در نشست مشترک معاون وزیر جهادکشاورزی و نماینده ستاد اجرایی فرمان امام اعلام شد:
اشتغال یک هزار دانشآموخته و مهار مهاجرت روستاییان به شهرها با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها
معاون وزیر در امور زراعت، از حضور یکهزار نفر از دانش آموختگان کشاورزی در طرح جهش دیمزارهای سال جاری در ۲۱ استان کشور در کنار مزایایی مانند کمک به معیشت روستاییان دچار مشکل معیشتی خبر داد.
به گزارش ایلنا، «علیرضا مهاجر» معاون وزیر در امور زراعت در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران در خصوص کشت محصولات زراعی در کشور، گفت: ۱۸ میلیون هکتار اراضی قابل کشت اعم از زراعت، باغبانی و فعالیتهای شیلاتی در کشور وجود دارد که حدود ۹.۵ میلیون هکتار از اراضی دیم است.
وی با اشاره به طرح "جهش تولید در دیمزارها"، افزود: این طرح از ۳ سال گذشته با نظر موافق مقام معظم رهبری و با همراهی ستاد فرمان اجرایی امام (ره) آغاز شده است.
به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، با اقدامات علمی، فنی، ترویجی، آموزشی و پیگیریهای مستمر و ساختارمند میتوانیم عملکرد در واحد سطح را افزایش دهیم.
وی با بیان این که این مهم به معیشت کشاورزان دیمکار نیز کمک میکند، یادآور شد: در ابتدای انجام طرح، در سطح حدود ۶۶۰ هزار هکتار به صورت آزمایشی برنامهریزی شد و نتایج خوبی به همراه داشت که در گزارش به مقام معظم رهبری، نتایج تقدیم ایشان شد و معظمله نیز فرمودند اقدام بسیار خوبی است.
وی عنوان کرد: همچنین در سال جاری یکهزار نفر از دانشآموختگان کشاورزی با معرفی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور که تجربه لازم را داشتند، در این طرح حضور یافتند.
معاون وزیر در امور زراعت اعلام کرد: تاکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از این اراضی بیمه شده است.
۶ میلیون هکتار اراضی دیم کشور در مدت ۵ سال زیر کشت میرود
پیش از سخنان مهاجر، «سیدمصطفی سیدهاشمی»، معاونت هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام درباره طرح ملی کشت دیمزارها گفت: جهش تولید در دیمزارها که از ۳ سال قبل آغاز شد از سوی وزارت جهاد کشاورزی تنظیم و برای مقام معظم رهبری ارسال شد.
وی با اعلام اینکه بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده تا ۶ میلیون هکتار اراضی کشور در مدت ۵ سال زیر کشت دیم برود گفت: در حال حاضر این طرح در 17 هزار روستا، 1098 دهستان و 228 شهرستان از ۲۱ استان کشور اجرا شده و با مساعدت بانک ملی 500 میلیارد تومان اعتبار با تسهیلات ۴ درصدی برای خرید ادوات مورد نیاز به کشاورزان اعطا میشود.
سیدهاشمی با بیان اینکه تاکنون 4 میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت دیم قرار گرفته است، گفت: در طرح ۳۷۸ هزار و ۹۰۲ کشاورز مشارکت دارند و اگر به ازای هر هکتار یک تن محصول برداشت شود، پیشبینی شده امسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول برداشت شود. اما در پایان اجرای طرح پیشبینی میشود 5 میلیون تن در سال از دیمزارها برداشت شود.
معاونت هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام ادامه داد: اگر این طرح فقط در ۲۱ استان اجرا شده به این دلیل بوده که برای باقی استانها مانند تهران و البرز اراضی دیم تعریف نشده یا اراضی کم بوده و صرفه اقتصادی برای سرمایهگذاری ندارد.
سیدهاشمی درباره انگیزه اجرای این طرح عنوان کرد: کشاورزان فعال در بخش دیمزارها وضعیت مالی خوبی نداشتند و برای جلوگیری از مهاجرت، کمک شد تا فعالیتهای دیمزارها احیا شود. علاوه بر این به کشاورزان کمک شد تا محصولات خود را بیمه کنند و بار مالی خسارتها به آنها کمتر شود.