خبرگزاری کار ایران

گذر از چادرهای بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب؛

بخش‌ بین‌الملل نمایشگاه کتاب در " قرق " نمایندگی‌های ایرانی

بخش‌ بین‌الملل نمایشگاه کتاب در " قرق " نمایندگی‌های ایرانی
کد خبر : ۱۶۵۷۹۰

تنها ۵۴ غرفه در بخش لاتین وجود دارد. در این بخش هیچ ناشر خارجی به‌صورت مستقیم کتاب عرضه نمی‌کند و غرفه‌ها دراختیار نمایندگانی اغلب ایرانی هستند که مسئولیت توزیع کتاب‌های چندین ناشر را برعهده دارند.

در هر نمایشگاه بین‌المللی برجسته‌ترین وجه قابل مشاهده و ملموس؛ بعد بین‌المللی آن است. این بین‌الملل بودن استانداردهای خاص خود را دارد و با مشخصات خاصی تعریف می‌شود. در نمایشگاه بین‌المللی کتاب اگر از در منتهی به متروی شهید بهشتی وارد شوید؛ شاید تصور کنید که این یک نمایشگاه بین‌المللی است چون سالن ناشران بین‌المللی در همان ابتدای راه است. اما حقیقت این است که این سالن نه چندان بزرگ تنها حاشیه‌ی کوچکی از نمایشگاه گسترده‌ی کتاب تهران است که گذشته از مختصر بودنش به هیچ عنوان استاندارهای اولیه‌ی جهانی را ندارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بنابر گفته علیرضا ربانی(دبیر انجمن فرهنگی ناشران بین‌المللی)، در این دوره از نمایشگاه کتاب ۴۵۰ ناشر لاتین با ۱۰۷هزار عنوان کتاب و ۹۰ ناشر عربی مثل سوریه، لبنان، مصر و عراق با ۳۰ هزار عنوان کتاب حضور دارند.

این آمار در لحظه‌ی اول می‌تواند جشمگیر و جالب توجه باشد اما سری که به سالن بین‌الملل بزنید؛ می‌بینید که تنها ۵۴ غرفه در بخش لاتین وجود دارد. دلیل این مسئله این است که در این بخش هیچ ناشر خارجی به‌صورت مستقیم به عرضه‌ی کتاب در نمایشگاه کتاب تهران نمی‌پردازد بلکه ۵۴ غرفه دراختیار نمایندگانی هستند که مسئولیت توزیع کتاب‌های چندین ناشر را برعهده دارند و اکثرا نیز شرکت‌های ایرانی هستند که کتاب‌ها را خریداری می‌کنند و در نمایشگاه به فروش می‌رسانند.

گذشته از بخش آمار اگر بتوانید گرما و کمبود اکسیژن را تحمل کنید و در این سالن گشت و گذاری داشته باشید؛ می‌بینید سالن بین‌الملل مشکلات دیگری هم دارد که یکی از آنها قیمت بسیار بالای کتاب‌ها و پایین بودن میزان فروش است. مدیر شرکت کیمیا نوین در این‌باره گفت: آمار بازدیدکنندگان امسال کم‌رمق‌تر از نمایشگاه‌های پیشین است. آنها مثل همیشه کتاب خریداری نمی‌کنند. از آنجاکه ارز یارانه‌ای برای خرید کتاب‌های خارجی ازسوی ارشاد به ما تعلق نگرفت؛ ما امسال برای نمایشگاه؛ کتاب‌ها را با بودجه‌ی شخصی خریداری کردیم.

براساس گفته‌های وی، سالن بین‌الملل به لحاظ تهویه به شدت نامناسب است و بارها خریداران کتاب از این مسئله ابراز نارضایتی کرده‌اند. او تاکید دارد: طبیعی است که قیمت کتاب‌ها امسال گران باشد اما این مسئله؛ قدرت خرید مخاطب را به‌صورت چشمگیری کاهش داده است.

علی گل‌اندامیان(مدیر شرکت کتاب نگارستان آبی) هم با ابراز ناراحتی و نارضایتی از قیمت بالای کتاب گفت: طبیعی است که در بخش بین‌الملل قیمت جهانی کتاب بسیار بالا باشد اما از آنجاکه ارز یارانه‌ای ارشاد برای خرید امسال به ما تعلق نگرفت با استقبال کمی ازسوی مخاطب روبرو هستیم. اگر کسی از بن و امکانات ارشاد برای خرید کتاب استفاده کند؛ شاید بتواند با قیمت مناسب‌تری کتاب را خریداری کند.

ناشران در بخش بین‌الملل هم از گرانی گله‌مند هستند و هم وضعیت نامناسب غرفه‌ها با تهویه‌ی نامناسب؛ گرما و استقبال کم بازدیدکنندگان. آنها انتظار دارند مسئولان برای حل و رفع نگرانی‌هایشان تلاش کنند. می‌شود گفت؛ این بخش در مقایسه با غرفه‌های نمایشگاه حتی غرفه‌های ارایه دهنده‌ی مواد غذایی؛ مهجورتر و دورافتاده‌تر از آن هستند که به چشم بیایند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز