قرمز بریزید و دوباره قالب را درون یخچال قرار دهید تا سفت شود.
مرحله آخر نیز مربوط به ژله لیموست که باید شبیه به ژله قرمز تهیه و روی لایه سفید ریخته شود. پس از سرد شدن کامل، پاستیل آماده سرو است و میتوانید آن را به شکل دلخواه برش بزنید.
یلدای خود را با دسرها زیباتر کنید...
در این مطلب به معرفی انواع دسر ساده شب یلدا پرداختیم و طرز تهیهشان را به شما آموزش دادیم. اسامی این دسرها را میتوانید در «اسنپ فود» ببینید و آنها را بهصورت آنلاین سفارش دهید. کافی است نام هرکدام را در قسمت مربوط به جستجوی انواع دسر در این پلتفرم وارد کنید؛ سپس با انتخاب رستوران یا فستفودی که به محل زندگی شما نزدیکتر است، دسر مورد علاقه خود را سفارش دهید.