کیفیت محصولات ذوب آهن اصفهان ، عامل استحکام ساختمان
امروزه با گسترش شهرها و ساختن ساختمانهای بلندمرتبه ، مسئله استحکام ساختمان بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است؛ به طوری که قوانین زیادی در این باره تصویب شدهاند و دولتها، متخصصین و پیمانکاران ، پروژههای ساختوساز را ملزم به رعایت این قوانین میکنند. یکی از عوامل مهم در این زمینه، محصولات فولادی به کار رفته در ساختمان است که کیفیت آن تاثیر بسیار زیادی بر استحکام ساختمان دارد.
به گزارش ایلنا به نقل از رواط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان ، در این خصوص با محمد صدری مدیر کیفیت فراگیر ذوب آهن اصفهان و علی اصغر میر قادری نائب رئیس نظام مهندسی استان اصفهان گفتگویی صورت گرفته است که در پی می آید:
مدیر کیفیت فراگیر ذوب آهن اصفهان در این گفتگو به عوامل تاثیر گذار در استحکام و ایمنی ساختمان اشاره کرد و سه پارامتر را مهمتر از سایرین دانست و افزود : مصالح مرغوب و استاندارد،طراحی و معماری مناسب و استفاده صحیح از مصالح،عوامل بسیار مهمی در استحکام ساختمان هستند که در صورت رعایت این شاخص ها ،ساختمان ایمنی خواهیم داشت.
وی اظهار داشت : ذوب آهن اصفهان با داشتن تیم کارشناسی مجرب در بخش های مختلف، کنترل کلیه فرایند را از مرحله طراحی تا تولید محصول منطبق با استانداردهای روز دنیا همواره مدنظر قرار می دهد و این رویکرد سبب شده محصولاتش علاوه بر اینکه در داخل کشور انتخاب اول مصرف کنندگان باشد،صادرات محصولات ذوب آهن نیز به بیش از بیست کشور دنیا انجام گیرد.
مدیر کیفیت فراگیر ذوب آهن این مجتمع عظیم صنعتی با اشاره به اینکه انواع آرماتور،تیرآهن های بال پهن،میلگرد و ... در سایزهای گوناگون در این مجتمع عظیم صنعتی تولید می شود خاطر نشان کرد : تولید H۳۰ به عنوان یک محصول استراتژیک نیز از سالیان گذشته در دستور کار قرار گرفت و بدین منظور بیم بلانک را نیز برای آن تولید کردیم.
شایان ذکر است محصول تیرآهن H تولید شده به روش نوردی در ذوب آهن اصفهان در مقایسه با تیر ورق این مزیت را دارد که محصول به صورت پیوسته و بدون دخالت دست، تولید شده و از مقاومت فوق العاده زیادی برخوردار است . همچنین علاوه بر تسریع در ساخت سازه و ایمنی بالاتر در مقابل زلزله و حوداث غیرمترقبه، حدود ۳۰ درصد هزینه تمام شده را کاهش می دهد.
علی اصغر میر قادری نائب رئیس نظام مهندسی استان اصفهان نیز گفت : سازمان ملی استاندارد،مراحل مختلفی از جمله روش های تولید،آزمون های گوناگون برای کنترل کیفیت مصالح و... را برای ساختمان سازی تعریف کرده است. به عنوان مثال در مقاطع فولادی که در ساختمان استفاده می شوند نسبت کربنی که در این مقاطع به کار می رود باید به میزانی باشد که در هنگام زلزله انعطاف پذیر باشند و دچار شکنندگی نشوند.
وی افزود : تعاملات خوبی بین ذوب آهن اصفهان و سازمان نظام مهندسی وجود دارد و طی چند مرحله خط تولید محصولات را بازدید کردیم و از نزدیک مشاهده شد که استانداردهای مختلف در فرایند تولید محصولات رعایت می شود.
قادری تصریح کرد: مطابق ماده ۳۴ و ۳۵ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان سال ۷۴ و مواد ۱۵،۱۶،۱۹،۴۰ و ۵۱ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد مصوب سال ۹۶ مجلس شورای اسلامی ،کنترل تولید،توزیع و استفاده از کلیه مصالح ساختمانی که مشمول استاندارد اجباری هستند در کلیه پروژه های ساختمانی توسط کلیه دست اندرکاران الزامی است . هدف این الزام ، حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تامین ایمنی و استحکام ساختمان ها و در نهایت جلوگیری از هدر رفت سرمایه های ملی می باشد .
این مقام مسئول بیان کرد : برخی مالکین و کارفرمایان متاسفانه به دلیل اینکه قیمت تمام شده ساختمان ها افزایش زیادی پیدا کرده است ، به سمت کاهش هزینه های آنها می روند و این رویکرد ایمنی آنها را به مخاطره می اندازد و لذا نیاز است در این زمینه برنامه ریزی جدی انجام گیرد.