آیا اینفلوئنسرها باید مالیات پرداخت کنند؟
یکی از موضوعات بحث برانگیز در حوزه مالیات، پرداخت مالیات توسط اینفلوئنسرها است. اینفلوئنسرها نیز به عنوان شهروندان، موظف به پرداخت مالیات بر درآمد خود هستند. این درآمدها میتواند شامل درآمدهای حاصل از تبلیغات در رسانههای اجتماعی، همکاری با برندها و تولید محتوا باشد. هر کشور قوانین و مقررات خود را درباره مالیات بر درآمد دارد و اینفلوئنسرها باید با توجه به قوانین مالیاتی کشور خود، مالیات خود را پرداخت کنند.
قوانین مالیاتی ایران بر اساس درآمدهای حاصل از فعالیتهای اقتصادی شخص تعیین میشود و درآمدهای حاصل از تبلیغات در رسانههای اجتماعی، همکاری با برندها و تولید محتوا نیز در این قوانین تحت پوشش قرار میگیرد.
به طور کلی، اینفلوئنسرها باید درآمدهای خود را به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند و مالیات مربوطه را پرداخت کنند. در صورت عدم پرداخت مالیات، قوانین مالیاتی ممکن است تحت عمل قرار گیرند و جرایم و جریمههای مالی برای شخص متخلف تعیین شود.
به عنوان یک اینفلوئنسر، بهتر است با حسابدار یا مشاور مالیاتی خود مشورت کنید تا قوانین و مقررات مالیاتی مربوط به فعالیتهای خود را در ایران به درستی رعایت کنید.
اینفلوئنسر به چه کسی گفته می شود و چرا باید مالیات پرداخت کنند؟
اینفلوئنسر به اشخاصی گفته میشود که توانایی تأثیرگذاری و تغییر نظر دیگران را دارند، به خصوص در حوزههای مربوط به مد، زیبایی، سلامتی، غذا، سفر و ... .
این اشخاص از طریق استفاده از رسانههای اجتماعی مثل اینستاگرام، یوتیوب و توییتر، محتوا و تجربیات خود را با دنبال کنندگان خود به اشتراک میگذارند. این افراد با تولید محتوای خلاقانه و جذاب، تعامل با دنبال کنندگان و همچنین همکاری با برندها و تولیدکنندگان محتوا، تبلیغات و همکاریهای مختلف درآمد خوبی دارند.
یکی از سوالاتی که همیشه در حوزه مالیات تکرار میشود مربوط به پرداخت مالیات توسط اینفلوئنسرهاست؛ آیا اینفلوئنسرها مالیات می پردازند؟
مطابق ماده 1 قانون مالیاتهای مستقیم، هر شخصی که به هر نحوی به کسب درآمد در ایران یا منابعی در ایران مشغول است، باید مالیات پرداخت کند و این شامل اینفلوئنسرها نیز میشود.
برای پرداخت مالیاتهای مربوط به شغلهای اینترنتی بهتر است از یک وکیل یا مشاور مالیاتی آنلاین و تلفنی که در این حوزه از تخصص کافی برخوردار است، کمک بگیرید چرا که با علم به قوانین موجود، تلاش میکند تا از اموال و داراییهای شما در راستای کاهش پرداخت مالیات حراست کند.
مالیات اینفلوئنسرها بر چه اساسی تعیین می شود؟
مالیات اینفلوئنسرها چقدر است؟ طبق دستورالعملی که در سال 1400 منتشر شد افرادی مشمول پرداخت مالیات میشدند که بالای 500 هزار دنبالکننده داشته باشند. در ادامه، متن دستورالعمل را مشاهده خواهید کرد:
ادارات کل امور مالیاتی"
در اجرای بند (ذ) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور که مقرر می دارد: “ذ – درآمدهای کاربران دارای بیش از پانصد هزار دنبالکننده رسانههای کاربرمحور از محل تبلیغات، مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود. سازمان امور مالیاتی مکلف است، ظرف دو ماه پس از لازمالاجرا شدن این بند، دستورالعمل اجرائی مربوط به اخذ مالیات از درآمدهای کاربران حرفهای رسانههای کاربرمحور از محل تبلیغات را تهیه کند و به تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی برساند. سازمان امور مالیاتی مکلف است، فهرست مؤدیان مالیاتی و خوداظهاری ارائه شده توسط آنها را تهیه کند و در تارنمای (سایت) سازمان، در منظر عموم قرار دهد. ” به پیوست دستورالعمل اجرایی بند مذکور به شماره ۶۳۵۳۸ مورخ ۲۶/۴/۱۴۰۰ که به تصویب وزیر محترم امور اقتصادی و دارائی رسیده است، جهت اقدام لازم ارسال می شود".
چه اینفلوئنسرهایی مشمول پرداخت مالیات هستند؟
پرداخت مالیات اینفلوئنسرها یا افرادی که در شبکههای اجتماعی و مدیا به صورت حرفهای فعالیت میکنند، به عنوان شخص حقوقی ضروری است، و حتما باید مالیات بپردازند.
اگرچه دستورالعمل ابلاغ شده به سازمان امور مالیات را پیشتر مشاهده کردیم اما معیارهای عمومی نیز برای تعیین مشمولیت مالیاتی نیز وجود دارد که شامل موارد زیر است:
- فروش محصولات یا خدمات: اگر به دنبال اهداف تجاری و فروش محصولات یا خدمات از طریق فضای مجازی هستید و درآمد ثابتی از آن بدست آوردید، احتمالاً مشمول مالیات خواهید بود.
- پرداختهای حاصل از همکاری با برندها و نمایندگی تجاری: اگر برندها با شما همکاری میکنند و هزینهای را به شما پرداخت میکنند، مشمول مالیات خواهید بود.
- درآمد حاصل از تبلیغات: اگر درآمدتان از تبلیغات در شبکههای اجتماعی و مدیا بدست میآید، مشمول مالیات هستید. این درآمد شامل پرداختها و همچنین محصولات یا خدماتی است که در مقابل تبلیغات به شما ارائه میشود.
- سایر درآمدها: تمام درآمدهای دیگری که در حین فعالیت اینترنتی و شبکههای اجتماعی به دست آورده میشود، ممکن است مشمول مالیات باشند.
بنابراین، بهتر است در راستای قوانین و مقررات مالیاتی با یک مشاور مالی و مالیاتی کارمنتو حاذق و زبده در ارتباط باشید.
کارمنتو یک پلتفرم مشاوره مالی و مالیاتی آنلاین است که این پلتفرم امکانات بسیاری را برای مشاوران و کاربران خود فراهم می کند.
یکی از امکانات کارمنتو امکان مشاوره مالیات به صورت 24 ساعته به صورت تلفنی و آنلاین است. این بدین معنی است که همیشه قادر خواهید بود با یک مشاور حسابداری ماهر در ارتباط باشید و سوالات و مشکلات خود را مطرح کنید. از دیگر امکانات کارمنتو میتوان به امکان چت آنلاین با پشتیبانی سریع اشاره کرد. این مورد به شما این امکان را میدهد تا در هر زمانی که نیاز به راهنمایی دارید، با پشتیبانان سایت در ارتباط باشید و پاسخ سوالات خود را به سرعت بدست آورید.
بهترین و مهمترین ویژگی کارمنتو، حفظ اطلاعات محرمانه شما است. با استفاده از این پلتفرم، میتوانید به آسانی اطلاعات مالیتان را به مشاوران حسابداری ارسال کنید و مطمئن باشید که این اطلاعات به صورت محرمانه و امن در کارمنتو ذخیره خواهند شد.
همچنین، از دیگر ویژگیهای برجسته کارمنتو امکان برقراری ارتباط با مشاوران مختلف در حوزههای گوناگون برای مثال کمک گرفتن از مشاور کسب و کار است که می توانید از سرتاسر ایران به صورت تلفنی با آن ها در ارتباط باشید و از تخصص و تجربه هر یک استفاده کنید. شما میتوانید با مشاوران در حوزه مد نظر خود به صورت تلفنی و آنلاین گفتگو کنید و درخواستها و سوالات خود را مطرح کنید.
کلام پایانی:
در این مقاله در مورد میزان پرداخت مالیات اینفلوئنسرها و قوانین مربوط به آن آشنا شدیم. اینفلوئنسرها فارغ از اینکه سلبریتی، بلاگر یا واینر باشند، در حالی مشمول پرداخت مالیات میشوند که دارای رسانهای با بیش از 500 هزار نفر باشند.
این افراد بهتر است به دلیل ظرافتهای موجود در این کار، با یک مشاور حاذق در حوزه مالیات مشورت کنند. کارمنتو با ایجاد بستری مناسب برای این کار، در کوتاهترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ میدهد.