خبرگزاری کار ایران

رئیس پژوهشکده دستگاه گوارش و کبد:

بیش از ۳ میلیون نوع ژن میکروب‌ در بدن انسان فعالیت می‌کند/ تأثیر میکروبیوم‌ها در سلامت انسان

بیش از ۳ میلیون نوع ژن میکروب‌ در بدن انسان فعالیت می‌کند/ تأثیر میکروبیوم‌ها در سلامت انسان
کد خبر : ۹۱۷۱۷۴

رئیس پژوهشکده دستگاه گوارش و کبد، با اشاره به نقش بسزای میکروبیوم‌ها در دستگاه گوارش اظهار کرد: بیش از ۳ میلیون نوع ژن میکروب‌ در بدن انسان در بخش سیستم گوارش فعالیت می‌کنند.

به گزارش ایلنا، دکتر رضا ملک‌زاده رئیس پژوهشکده دستگاه گوارش و کبد در هفته سلامت گوارش، با اشاره به نقش بسزای میکروبیوم‌ها در دستگاه گوارش اظهار کرد: در گذشته توجه چندانی به نقش میکروبیوم‌ها نداشتیم. انسان‌ها بیش از ۱۰۰ تریلیون میکروب و باکتری در روده خود دارند، میکروب‌هایی که به طور طبیعی در بخش سیستم گوارش بدن فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: ۱۰ برابر سلول‌های بدن، این میکروب‌ها و باکتری‌ها وجود دارند، در حالی که خود آنها هم یک نوع سلول نامیده می‌شوند.

ملک‌زاده بیان کرد: عمده تحقیقات، مطالعات و همچنین توجه دانشمندان به این میکروب‌ها و باکتری‌ها حدود ۲۰ سال پیش شروع شده است.

وی افزود: با گذشت زمان، انسان و علم پزشکی به این موضوع توجه بسیار زیادی داشته است و هر ساله نزدیک به ۹ هزار مقاله علمی در مورد نقش میکروب‌ها و باکتری‌ها جمع‌آوری می‌شود.

ملک‌زاده تصریح کرد: نه‌تنها مطالعه این میکروب‌ها در سلامت انسان موثرند بلکه در بهبود هرچه بیشتر محیط زیست هم به ما کمک می‌کنند.

وی در ادامه گفت: به طور کلی مهم‌ترین عاملی که به فعالیت‌های بدن شکل می‌دهد، ۲۳ هزار ژن فعالی است که در بدن هر فردی وجود دارد. این ژن‌ها با تولید پروتئین‌ها در بدن موجب می‌شوند که انسان فعالیت کرده و زنده بماند.

رئیس پژوهشکده گوارش و کبد ایران بیان کرد: اگر این ژن‌ها را با ژن‌های میکروب‌ها قیاس کنید، می‌بینید، میکروب‌هایی که در بدن انسان زندگی می‌کنند، تقریباً ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار ژن دارند که در حال فعالیت هستند. ژن میکروب‌ها در واقع ۱۵۰ برابر ژن‌های موجود در بدن خود انسان است.

او تصریح کرد: ما علاوه بر اعضا و جوارحی مانند قلب، ریه و کبد، عضو دیگری به نام سیستم دستگاه گوارش داریم که مجموعه بسیار زیادی از میکروب‌ها در آن فعالیت می‌کنند.

ملک زاده افزود: وزن آنها یک کیلوگرم است که در این ۲۰ سال مشخص شده است نقش بسیار بسزایی در سلامتی فرد داشته‌اند.

وی گفت: عاملی که می‌توان به کمک آن بیماری‌ها را درمان کرد، دستکاری همین میکروبیوم‌ها در بدن انسان است. بخش عمده میکروبیوم‌ها باکتری‌ها هستند که از ۴ گروه عمده تشکیل می‌شوند. ترکیب این میکروبیوم‌ها در هر آزمایشی فرق دارند یعنی نوع آن‌ها در هر فردی متفاوت است.

ملک‌زاده بیان کرد: عاملی که می‌تواند موجب تغییرات میکروبیوم‌ها شوند، نوع تولد انسان (طبیعی یا سزارین) است که نقش بسزایی دارد. عامل دیگر نوع تغذیه است، در واقع مصرف شیر مادر در کودکی و مواد غذایی دیگر که در سنین بالا استفاده می‌شود، بسیار حائز اهمیت هستند.

وی گفت: محل عمده زندگی این میکروبیوم‌ها در دستگاه گوارش است، اما به صورت یک لایه، از دهان تا لوله گوارش گرفته تا نزدیکی مخاط لوله زندگی می‌کنند.

ملک‌زاده در پایان تصریح کرد: امیدواریم در سال‌های آینده با تحقیقات بیشتر و تایید نقش این میکروب‌ها و شناخت عوامل بیماری‌زا، بتوانیم تغییرات لازمه را روی این میکروبیوم‌ها برای رفع بیماری‌ها انجام دهیم.

ملک زاده گفت: میکروب‌هایی که در بدن انسان زندگی می‌کنند، تقریباً ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار ژن دارند که در حال فعالیت هستند.

انتهای پیام/
ارسال نظر