خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان خبرداد:

«تهاتر کارت ثمین شهر» ابزار جدید مالی برای معاملات تهاتری

«تهاتر کارت ثمین شهر» ابزار جدید مالی برای معاملات تهاتری
کد خبر : ۸۳۷۳۹۱

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان از راه اندازی مدل جدید ابزار مالی تحت عنوان «تهاتر کارت ثمین شهر» برای انجام معاملات در بازار تهاتری ایرانیان خبر داد.

به گزارش ایلنا، علاءالدین ختایی در نشست خبری با اشاره به رونمایی از این مدل جدید اقتصادی در آذر ماه، در تشریح آن اظهار کرد: فعالان اقتصادی می‌توانند ابتدا به خرید کالا و خدمات مورد نظر خود بپردازند که با وثیقه سپاری در شبکه، اعتبار سنجی می‌شود و یا می‌توانند در بانک سپرده گذاری کنند که بر پایه آن ضمانت نامه ای می گیرد تا کارت خود را شارژ کرده و بر اساس آن خرید خود را انجام دهد . با توجه به سر رسید آن که بین 6 ماه تا یک سال است، در این فاصله فرصت فروش و تسویه حساب در شبکه را هم دارد.

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان با اشاره به همکاری بانک شهر در تولید این نوع ثمین کارت افزود: فرد مجبور نیست فروش خود را حتما با همان شخص یا شرکتی که خرید کرده، انجام دهد.

وی در توضیح روش دوم نیز گفت: فعالان اقتصادی می توانند در روش دوم ابتدا به فروش کالا و خدمات تولیدی خود پرداخته و پس از گرفتن اعتبار خریدهای مورد نظر خود را انجام دهند.

ختایی خاطر نشان کرد: ابتدای کار این بازار با برات های کاغذی بود، اما امروز شکل الکترونیکی به آن داده و تحت عنوان برات کارت یا تهاتر کارت با همکاری بانک شهر به دنبال اجرای این مدل جدید هستیم.

این فعال اقتصادی افزود: این شیوه مبتنی بر تولیدات داخلی است اما امکان تامین مواد اولیه و ارتباط با خارج از کشور نیز وجود دارد. با وزارت امور خارجه و اقتصاد درحال مذاکره هستیم تا با رصد بازار مدل تهاتر کالا را با کشورهایی که امکان مبادله با آنها وجود دارد، انجام داد و بتوان نسبت به تامین مواد اولیه مورد نیاز داخلی که در کشور وجود ندارد با استفاده از این شیوه اقدام کرد.

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان خاطر نشان کرد: این مدل جدید برای نیازهای اقتصادی مخصوصا در شرایط امروز که با تحریم ها، مشکلات تامین نقدینگی و آثار تورمی نقدینگی مواجهیم، می تواند بسیار کارآمد باشد.

وی در بیان امتیازات کارت‌های ثمین شهری گفت: این روش باعث ورود سرمایه‌های خرد جامعه به بازار سرمایه‌گذاری ایران می شود. همچنین با وجود کارت‌های ثمین شهری محدودیت مبادلات کالا در گذشته را از بین می برد.

ختایی ادامه داد: با استفاده از کارت‌های ثمین شهری هر فردی جنس و کالایی داشته باشد می‌تواند با فرد دیگر تهاتر کند، اگر افرادی که با هم تهاتر می‌کنند کالای مورد نیازیکدیگر را نداشته باشند، به اندازه ارزش کالای تهاتر شده می‌توانند خدمات دیگری بازهم در قالب تهاتر دریافت کنند.

گردش مالی هزار میلیارد تومانی در سال با استفاده از برات کارت

مدیر عامل بازار تهاتر ایرانیان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تهاتر کالا و خدمات با یکدیگر به دلیل آثار تورمی حاصل از گردش نقدینگی، شرایط تحریمی کشور، هزینه بالای تامین منابع مالی و نیازهای بالای فعالان اقتصادی به منابع مالی در دستور کار قرار گرفته است. تهاتر مدل جدیدی از تجارت است که با توجه به وضع کنونی کشور می‌تواند راهگشای بسیاری از موانعی باشد که اکنون پیش روی فعالان اقتصادی قرار دارد.

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه تهاتر کالا و خدمات مکمل تامین منابع مالی برای فعالان اقتصادی است، گفت: طی 10 سال گذشته به طور متوسط با استفاده از برات‌کارت‌های صادر شده معادل 1000 میلیارد تومان گردش مالی انجام شده است و بخشی از نیاز به تامین مالی و گردش پول با این سیستم حل شده است.

ختایی با اشاره به اینکه این مدل بر مبنای اقتصاد مقاومتی بوده و بر پایه تولیدات داخلی کشور انجام می‌شود، گفت: تامین منابع مالی در این شیوه بسیار ارزان است و کارمزد آن صفر است.

وی افزود: نکته مهم دیگر این است که فعال اقتصادی برای استرداد تسهیلات باید دوندگی زیادی انجام دهد تا منابع و پول نقد به سیستم بانکی برگرداند اما در تهاتر همان کالا یا خدمات تولیدی که می‌تواند شامل خدمات درمانی، آموزشی، گردشگری یا سایر رشته‌ها باشد تبادل شود بدون آنکه نیاز به پول نقد برای این تبادل وجود داشته باشد.

ختایی عنوان کرد:‌  تهاتر قابلیت استفاده در بخش‌های مختلف اقتصادی شامل کشاورزی، عمران ، راهسازی، صنعت و مسکن را دارد و از ابزارهایی است که در وضع کنونی به کمک فعالان اقتصادی خواهد آمد.

وی افزود: ظرفیت بسیار بالایی در بخش‌های عمرانی و صنعتی کشور و در استان‌های مختلف وجود دارد که می‌تواند در شیوه تهاتر کالا و خدمات مورد استفاده قرار بگیرد. در بازدیدی که از استان‌های زنجان، اراک، هرمزگان و شهرهای مختلف کشور صورت گرفته است این ظرفیت‌ها شناسایی شده‌اند.

مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان خاطرنشان کرد: یکی از روش‌های کار ما این است که عامه مردم در اقتصاد خرد از تهاتر کالا استفاده کنند. فروشگاه‌های خرد و بزرگ آورده خود را در این سامانه عرضه می‌کنند و مردم با هر امکانی که وجود داشته باشد تهاتر کالا را با آنها انجام می‌دهند.

وی ادامه داد:‌ دانشجویان نیز می‌توانند با عضویت در شبکه فروش تهاتری کالا یا خدمات مورد نیاز خود را تامین کنند.

ابراز تمایل بانک ها برای فروش اموال مازاد خود

ختایی با اشاره به استقبالی که ازطرف شهرداری‌ها و اتحادیه‌های مختلف تولیدی و توزیعی از این طرح به عمل آمده است، عنوان کرد:‌ حتی بانک‌ها نیز ابراز تمایل کرده‌اند تا اموال مازاد خود را از طریق این شبکه به فروش برسانند.

وی افزود: تسریع در اجرای طرح باز‌آفرینی شهری و اصلاح نقاط حادثه‌خیز با استفاده از روش تهاتر کارت ایرانیان یکی دیگر از برنامه‌های در دست اقدام است.

ختایی خاطرنشان کرد: نیروی انسانی ماهر و دانش و تخصص از جمله موضوع‌هایی است که در بسیاری از بخش‌های کشور وجود دارد و مسئولان دستگاه‌های اجرایی نیز تمایل دارند تا زمینه‌ای فراهم کنند که تولید داخلی رونق بگیرد و اشتغال نیروی انسانی در استان‌های مختلف نیز حائز اهمیت است.

مدیرعامل بازار تهاتر ایرانیان عنوان کرد: عمده مشکل کشور در وضع کنونی نیاز به تامین نقدینگی و کمبود منابع است. هزینه تامین منابع مالی از شبکه بانکی بالا است و فعالان اقتصادی با این وضع با بخشی از ظرفیت تولید خود در حال کار و تولید هستند.

تهاتر کالا و خدمات مکمل تامین منابع مالی برای فعالان اقتصادی است

وی ادامه داد:‌ تهاتر کالا نه در وضع رکود که در شرایط رونق اقتصادی نیز قابل استفاده است و شیوه جدیدی در تجارت است که اکنون در کشور قابلیت اجرا دارد.

ختایی گفت: تهاتر درگذشته نیز با شیوه‌های سنتی در حال انجام بوده است. از 12 سال پیش با روش‌هایی برات سنتی که شیوه‌ای قدیمی بود کار تهاتر آغاز شد و کارخانجات با ظهرنویسی آن را تبادل می‌کنند.

وی افزود: در شیوه تهاتر لازم نیست که شرکت طرف قرارداد تبادل کالا یا خدمات را انجام دهد و بر پایه کار نمایندگی‌های استانی و در استان‌های مختلف کشور پذیرش نمایندگی انجام می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر