زارعی مطرح کرد:
استفاده افراطی از روشهای تصویربرداری پزشکی به دلیل سیستم بیمارگونه بهداشتی
رئیس پژوهشکده علوم و فناوری پزشکی گفت: استفاده بیش از حد از روشهای تصویربرداری به دلیل سیستم بیمارگونه بهداشت در کشور است.
به گزارش ایلنا، مصطفی زارعی در آستانه برگزاری ششمین همایش بینالمللی نقشه برداری مغز ایران اظهار کرد: در همایش امسال استادان حوزه نقشه برداری مغز به عنوان مهمان در این کنگره شرکت میکنند. یکی از اهداف برگزاری همایش نقشه برداری مغز، تبادل تجربیات است؛ ما توانستیم بودجهها را برای تحقیقات در زمینه نقشه برداری مغز از مراکز تحقیقاتی خارج از کشور جهت پژوهش دریافت و دانشجو و استادان را برای دورههای میان مدت به خارج از کشور اعزام کنیم.
رئیس پژوهشکده علوم و فناوری پزشکی ادامه داد: خوشبختانه حوزه نقشه برداری مغز در کشور از رشد و پیشرفت قابل توجهی برخوردار است و ما امیدواریم کارهای پژوهشی بهتری را در این زمینه انجام دهیم.
برگزاری همایش نقش زنان در علوم اعصاب
وی تاکید کرد: امروزه زنان فعالیت زیادی در بخشهای مختلف کشور دارند به همین دلیل سمپوزیومی برای اولین بار در حاشیه ششمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز، تحت عنوان نقش زنان در علوم اعصاب برگزار میشود.
زارعی بیان کرد: در این سمپوزیوم زنان متخصص در علوم اعصاب که در خارج از کشور فعالیت میکنند یا در خارج تحصیل کرده و در حال حاضر در ایران فعالیت میکنند در حاشیه همایش نقشه برداری مغز در حوزه نقش زنان در علوم اعصاب سخنرانی میکنند.
رئیس پژوهشکده علوم و فناوری پزشکی اضافه کرد: امروزه زنان باید از اعتماد به نفس بالایی برخوردار باشند تا بدون در نظر گرفتن جنسیت مدیر ارشد خود بتوانند کارها را به بهترین نحو انجام دهند.
وی ادامه داد: امروزه تحقیقات گستردهای در زمینه بیماریهای مختلفی مانند آلزایمر، پارکینسون، ام. اس انجام شده است. نقشه برداری مغز به نوعی یک تکنولوژی محسوب میشود و برای تمام گروههای هدف مانند بیماران افسرده یا افرادی دچار اختلالات روانی هستند موثر هستند.
زارعی بیان کرد: نقشه برداری مغز برای تمام گروههای پزشکی از جمله رادیولوژیستها جهت تشخیص بیماریهای مختلف موثر است و این کار از طریق فعل و انفعالات و امواج مغز انجام میشود . بررسیها نشان میدهد نقشه برداری مغز مانند بسیاری از روشهای تصویر برداری و تشخیصی، ضرری برای این عضو حیاتی ندارد.
رئیس پژوهشکده علوم و فناوری پزشکی تاکید کرد: استفاده بیش از حد از روشهای تصویربرداری مانند ام. آر. آی و سی. تی. اسکن به دلیل سیستم بیمارگونه بهداشت در کشور است و این موضوع ریشه در آموزش و تربیت رزیدنتها همچنین نوع اداره بیمارستانهای کشور دارد به همین دلیل گاهی دیده میشود که پزشک کارهای تشخیصی را بدون ضرورت و بیش از نیاز به بیمار خود تجویز میکند.
وی ادامه داد: وضعیت اعصاب در کشورها یک مسئله نسبی است و من در زمینه وضعیت اعصاب در ایران هیچ نظری ندارم، زیرا آمار خاصی در این خصوص وجود ندارد و در ایران هیچ محققی در این زمینه کار علمی نکرده است، اما به طور کلی در دنیا ۲۵ درصد از بار بیماریها مربوط به موضوع اعصاب است.
ششمین همایش بینالمللی نقشهبرداری مغز ۱۷ تا ۱۹ مهرماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود و اساتید برجسته ای از کشورهای آمریکا، آلمان، دانمارک، انگلیس و سوئیس در این همایش حضور دارند.