خبرگزاری کار ایران

عضو انجمن مخترعان کشور خبر داد:

تولید داروی آهن "فروتونیک" بدون عارضه در کشور

تولید داروی آهن "فروتونیک" بدون عارضه در کشور
کد خبر : ۷۲۱۸۸۸

عضو انجمن مخترعان کشور از تولید داروی آهن "فروتونیک" بدون عارضه در کشور خبرداد.

به گزارش ایلنا، دکتر امید رجبی، عضو انجمن مخترعان کشور در نشست رونمایی از اولین شربت آهن "فروتونیک" بر اساس ساختار یونی، با اشاره به مضرات عوارض داروی آهن با ساختار مولکولی گفت:‌ تحقیق برای ساخت این دارو در سال ۸۵ آغاز شد و در سال ۸۹ در یکی از شرکت‌های داخلی، فرمول ساخت این دارو نهایی شد.

وی با اشاره به دریافت مجوز سیب سلامت و کد ثبت فرآورده‌ از سازمان غذا و دارو، افزود: تولید این داروی کاملا گیاهی به طور رسمی در تیر ماه سال ۹۷ در یکی از شرکت‌های دارویی کشور آغاز شده است و در سطح داروخانه‌های کشور موجود است.

رجبی با تاکید بر اینکه تمامی داروهای آهن اعم از شربت، قطره، کپسول و...، بدون استثنا مل و نمک دارند، گفت: بدن بر پایه یون طراحی شده و مولکول آهن را نمی‌شناسد. آهن مولکولی، دندان‌های کودکان را سیاه می‌کند، یبوست و اسهال ایجاد می‌کند و باعث اختلال در عملکرد کبد می‌شود.

وی ادامه داد: آهن مولکولی طی ۱۰ دقیقه DNA سلول‌های خونی را نابود می‌کند. در حالی که داروی آهن با ساختار یون، هیچ کدام از این عارضه‌ها را ندارد. این شربت منطبق با نیاز بدن و صد درصد گیاهی و بدون عارضه است.

وی افزود: سال 95 از سازمان دارو سیب سلامت را اخذ کردیم در آن زمان ما بودیم و یک کاغذ به نام مجوز، برای تولید به پول و سرمایه نیاز داشتیم و برای جذب سرمایه بسیار تلاش کردیم اما نتیجه‌ای نداد. سال 95 با مهندس بهزادی آشنا شدم و وی برای کمک به تولید این دارو اشتیاق نشان داد و جذب سرمایه کرد؛ تیرماه سال 97 تولید این شربت آغاز و وارد داروخانه‌ها شد.

این مخترع با اشاره به وجه تمایز شربت فروتونیک با دیگر شربت‌های آهن توضیح داد: تمامی فرآورده‌های آهن در بازار ایران و خارج در تمام غالب‌ها به صورت مولکول آهن تولید می‌‍‌شوند که بدن آن را جذب می‌کند اما عوارض بسیاری دارد مانند سیاه شدن دندان‌ها، اختلال در کار کبد، همچنین ویتامین های بدن را از بین می‌برد و طی 10 دقیقه DNA مولکول‌های بدن را از بین می‌برد، شربت فروتونیک هیچکدام از این عوارض را ندارد بلکه اشتها آور و چاق کننده است قیمتش هم در بازار ایران رقابتی است.

مخترع شربت فروتونیک با اشاره به اینکه این شربت تولید ایران است و ایرانی‎ها باید از آن حمایت کنند، گفت: وقتی بچه‌های این مرز و بوم توانسته‌اند دانشی را بومی کنند برای چه یک فرآورده آهن از کشورهای خارجی وارد می‌شود؟ شربت‌های وارداتی از 35 هزار تومان تا 75 هزار تومان در داروخانه‌ها وجود دارند اما ما شربت بسیار خوب و سالمی با هزینه کمتر و حجم بیشتر تولید کرده‌ایم که در حجم 220 سی سی و مبلغ 33 هزار تومان در داروخانه ها وجود دارد.

