معاون فرهنگی:
ممکن نیست عالمان کرامت ببینند اما سلیقهها همچنان حاکم باشد
در دولت جدید صفحهای نو آغاز شده و باید از تجلیل نمادین به سمت تجلیل نهادین و بنیادین حرکت کنیم.
ایلنا: معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است که در جمهوری اسلامی ایران دو واقعه نمایشگاه کتاب تهران و برگزاری هفته کتاب از مهمترین برنامههای فرهنگی کشور است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیدعباس صالحی(معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) که در مراسم تجلیل از خادمان نشر کشور سخن میگفت؛ با اعلام این مطلب گفت: پدیدآوردندگان کتاب چه ناشران و چه مولفان نقش مهمی در بین حلقههای گسترش فکر و توزیع آن دارد.
وی ادامه داد: خادمان نشر تلاش میکنند که گردونهی نشر را رونق دهند و با هر سختی این راه را ادامه میدهند. به خصوص در سالهای اخیر که با مناعت طبع سختیهای بیشتری را به دوش کشیدند و سپری کردند. از طرف دیگر نویسندگان نیز با تولید کتاب برای گسترش فرهنگ و فکر بسترسازی کردهاند.
صالحی با اشاره به لزوم تکریم از ناشران و تولیدکنندگان کتاب گفت: تکریم به ۲ صورت است، یکی تکریم نمادین که ارزشمند است زیرا نشان از آن دارد که جامعه به طلایه داران تمدن سازی و عالمان خود احترام میگذارد و به گونهای الگوسازی نیز میکند اما نباید به تکریم نمادین قانع و متوقع بود.
وی ادامه داد: تکریم نمادین باید به تکریم نهادین منتهی شود تا این عمل در شعار نماند. در تکریم نهادین باید عالم فرصت ظهور و بروز آرای خود را بیابد و منع فیزیکی و درونی نباید باعثگسترش این آراء شود. زیرا کرامت دانشمند به کرامت دانش است.
صالحی افزود: مناسبات قدرت و دانش باید درست تعریف شود. قدرت ونظام سیاسی باید به نحوی باشد که کشور به سمت دانش محوری حرکت کند. اعتلای دانش محوری و ارتقای مدیریت دانش مهم است و باید محور باشد.
معاون فرهنگی ادامه داد: نمیتوان توقع داشت که در جامعه عالمان قدر ببینند و کرامت داشته باشند اما از طرف دیگر سلیقهها حاکم باشد، زیرا جمهوری اسلامی ایران بر مدار حکمت و دانش شکل گرفته است.
صالحی با اشاره به آغاز دور جدید در حوزه فکر و اندیشه گفت: در دولت جدید صفحهای نو آغاز شده و باید از تجلیل نمادین به سمت تجلیل نهادین و بنیادین حرکت کنیم.
مراسم تجلیل از خادمان نشر همچنان ادامه دارد و گزارش تکمیلی متعاقباً ارسال میشود.