خبرگزاری کار ایران

پیام‌های علی مرادخانی و حسین طاهری به جشنواره تئاتر عروسکی

پیام‌های علی مرادخانی و حسین طاهری به جشنواره تئاتر عروسکی
کد خبر : ۲۰۴۰۱۵

برپایی نمایشگاه عکس حمید جبلی از مجموعه «خونه مادربزرگه» و اجرای یک گروه آمریکایی با نمایش «آوا / آدا» تازه‌ترین خبرهای جشنواره تئاتر عروسکی‌اند. مدیران تئاتری کشور هم برگزاری این جشنواره را تبریک گفتند.

علی مرادخانی(معاون امور هنری وزارت ارشاد) به پانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران مبارک، پیام داد.

به گزارش ایلنا؛ متن پیام مرادخانی به این شرح است:

" به نام آفریدگار روشنایی و مهر

گستره‌ی هنرهای نمایشی، بی‌تردید همزاد و همراز انسان و زندگی و حیات فکری و معنوی اوست، از آن رو که دغدغه‌ها، تخیلات و آرزوهای آدمی را به نمایشدرآورده و تمایلات ناگزیر او برای برقراری ارتباط با دیگران را تأمین کرده است.

در این میان، پیکرک‌های دست‌ساز با قدمتی چهار هزار ساله، طلایه‌دار تلاش‌های نمادین و دامنه‌دار بشربرای بیان، بررسی و تصحیح نگرش و رفتار انسانی شده و شاید رمز این دیرینه‌گی و پیوند زلال و مستمر را بتوان در نیاز فطری انسان به آفرینش‌گری و نیز صمیمیت، ظرفیت و انعطاف شگفت دنیای عروسکی باز جست. دنیایی سرشار از سادگی، مهربانی، گذشت و… هر آن‌چه در کهکشان روشنایی‌ها دیده می‌شود و فاصله‌هایی قابل تأمل با دنیای سنگی برخی دیگر دارد که جهان را در تیره‌گی و پلشتی، بیش‌تر دوست می‌دارند.

طبعاً جشنواره‌ای با چنین کرانه‌هایی، فرصتی استثنایی برای استقرار پل‌هایی است که دل تماشاگرانش را به جایی فراتر از مرزهای مرسوم جغرافیایی، برای بازشناسی حقایق مشترک و گمشده‌های آشنای بین ملت‌ها و فرهنگ‌های مختلف می‌برد. پانزدهمین دوره از برگزاری جشنی که اینک هویت جهانی یافته است، با اطمینان می‌تواند محلی مناسب برای قدم زدن در حوالی هنر آفرینشگرانی باشد که در پی کشف خیر و زیبایی و معنویت و آزادگی‌های تعالی‌بخشند و پیوندهای تازه را با سایر ملل، در عین پاسداشت میراثملی و بومی، جست‌وجومی‌کنند.

با این نگاه و انتظار، سربلندی هنرمندان و صاحب‌نظران حاضر در این رویداد و توفیق برگزارکنندگان شرا از خداوند بزرگ مسألت می‌کنم. "

در پیام دیگری؛ حسین طاهری(مدیرکل هنرهای نمایشی) آغاز جشنواره تئاتر عروسکی را تبریک گفت. او گفته است:

" تماشای جان!

اگر تئاتر، مترادف فرهنگ است، بی‌تردید از آن روست که عینی‌ترین مؤلفه‌های فرهنگی و پیک و پیام‌های آیینی هر ملّتی، در این‌ گونه‌ هنری، امکان حضور و گفتگو می‌یابد و گاه هم با فرصتی فراهم‌تر در جهان پر گستره ‌ نمایش عروسکی. جلوه‌ای ظریف امّا پر ظرفیت از هنر نمایش که با دیداری کردن قصه‌ها، تجربه‌ها، دغدغه‌ها، آرزوها و آن بخش از تمایلات و نیازهای معنوی و مادی انسانی در صمیمی‌ترین شکل و شیوه و با قدرتی خارق‌العاده و منحصر به فرد، با دنیای پیرامون و حتی ماورایی، از طریق تخیّل و ابتکار، ارتباط می‌گیرد.

و اینها همگی بر دوش پیکرک‌هایی کوچک امّا بزرگسال و دیرینه‌ای است که دنیایی از روح، صدا و حرکت و کلام و نغمه را در پشت و پشتوانه خود دارند و به برکت صفا و زلالی و کودکانگی درون عروسک‌گردانان، ساده‌تر و باورپذیرتر می‌شوند چرا که آن بخش گمشده‌ دل آدمی‌اند که باید باشد و نیست و هم از این رو بر دل می‌نشیند که:

ای بستگان تن! به تماشای جان روید کآخر رسول گفت: تماشا مبارک است…

و دیگر بار نمایش عروسکی تهران، در پانزدهمین جشنواره‌ بین‌المللی خود، چشم‌انداز فرهنگی - هنری‌اش را بر عینیّت‌بخشی به رشد کمّی و کیفی نمایش‌های عروسکی از طریق تبادلات مفید ملّی و بین‌المللی با بضاعتی از قصه‌ها و افسانه‌ها و متل‌های ایرانی برای توجه‌دهی به ظرفیت‌های داخلی و با هدف مرکزیت‌سازی ایران به عنوان قطب نمایش عروسکی خاورمیانه، معطوف نموده است و البته نیز این همه، از قابلیت‌های پیدا و پنهان ایران توانمند و سربلند، به دور نیست و به لطف جاری خداوند، در دسترس و نزدیک خواهد بود.. "

همزمان با جشنواره نمایش عروسکی؛ از نمایش مجموعه عکس‌های حمید جبلی و اجرای یک گروه آمریکایی خبر رسید.

عکس­‌های حمید جبلی از مجموعه عروسکی «خونه مادر بزرگه» برای اولین بار بعد از ۲۶ سال در جشنواره تئاتر عروسکی به نمایش گذاشته می­‌شوند.

این نمایشگاه با نام «به یاد گذشته» همزمان با جشنواره تئاتر عروسکی تهران مبارک برپا می­‌شود و در آن ۱۵ فریم از عکس‌­هایی که حمید جبلی ۲۶ سال پیش از پشت صحنه مجموعه تلویزیونی «خونه مادر بزرگه»، تهیه کرده بود، به نمایش گذاشته می­‌شود.

عکس‌­های این نمایشگاه متعلق به مجموعه شخصی جبلی هستند که در قطع ۱۰۰*۷۰ به نمایش گذاشته می‌‌شوند.

این نمایشگاه همزمان با اولین روز جشنواره تئاتر عروسکی در لابی تئاتر شهر و همینطور در کاخ موزه گلستان برپاست. مخاطبان می‌توانند در این دو مکان از این عکس‌­ها دیدن کنند.

همچنین در این دوره از جشنواره، کشور آمریکا با نمایش «آوا / آدا» به کارگردانی «درو دایر» حضور خواهد داشت.

«آوا / آدا» نمایشی است که نمایشنامه آن به صورت گروهی به نگارش درآمده و «درو دایر» آن را کارگردانی کرده است. کایل وگتر و بن کافمن آهنگسازی این اثر نمایشی را برعهده دارند و لیزی برایت، سارا فورنس، اوان گرت، جولیا میلر بازی‌دهندگان عروسک‌ها هستند. همچنین مارن سلِست، مایکل هیلگر، کایل وگتر به اجرای موسیقی می‌پردازند.

این نمایش درباره «آدای» هفتادساله سوگوار خواهر دوقلویش «آوا» است. او به تنهایی، زمان را با تقلید از زندگی دو نفره می‌گذارد. هرچند با رفتن به سیرکی سیار و عبور از هزارتوی آیینه، او سفری به پرتگاه میان مرگ و زندگی را آغاز می‌کند…

این گروه در نمایش خود از تکنیک سایه‌ای استفاده کرده است. نمایش «آدا / آوا» در روزهای ۲۷ و ۲۸ شهریور ماه در تالار سایه به مدت یک ساعت روی صحنه می‌رود.

در خبر دیگری آمده؛ نشریه شماره یک جشنواره نمایش عروسکی به صورت دیجیتالی روی سایت جشنواره قرار گرفت.

در این شماره، مطالبی چون پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیام دبیر جشنواره، مصاحبه با نغمه ثمینی درباره " تیستو سبز انگشتی "، گفتگو با هنگام مفید، مصاحبه با هما جدیکار و آزاده پورمختار درباره اجرای مشترک نمایش، داستان عروسک " بووکه باران " _ عروسک باران – و معرفی نمایش‌های روز اول جشنواره آمده است.

مرضیه برومند در یادداشت روزانه خود با عنوان " بالاخره باطری‌ام تمام شد " درباره سرگیجه و کسالت اخیر خود آورده است: دو سه روز بود از خواب بیدار می‌شدم؛ سرم بدجوری گیج می‌رفت و دنیا دور سرم می‌چرخید… دکتر اورژانس به من گفت: حتما پول‌های شهر موشها را می‌شمردی که سرت گیج رفت! آن آقای دکتر هم مثل خیلی‌های دیگر نمی‌داند این روزها برای من جشنواره عروسکی از شهر موشها مهم‌تر است.

در طول برگزاری جشنواره نشریه الکترونیک هر روز روی سایت قرار می‌گیرد.

مسئولان برگزاری پانزدهمین جشنواره عروسکی تهران - مبارک پیش از این و در نشست رسانه‌ای جشنواره اعلام کرده بودند به منظور حفظ محیط زیست و صرفه‌جویی در بودجه جشنواره از انتشار نسخه چاپی نشریه روزانه خودداری می‌کنند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز