در راستای حرکت به سوی بانکداری باز ؛
ایجاد زیر ساختهای لازم بانکها در قاب هکاتون
برای رسیدن به مدل جدید کسب و کار حرکت به سوی بانکداری باز، ایجاد زیر ساخت های لازم و توسعه اکوسیستم فین تک باید در اولویت بانک ها قرار بگیرد.
به گزارش ایلنا، مصطفی ثابتی مسئول تحقیق و توسعه بانکداری دیجیتال بانک انصار گفت: امروزه با مشتریانی روبرو هستیم که به عنوان نسل بانک گریز شناخته میشوند و فقط دریافت سرویس مورد نظر و رفع نیازهایش در ارتباط با بانک برای آنها دارای اولویت و اهمیت است و سازمانی با عنوان بانک با پیچیدگی های خاص سازمان های بزرگ برای آنها ملال آور خواهد بود. با این دیدگاه تغییر رویکرد بانک ها در تولید محصولات جدید بانکی و ارائه سرویس اجتناب ناپذیر است.
وی افزود: تغییری که در چند سال اخیر در بانکداری کشور اتفاق افتاده که از آن به عنوان بانکداری الکترونیکی یاد می شود در واقع ارائه همان محصولات سنتی بانکی شامل سپرده و تسهیلات از طریق کانال های جدید و با شکل و شمایلی مدرن بوده است. اما این روند نمیتواند همچنان ادامه داشته باشد. با توجه به تغییر نسل مشتریان، محصولات قدیمی پاسخگوی سلایق نسل جدید بانک گریزنخواهند بود.
وی ادامه داد: در صورتی که این موضوع باعث رقابت و رو در روی هم قرار گرفتن بانک ها و فین تک ها شود اثرات مفیدی برای اکو سیستم فین تک نخواهد داشت. بانک ها با ساختار سازمانی بزرگ و بدنه کم تحرک امکان ارائه سرویس های مورد نیاز و منطبق با سلایق مشتریان را نخواهند داشت و فین تک ها هم بدون حمایت بانک ها در ورود به بازار، کسب اعتماد مشتریان و مقابله با رقبای قدرتمند و ثروتمند خود با چالش های بزرگی مواجه خواهند بود.
ثابتی گفت: اکو سیستم فین تک از کار آفرینان، دولت و نهاد های نظارتی و موسسات مالی و بانک ها تشکیل شده که هر کدام به نوبه خود باید به رشد و توسعه اکو سیستم کمک نمایند، بی شک رویداد هایی مثل هکاتون توسن بوم که استارتاپ های فعال در حوزه فین تک و کار آفرینان این حوزه در آن حضور دارند می تواند به عنوان فرصتی برای نزدیکی بانک و کارآفرینان حوزه فین تک به عنوان عناصر کلیدی این اکو سیستم محسوب شود. بانک با سرمایهگذاری و همراهی در رویداد های اینچنینی میتواند به رشد اکو سیستم و پر کردن فاصله میان کار آفرینان تازه وارد به این حوزه کسب و کار بانکی کشورکمک کند.
وی افزود: سرمایه گذاری هدفمند و با رعایت اصل حفظ استقلال فین تک ها از طریق صندوق های سرمایه گذاری خطر پذیر توسط بانک ها میتواند به عنوان یکی از منابع تامین سرمایه مورد نیاز برای توسعه کسب و کار فین تک ها باشد و نهایتا قرار گرفتن متخصصان بانکی در کنار فین تک ها به عنوان مشاور در حوزه کسب و کار یاری رسان آنها برای آشنایی دقیق با کسب و کار بانکی در کشور می باشد.
مسئول تحقیق و توسعه بانکداری دیجیتال گفت: یکی از سیاست های اصلی بانک انصار در سال های اخیر حمایت از اقتصاد مقاومتی بوده است. فین تک ها و کسب و کار های نوآورانه و دانش بنیان می توانند در تقویت اقتصاد مقاومتی، تقویت توان اقتصاد داخلی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان مفید باشند. از سوی دیگر بانک انصار با شناخت نیاز های جامعه و پیش بینی روند آینده درخواست ها و سلایق مشتریان حرکت به سمت بانکداری باز را به عنوان یکی از رویکرد های خود در پیاده سازی مدل جدید کسب و کار بانک در نظر گرفته است.
در ادامه نیز بانک انصار قصد دارد با در پیش گرفتن سیاست های حمایتی به تقویت اکو سیستم بانکداری باز بپردازد تا بتواند در ارائه ارزش مورد نظر مشتریان به آنها در آینده موفق عمل نماید.
لازم به ذکر است، مرحله نهایی دومین چالش نوآوری توسن با حمایت ویژه بانک انصار در روزهای 28 تا 30 بهمن ماه سال جاری در پارک فناوری پردیس برگزار میشود.