مدیرکل دفتر روستایی و شوراهای خراسان شمالی اعلام کرد؛
هدف صندوق بیمه اجتماعی حفظ زندگی روستایی است
مدیرکل دفتر روستایی و شوراهای خراسان شمالی گفت: زمانی میتوانیم جامعه شاد را متصور کنیم که افراد و آحاد آن جامعه در برخورداری از تامین اجتماعی به عنوان حق همگانی دغدغهای نداشته باشند.
به گزارش ایلنا، محمدرضا موفق در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درخصوص ضرورت بیمه در جوامع روستایی و عشایری گفت: بیمه میتواند نقش بسیار مهمی در ایجاد آرامش خاطر جامعه روستایی داشته باشد، زیرا آنها دغدغهای در دوران سالمندی یا ازکار افتادگی نخواهند داشت، علاوه برآن زمانی که روستاییان بدانند که دولت امتیاز بیمهای را به آنها ارائه کرده که 70 درصد حق بیمه را خود پرداخت میکند، جامعه مولد روستایی فعالتر شده و رغبت به ماندن در روستا در بین آنها افزایش مییابد. کاهش مهاجرت خانوار روستایی به شهرها و مهاجرت معکوس نتیجه اولیه این اتفاق است.
وی در خصوص تاثیر نقش بیمه در چرخه اقتصادی و رفاه جوامع نیز گفت: بیمه با تضمین آینده و اقتصاد خانوادهها در دوران سالمندی و ازکارافتادگی، دورانی که افراد دیگر نمیتوانند منشا اقتصادی برای خود باشند، بزرگترین خدمتی است که در حوزه اقتصادی و بهبود رفاه خانوارها انجام میدهد، به معنای دیگر دغدغههای کهنسالی را از جامعه دور میکند. قاعدتا این موضوع در شادابی جامعه بسیار موثر است ما زمانی میتوانیم جامعه شاد را متصور کنیم که افراد و آحاد آن جامعه در برخورداری از تامین اجتماعی به عنوان حق همگانی دغدغهای نداشته باشند.
مدیرکل دفتر روستایی و شوراهای خراسان شمالی افزود: زمانی که نگاه بیمه نگاه ماندگاری و تثبیت مردم در روستاها باشد، ارتباطات اجتماعی در همان حوزه تعریف میشود و میتواند چرخه اقتصادی ما را بیمه کرده و رفاه اجتماعی به همراه داشته باشد.
موفق عدم اجباری بودن بیمه روستاییان و عشایر را از دلایل اصلی در عدم تمایل افراد به بیمه دانست و گفت: با توجه به آنکه برخی از استانها کم برخوردارتر از سایر استانها هستند، بنابراین اولویت آنها در جوامع روستایی بیشتر معیشت آنها است که این خود مشکل عمدهای است، بنابراین اگر بتوان با یک مکانیسمی این بیمه را اجباری کرد، میتوان ضریب پوشش اجتماعی را افزایش داد. عدم توجیه فرهنگی جامعه روستایی در بیمه یکی دیگر از چالشهای عدم توجه افراد به بیمه است، دقت شود زمانی که روستایی بیمه را به عنوان یک سرمایه گذاری تلقی نکند رغبتی به عضویت در آن نخواهد داشت.
مدیرکل دفتر روستایی و شوراهای خراسان شمالی یکی از مهمترین چالشها را نبود بانک اطلاعاتی جامع از جامعه هدف روستایی و عشایری نامید و گفت: بانک اطلاعاتی جامعی از جامعه هدف و مشمولان صندوق بیمه اجتماعی وجود ندارد.
وی با تاکید بر صیانت از بانکهای اطلاعهاتی گفت: نهادهای مرتبط با صندوق بیمه اجتماعی باید بانک اطلاعاتی خود را در دسترسی این صندوق قرار دهند تا بتوانیم به راحتی در پوشش بیمهای روستاییان و عشایر و جامعه هدف صندوق راحتتر و سریعتر عمل کنیم.
موفق عدم آگاهی کافی جامعه هدف از خدمات صندوق بیمهاجتماعی را از دلایل دیگر عدم توجه افراد به بیمه دانست و گفت: علیرغم تلاش کارگزاران باید یک اقدام ملی در راستای افزایش آگاهی، تبلیغات و اطلاع رسانی انجام شود، صدا و سیما به شدت میتواند در این موضوع کمک کننده باشد.
وی تاکید کرد: باتوجه به آنکه دولت تدبیر و امید برنامه جدی دارد که تا پایان دولت خود نسبت به هدفگذاری پوشش صد در صدی جامعه کشاورز، روستایی و عشایر دستیابد بنابراین باید در این مهم به آن کمک کنیم.
مدیرکل دفتر روستایی و شوراهای خراسان شمالی درخصوص خدمات صندوق بیمه اجتماعی نیز گفت: خدمات صندوق بیمه اجتماعی تا به امروز خوب بوده است و میزان افرادی که بابت فوت، ازکار افتادگی و بازنشستگی تحت پوشش قرار گرفته است قابل توجه است و بارها از خدمات صندوق بیمه قدردانی شده است دقت شود که صندوق بیمه اجتماعی با درنظر گرفتن حل چالشهایش قطعا میتواند خدمات زیادی را در روستاها ارائه دهد.
وی درپایان با اشاره به آمارهای پوشش بیمهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در استان گفت: هنوز با پوشش صد در صدی فاصله داریم و امیدواریم که هر چه زودتر به این مهم دست یابیم. تا پایان دی ماه 98 جزو 15 استان اول بودهایم اما در یک سال گذشته با توجه به اینکه تمام دهیاران و کسانی که ارتباط مستقیمی با روستاییان دارند را به بیمه روستاییان بسیج به بیمه نمودن افراد کردهایم و جلسات مکرری را با استانداری و فرمانداریها برگزار کردهایم. خوشبختانه رتبه پنج را در کشور از نظر ضریب پوشش کسب کردهایم و طبق آخرین وضعیت آماری تعداد 73 درصد پوشش بیمهای صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در استان وجود دارد.