وی افزود: معتقدم در آینده نه چندان دور فروتونیک راه خود را باز می کند و شعار ما این است «هر ایرانی یک شربت فروتونیک».

تولید داروی آهن "فروتونیک" بدون عارضه در کشور

رجبی همچنین درباره صادرات این شربت به کشورهای دیگر تصریح کرد: تولید رسمی این دارو در غالب صنعتی از تیرماه رقم خورده و تا امروز چند کشور به عنوان کشور هدف مشخص شده‌اند که دنبال گرفتن مجوزهای مربوطه برای صادرات شربت فروتونیک به کشورهای دیگر هستیم

دبیرانجمن مخترعان کشور با بیان اینکه 7 هزار اختراع صنعتی در کشور به دلیل نبودحمایت‌ها، تجاری‌سازی نشده‌اند و تنها تعداد معدودی از آنها به ثبت رسیده‌اند، می‌گوید اختراع‌ها زمینه‌ساز کارآفرینی در کشور است باید با نگاه باز و بدون ایجاد محدودیت‌ها با آنها برخورد شود و طبیعی است که حمایت از تولیدات دانش‌بنیان می‌تواند نقش مهمی در تولید و اشتغال صنعتی در کشور داشته باشد.

مهدی‌عباسی، دبیرانجمن مخترعان کشور در نشست‌خبری رونمایی از اولین شربت‌آهن بر اساس ساختار یونی "فروتونیک" گفت:‌ در تمامی کشورها زمانی که متوجه می‌شوند اختراعی در دست انجام است از همان زمان دانش‌بنیان محسوب می شود اما در ایران به این گونه نیست و فرایندی طولانی لازم است تا یک کالا یا اختراع گواهی دانش‌بنیان بودن را کسب کند.

وی با اعلام اینکه داروی مکمل آهن تولید شده دانش‌بنیان است و پایه گیاهی دارد، گفت:‌ همکاری نکردن بخش‌های دولتی موجب می‌شود تا برخی ایده‌ها و تولیداتی که می‌توانند در کشور تولید شود به خارج از کشور هدایت شوند.

انعقاد قراردادهای میلیاردی برای تولید محصولات دانش‌محور

محمد خسروی، رئیس مرکز رشد شهر سیمرغ در این نشست گفت:‌ تحقیقات بر روی پلت‌فرم‌های متفاوت تولید محصولات در حال انجام است. استارت‌آپ‌های بسیاری در زمینه تولید محصولات دانش‌بنیان وارد عرصه شده‌اند و سرمایه‌گذاری‌هایی را جذب کرده‌اند و قراردادهای میلیاردی نیز به این منظور در حال انعقاد است.

وی با بیان اینکه واردنشدن دولت به این بحث در برخی از جنبه‌ها مفید است، گفت:‌ دخالت نکردن دولت در این بحث به این معناست که سنگ‌انداری‌های دولتی نیز در این مسیر کاهش می‌یابد. یکی از مشکل‌های کنونی این است که اکوسیستم محصولات و اختراع‌ها در کشور وجود ندارد اما امیدوار هستیم تا محصولات و کالاهایی که به این منظور اختراع شده‌اند به تدریج تولید و وارد بازار شوند.

خسروی در پاسخ به این پرسش که معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهوری از اعلام آمادگی برای حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان خبرداده است چرا از ظرفیت پارک‌های علم و فناوری به منظور تحقیق، تولید و تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان استفاده نمی‌شود، گفت:‌ مبنای دانش‌بنیان بودن محصول انتخاب مشتری است و به طور معمول این اخترا‌ع‌ها و طرح‌ها حاشیه سود بسیار بالایی نیز در صورت تجاری‌سازی دارند اما دانش‌بنیان بودن باید ابزار کمکی در فرآیند تحقیق، تولید و توسعه باشد و نباید به هدف بدل شود.

وی افزود:‌ حضور افراد و ایده‌ها در محصولات علم‌محور فرصت است و باید از این فرصت‌ها استفاده شود و در این میان حضور نهادها بسیار کارساز است. باید هوشمندانه عمل شود و از امکانات در زمان مناسب استفاده شود.

خسروی درباره محصولات در دست تجاری‌سازی گفت: برخی از این محصولات درحوزه دارو و برخی درحوزه تجهیزات بیمارستانی است. همچنین در تولید پهبادها، شبکه اورژانس هوایی، حوزه غذا و تولید فرآورده‌های غذایی پروبیوتیک و بدون شکرو حوزه کشاورزی محصولاتی تهیه شده است که به تدریج تجاری‌سازی شده و با تولید صنعتی به بازار عرضه می‌شود.

علی برهمن، مشاور معاونت اقتصادی بسیج اصناف نیز گفت:‌ در ایران ظرفیت‌های بالقوه بسیاری وجود دارد که باید در تولید مورد استفاده قرار گیرد. ایران یکی از کشورهایی است که از 13 نقطه آّب و هوایی 11 نقطه را در اختیار دارد. 8 هزار گونه گیاهی در مساحتی به وسعت دوبرابر قاره آفریقا در ایران کشت می‌شود.

وی با اشاره به گردش مالی 150 میلیارد دلاری گیاهان دارویی در جهان گفت:‌ در ایران تولیداتی وجود دارد که می‌‌تواند صدها برابر درآمدهای نفتی و منابع طبیعی برای کشور درآمد به همراه داشته باشد و باید تمرکز تولیدات صنعتی بر محصولاتی باشد که برای کشور ارزآوری بالا دارند.

بهزادی نیز با اشاره به ایده اصلی تاسیس سیستم تجاری برای مخترعان گفت: سال 1389 با حسین امیری‌یکتا تصمیم گرفتیم یک سیستم تجاری برای مخترعان ایجاد کنیم، از آن سال به بررسی طرح‌های نوآوران ایران پرداختیم. 5 هزار پرونده و پروژه ایرانی جمع‌آوری کردیم که از بین آن‌ها 100 تا اختراع عالی را جدا کردیم که یکی از آن‌ها همین دارو فروتونیک بود.

وی با اشاره به حمایت نکردن رسانه ملی و رسانه‌ها از کار آن‌ها تصریح کرد: بدون حمایت هیچ نهاد و مسئول و موسسه‌ای بیش از حد 10 طرح را به کالای موفق تبدیل کردیم. هفت سال است از رسانه ملی که بنده خود کارمند آن هستم اجازه صحبت می‌گیریم اما موفق نمی‌شویم زیرا کسی حاضر نیست در رسانه تریبون را در اختیار ما بگذارد اما به محض اینکه یک سلبریتی سرما بخورد آن وقت تمام مردم دنیا خبردار می‌شوند.

بهزادی با اشاره به شربت فروتونیک تصریح کرد: تمام مکمل‌های دنیا که به صورت میلیاردی تولید می‌شوند ترکیبی از نمک آهن است که وضع بالینی بیماران را تحت شعاع قرار می‌دهد حالا شربت فروتونیک با کیفیت عالی با سرمایه‌گذاری 30 میلیارد ریالی تولید شده است و به بخش‌های استانی مانند مازندان، گلستان، اراک، سنندج، یاسوج و دیگر مناطق کشور ارسال خواهد شد. اکنون شاید حتی پنج درصد از بازار را هم نتواند پوشش بدهد برای همین تجاری‌سازی و تولید انبوه آن نیاز به حمایت دارد.

در این نشست اعلام شد که فروتونیک تنها دستاورد مکمل آهن به شکل یونی بر پایه 100 درصد گیاهی است و کاملا مبتنی بر اصول داروسازی جالینوسی و مطابق ساختار بدن انسان ( برپایه یون ) طراحی شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر