اظهارنظر ناصر فیض و مهدی فقیه درباره نمایشگاه کتاب تهران
مسئولان باید با جلوگیری از ورود آثار موازی و تکراری، به انتخاب کتاب خوب از سوی مخاطب کمک کنند و کمی از آشفتگی ذهنی او در نمایشگاه کتاب بکاهند.
مدیر دفتر طنز حوزه هنری معتقد است: مسئولان نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران باید جلوی ورود کتابهای بدون پشتوانه علمی را به این رویداد بگیرند.
به گزارش ایلنا؛ ناصر فیض با بیان اینکه جلب توجه مردم به اهمیت کتاب و کتابخوانی با هر شیوهای خوب است، گفت: کتاب نیز یک کالاست و همچون کالاهای دیگر نیاز به تبلیغ و اطلاعرسانی دارد تا بازار خود را پیدا کند و همین مساله است که اتفاقات مثبت را در عرصه نشر رقم میزند.
فیض همچنین با انتقاد از عرضه گسترده کتابهای بیهویت در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ابراز کرد: متاسفانه هر سال حجم بالایی از کتابهای بیبته، بدون هویت و پشتوانه علمی و تخصصی در نمایشگاه عرضه میشود و مخاطب را در یافتن آثار خوب و مناسب در میان این بازار آشفته، دچار مشکل و تردید میکند.
وی ادامه داد: مگر در نمایشگاه کتاب چقدر نیاز به عرضه آثار فال و کفبینی و… است که مسئولان جلوی ورود گسترده این طیف از اثار را نمیگیرند؟ مسئولان باید با جلوگیری از ورود آثار موازی و تکراری، به انتخاب کتاب خوب از سوی مخاطب کمک کنند و کمی از آشفتگی ذهنی او در نمایشگاه کتاب بکاهند.
مدیر دفتر طنز حوزه هنری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که تنوع کتاب در بازار نشر و همچنین نمایشگاه کتاب نکته مثبتی است، گفت: اما این تنوع وقتی بدون کارشناسی باشد، سبب دیده نشدن آثار خوب می شود.
وی همچنین افزود: با وجود تاثیرگذاری برگزاری نمایشگاه کتاب بر فضای فرهنگی کشور، باید در هر دوره با شناسایی ضعفها و قوتها به جای کشمکش بر سر مسائل حاشیهای برای ارتقای کیفیت این رویداد تلاش کرد.
به گفته این طنزپرداز، نمایشگاه کتاب در اغلب نقاط دنیا یک فضای مفرح و شادیبخش است که ضمن دسترسی آسان به کتاب و مولف، سبب رویدادهای فرهنگی می شود درحالی که در ایران اثر بخشی فرهنگی نمایشگاه در چند دوره اخیر کاهش یافته است.
وی در پایان با اشاره به وعدههای مثبت دولت «تدبیر و امید» در ماههای گذشته، افزود: در ماههای اخیر صحبت از گشایش فضای فرهنگی و تسهیل ممیزی میشود که فکر میکنم در صورت عملی شدن به ارتقای کمی و کیفی نمایشگاه کتاب کمک بسیاری کند.
ناصر فیض با «نثرهای ناصری» در بیستوهفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد.
× آشنایی کودکان با کتاب سبب رشد شخصیت آنها میشود
بازیگر پیشکسوت کشورمان معتقد است، بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی ایران فرهنگ بود که در تاریخ ثبت شده است و این همان فرهنگ برگرفته از کتاب و کتابخوانی است.
مهدی فقیه یکی از مولفه های مهم در حوزه کتاب و کتابخوانی را لزوم افزایش کتابخانهها برشمرد به ستاد اطلاعرسانی بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: با افزایش کتابخانهها در مناطق مختلف کشور، میتوان فرهنگ کتابخوانی را که برگرفته از قرآن است به جهان صادر کرد.
وی همچنین به اهمیت جایگاه کتاب در دوران کودکی اشاره کرد و گفت: جا دارد مسئولان نگاه ویژهای به بخش کودک نمایشگاه کتاب داشته باشند و با پرورش خلاقیتهای کودکان آنها را با کتاب بیشتر آشنا کنند. به نظر من آشنایی کودکان با کتاب باعثرشد شخصیت آنها در آینده میشود.
این بازیگر برنده تندیس سیمرغ به توجه بر نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری تاکید کرد و گفت: توجه به مقوله فرهنگ نسبت به تمام حوزههای سیاسی و اقتصادی اولویت دارد بنابراین نیاز اساسی امروز و فردای کشور توجه به مقوله کتاب و کتابخوانی است.
فقیه ادامه داد: بزرگانی چون سعدی، فردوسی، عطار و حافظ که جزئی از فرهنگ غنی کشورمان به حساب میآیند همگی مولف کتابهای غنی در زمینه فرهنگ، فلسفه، ادبیات و تاریخ بوده اند و امروز میبینیم که مردم با شعرها و کتابهای آنان زندگی میکنند.
وی افزود: کتابهای غنی بزرگان فرهنگ و اندیشمندان ایرانی در معتبر ترین دانشگاههای اروپا تدریس میشود و این نشان از وجود فرهنگ غنی ادبیات ایران است که در جهان میدرخشد. بنابراین تمام توجه مسئولان فرهنگی کشور باید به فرهنگ کتاب و کتابخوانی جلب شود تا بتوانیم اندیشمندان و فرهیختگان فرهنگی بیشتری تربیت کنیم و به عنوان الگو به نسلهای آینده معرفی کنیم.
بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در روزهای ۱۰ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) برگزار میشود.