دو خبر از جشنواره تئاتر فجر؛
پیام دبیر و فهرست نام داوران بخشهای رقابتی منتشر شد

سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از یکم تا ۱۲ بهمن ماه ۹۳ به دبیری اردشیر صالح پور برگزار میشود.
پیام اردشیر صالحپور و انتشار فهرست اسامی داوران بخشهای گوناگون سی و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر ازجمله خبرهای مهم امروز این رویداد هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ در متن پیام دبیر جشنواره آمده است:
«تآتر به ما فرصت اندیشیدن، شهامت و جرئت سخن گفتن، بیان حقایق، طرز نگاه زیبا شناسانه، کشف حقایق پنهان زندگی، تعمق و تفکر و چرایی و از همه مهمتر، تحمل شنیدن سخن دیگران را میدهد.
تآتر نقد اجتماعی است، بازآفرینی و رویارویی انسان در آینه مفاهیم دنیای درون، دنیای پیرامون و عالم ماوراء…
عالیترین شکل کُنش ارتباطی در پیوند زنده میان هنرمند و تماشاگر که به جاودانگی پیوند میخورد. زندگی و زنده بودن بر صحنه، موهبتی که تآتر را به زندهترین و انسانیترین هنرها تبدیل کرده است، بهرهمندی از رایحه هم نفسی با تماشاگران…
میگویند، تآتر تنها یک نفس با سینما فاصله دارد…
سیوسومین جشنواره بینالمللی تآتر فجر تلاش ارزشمند، جستجوگرانه و مکاشفه انگیز خانواده تئاتر ایران برای رسیدن به افقها و تجارب تازه و کشف زبان ارتباطی نوین در پیوند با حقایق تعاملات و اصالتهای دینی و نیازهای امروزین است. فرصتی که به همدلی و همگرایی منجر میشود.
تآتر ایران در حال رشد و حرکت است. امروزی شدن به مفهوم غربی شدن نیست! نو شدن از منظر انسانشناسی نوعی فرآیند کسب آگاهی و بازشناسی و ارزیابی خود و جهان پیرامونیست که با شناخت دقیق شرایط محیطی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی حاصل میآید.
در این دیدگاه، هر جامعهای متناسب با وضعیت خاص خود مراحل رشد و تعالی را طی میکند و در این پویه، پرسشهای بسیاری پیش روی ماست و از آن جمله اینکه؛ آینده یافتنی است یا ساختنی؟
چگونه میتوانیم تآتری اصیل، شایسته، بالنده و متناسب با هویت و ارزشها و تعلقات و نیازهای خود داشته باشیم.
حضور در ارتباطات جهانی بر پایه و مبنای فرهنگ مذهبی و ملی اصلیترین وظیفه تآتر ایرانی است. رویکردی زیباشناسانه و معنایی در بستری از سنت و مدرنیته با گرایشهای اجتماعی، که با خلاقیت و ابتکار میتواند به آفرینشهایی مانا تبدیل شود.
چگونه میتوان کٌنشهای خلاق را در پیوند با حقیقت به تحول و تداومی ماندگار تبدیل کرد.
اینها، همه از شمار پرسشهائی است که خانواده شریف تآتر ایران به رغم همه کمبودها بر صحنههای هنری در مقام پاسخ بر آمده و تازهترین دستاوردهای ذوقی خود را در سیوسومین آزمون جشنوارهای به نمایش گذاشته است.»
معرفی داوران بخشهای رقابتی
داوران چهار بخش رقابتی سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی شدند.
در این دوره از جشنواره، نمایشها در چهاربخش مسابقه مرور، تازههای تئاتر، بینالملل و خیابانی با یکدیگر به رقابت میپردازند.
مسابقه بخش مرور
ناصر آقایی، رحمت امینی و ایرج راد، داوری بخش مرور سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر را برعهده خواهند داشت.
ناصر آقایی، عضو هیئت علمی دانشکده هنرهای زیبا، دارای مدرک دکترا از دانشگاه واریک انگلستان، است. از فعالیتهای او میتوان به تألیف و ترجمه کتابهایی از جمله «نمایش نویسی قدمبهقدم»، «مبانی حرکت و بیان» و…، تدریس در دانشگاه، بازی در نمایشنامههای رادیویی و سریالهای تلویزیونی اشاره کرد.
رحمت امینی، دارای مدرک دکترای پژوهش هنر از دانشگاه تهران است. او نمایشنامهنویس، کارگردان و عضو هیئت علمی دانشکده هنرهای زیباست که در حال حاضر مدیریت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری را هم برعهده دارد.
ایرج راد، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون و مدیر عامل خانه تئاتر است. او دارای کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه کاردیف ولز و عنوان درجه یک هنری از شورای ارزشیابی هنرمندان کشور است.
مسابقه تازههای تئاتر ایران
داوری بخش مسابقه تازههای تئاتر ایران را مهرداد رایانی مخصوص، سهراب سلیمی و حسین کیانی برعهده دارند.
مهرداد رایانی مخصوص، دکترای خود را در رشته مطالعات تئاتر از انگلستان گرفته است. این بازیگر، نویسنده و کارگردان تئاتر، در کارنامه خود، کارگردانی آثاری چون «دغدغههای پرچین چهار زبل و رمز و رازهای دور و دراز نیمه شب»، «مظلوم اول»، «هزاردستان»، «آنکه گفت آری، آنکه گفت نه» و… را ثبت کرده است.
سهراب سلیمی، کارگردان، بازیگر، طراح صحنه، مجسمهساز، طراح ماسک و گریم و مدرس تئاتر است. این هنرمند تحصیل کرده دانشکده هنرهای دراماتیک، سال ۸۲ موفق به دریافت نشان درجه یک هنری، معادل درجه دکترا از شورای عالی ارزشیابی وزارت ارشاد شده است.
حسین کیانی از جمله کارگردانان و نمایشنامهنویسان شناخته شده تئاتر است که نگارش و کارگردانی نمایشهایی چون «مشروطه بانو»، «همه فرزندان خانم آغا»، «اهل قبور» و «بیداری خانه نسوان» و… را در کارنامهاش دارد.
مسابقه بینالملل
مسعود رایگان، مجید سرسنگی، محمود عزیزی، جیمز ساترلند از نیوزلند و اینگرید دی کتلر از بلژیک، داوران بخش مسابقه بینالمللاند.
مسعود رایگان، بازیگر سینما و تئاتر ایران و دارای مدرک کارگردانی تئاتر از دانشکده هنرهای دراماتیک است.
مجید سرسنگی، فارغالتحصیل دکترای تئاتر از انگلستان است. او در حال حاضر مدیریت خانه هنرمندان ایران و تماشاخانه ایرانشهر را بر عهده دارد.
محمود عزیزی، بازیگر، نویسنده، کارگردان و مدرس تئاتر، تلویزیون و سینماست. او هماکنون عضو هیئت علمی دانشکده هنرهای زیباست.
جیمز ساترلند، کارگردان، مدرس و پژهشگر تئاتر، دانش آموخته هنرهای نمایشی از دانشگاه ویکتوریا در ولینگتون نیوزیلند است. او رئیس و مدرس مدرسه بازیگری دانشگاه الکسس انگلستان و موسس مرکز بین المللی هنرهای خلاق در ژاپن است.
اینگرید دی کتلر، دانش آموخته دو رشته تاریخ و هنر از دانشگاه KUL بروکسل است. او مدیر دپارتمان تئاتر مرکز هنرهای زیبای بروکسل، مشاور هنرهای نمایشی سازمان فرهنگ فنلاند و مسئول برنامهریزی توسعه کنسرتهای بینالمللی اروپاست.
مسابقه تئاتر خیابانی
گلبرگ ابوترابیان، شهرام کرمی و علی ظفر قهرمانینژاد، داوران بخش تئاتر خیابانی این دوره از جشنواره تئاتر فجر هستند.
علیظفر قهرمانینژاد، دارای مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی سینما و کارشناسی کارگردانی تئاتر است. او در زمینه تئاتر کاربردی، سالها فعالیت کرده است.
شهرام کرمی، نویسنده، کارگردان، منتقد و مدرس دانشگاه است. او کارشناسی ارشد کارگردانی از دانشکده هنر و معماری است.
گلبرگ ابوترابیان هم از نمایشنامهنویسان و کارگردانان شناخته شده تئاتر خیابانی است.
سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از یکم تا ۱۲ بهمن ماه ۹۳ به دبیری اردشیر صالح پور برگزار میشود.