عضو کمیته علمی کنگره بیماریهای گوارش مطرح کرد:
راه نجات بیماران مبتلا به سرطان معده/ شیوع بیماری در استانهای شمالی کشور
عضو کمیته علمی هجدهمین کنگره بیماریهای گوارش و کبد با اشاره به اینکه با کشف سرطان در مرحله زودرس، می توان افراد مبتلا به این بیماری را با شانس بقای بالا نجات داد، گفت: سرطان معده در مرحله آغازین در معده، هیچ علامتی ندارد.
به گزارش ایلنا، دکتر عباس یزادنبد در ارتباط با سرطان معده اظهارداشت: سرطان معده یکی از رایجترین سرطانها در دنیا است که محل شایع این نوع سرطان در کشور در استانهای واقع در حاشیه شمالی نقشه جغرافیایی کشور است.
وی افزود: متاسفانه سرطان معده بعد از ایجاد درد در معده و تشخیص آن با آندوسکوپی و انجام درمانهای لازم، شانس بقای کمتری دارد.
عضو کمیته علمی هجدهمین کنگره بیماریهای گوارش و کبد سرطان معده در مرحله آغازین در معده، هیچ علامتی ندارد که این مرحله را سرطان زودرس معده می نامند. بعد از گذشت 44 ماه این مرحله به مرحله علامتدار سرطان معده میرسد که اکثر بیماران در این مرحله (مرحله پیشرفته) تشخیص داده می شوند و شانس بهبودی در این مرحله ناچیز است.
یزادنبد خاطرنشان کرد: در مناطق پر خطر سرطان معده با شناسایی افراد پر خطر و کشف سرطان در مرحله زودرس و بدون علامت و برداشتن مخاط ناحیه سرطانی معده با آندوسکوپی، بیماران در بیش از 90 درصد موارد بهبودی کامل می یابند.
وی گفت: با اندازه گیری پپسینوژن سرم و آنتی بادی هلیکوباکتر پیلوری در مراکز تحقیقاتی میتوان افراد پر خطر را شناسایی کرده و با انجام آندوسکوپی و کشف سرطان در مرحله زودرس، افراد مبتلا به این بیماری را با شانس بقای بالا نجات داد.
هجدهمین کنگره بین المللی بیماریهای گوارش و کبد توسط انجمن متخصصین گوارش و کبد با همکاری پژوهشکده بیماریهای گوارش و کبد تا 11 آبان ماه در مرکز بین المللی همایش های رازی در حال برگزاری است.