خبرگزاری کار ایران

برگزاری نخستین نشست رسانه‌ای حسین طاهری تحت تاثیر کمبود بودجه؛

مرضیه برومند: شرایط اسفناک تئاترشهر سیاسی است

مرضیه برومند: شرایط اسفناک تئاترشهر سیاسی است
کد خبر : ۱۸۱۱۸۳

بسیار متاسفم که بودجه تئاتر مملکت امروز حتی کمتر از مبلغ پشت قباله‌ای فلان خانم بازیگر است که با پسر فرد سیاسی پر نفوذ آنچنانی ازدواج می‌کند. / تکلیف ما را یک بار برای همیشه روشن کنید که اینجا تئاترشهر است یا آشپزخانه.

نخستین نشست رسانه‌ای مدیرکل اداره هنرهای نمایشی ظهر امروز(شنبه ۷ تیرماه) در حالی در سالن مشاهیر مجموعه تئاترشهر برگزار شد که مرضیه برومند – دبیر جشنواره عروسکی تهران – مبارک – در خصوص وضعیت مجموعه تئاترشهر و محوطه اطراف آن انتقادهای صریحی را متوجه مسئولان شهرداری تهران و دیگر نهادها کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ‌ نشست پرسش و پاسخ خبرنگاران با حسین طاهری – مدیرکل اداره هنرهای نمایشی – همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد بیش از هر نکته تحت تاثیر مسائل مالی گروه‌های نمایشی، بستن قرارداد با هنرمندان و انتخاب دبیر سی و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر اختصاص یافت.

مدیرکل هنرهای نمایشی ضمن اشاره به رویکردهای خود در این حوزه عنوان کرد: توجه به زیرساخت‌ها، جذب مشارکت حامیان مالی خصوصی و همکاری دیگر نهادها مانند شهرداری تهران، استانداری‌ها، ‌ وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش از جمله مواردی هستند که گفتگو برای رسیدن به تفاهم‌نامه صورت گرفته و پیش‌نویسی برای امضا آماده شده است.

وی افزود: در همین ارتباط با وزارت نفت نیز گفتگوهایی داشتیم که قرار شد متن پیش‌نویس تفاهم‌نامه تنظیم شود. در این رابطه با مجموعه مناطق آزاد نیز صحبت‌هایی صورت گرفته تا از امکانات موجود برای ارتقای ظرفیت برای خانواده تئاتر بهره بگیریم.

مدیرکل اداره هنرهای نمایشی توجه به مهندسی تبلیغات تئاتر در رسانه ملی را یکی دیگر از مسائل در دست پی‌گیر برشمرد و اظهار داشت: توجه به استان‌ها یکی دیگر از مواردی است که ما باید مورد توجه قرار دهیم. البته این نکته از ۵ دهه قبل مورد توجه بوده و افرادی برای گسترش تئاتر در دیگر استان‌ها فعال شدند اما باور داریم باید جدی‌تر عمل کنیم. متاسفانه در بسیاری از استان‌ها کم توجی‌های صورت گرفته و تلاش خواهیم کرد تا گونه‌های نمایشی رو به انقراض را بار دیگر زنده کنیم.

وی همچنین به بهره‌گیری از مناسبت‌های تقویمی برای نشان دادن ظرفیت‌های تئاتر اشاره کرد و ادامه داد: در همین راستا برنامه‌های مورد نظر را از ماه مبارک رمضان و مجموعه تئاترشهر آغاز می‌کنیم و به عنوان نمونه برای شب‌های لیالی قدر برنامه نمایش‌نامه خوانی درنظر گرفته شده است. مناسبت‌هایی مانند عید نوروز، اردیبشهت تئاتر ایران و هفته دفاع مقدس از جمله مواردی هستند که تلاش خواهیم کرد بضاعت تئاتر در این زمینه‌ها را به نمایش بگذاریم.

این مدیر به تشکیل شوراهای هنری برای انتخاب آثار متقاضی اجرا در سالن‌ها را یکی دیگر از برنامه‌های خود دانست و عنوان کرد: علاوه بر اینکه تلاش می‌کنیم هنرمندان فاصله گرفته از صحنه را بار دیگر به فضای تئاتر کشور بازگردانیم، ‌ گروه‌هایی برای مشاوره به مدیران سالن‌ها تعیین می‌شوند تا کار انتخاب آثار را برعهده داشته باشند. این رویکرد موجب خواهد شد مسئله از تک محوری خارج شود و هنرمندان و مدیر رو در روی یکدیگر قرار نگیرند.

پس از صحبت‌های طاهری، مرضیه برومند با ارائه توضیحاتی درباره کاستی‌های موجود در اداره کل هنرهای نمایشی ومجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت‌: من مدت‌های زیادی است از فضای تئاتر دور بودم و این فرصت مهمی است که بار دیگر به کار اصلی خودم نزدیک شوم. متاسفانه مشکلات زیادی در همین ساختمان تئاترشهر وجود دارد که موجب می‌شود علاقه‌ نداشته باشم به این محل بیایم.

وی افزود: متاسفانه علاوه بر محیط داخلی ساختمان تئاترشهر پیرامون این محیط فرهنگی بسیار زشت است و مورد تهاجم قرار گرفته که جای تاسف بسیار دارد. متاسفانه مسئولان طوری با هنرمندان تئاتر رفتار می‌کنند که گویی مغایر با ارزشهای دینی و ملی رفتار می‌کنند، در حالیکه بسیاری از اینها افرادی متدین هستند.

هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر عروسکی با گلایه از وضعیت اسفبار پیرامون تئاترشهر خاطرنشان کرد: شرایط پیش آمده برای اطراف تئاترشهر سیاسی است و هیچ ارتباطی به حوزه فرهنگ ندارد. به هر ترتیب اطراف تئاترشهر اشغال شده و شاهد ساخت و سازی هستیم که بسیار زشت است. ای کاش در کنار مجموعه، نمازخانه‌ زیبایی ساخته‌ می‌شد تا بتوانیم میهمانان خارجی جشنواره را برای دیدن مکان زیبای عبادت مردم ایران دعوت کنیم؛ اما متاسفانه بیشتر به سازه‌ای با یونولیت شباهت دارد.

برومند به تجربه امروز خود هنگام پارک کردن خودرو نزدیک تئاترشهر اشاره کرد و گفت: ‌ طرف به من می‌گوید نمی‌توانید ماشین خود را اینجا پارک کنید چون محل راه شهرداری به من داده است! به او پاسخ دادم اینجا تئاترشهر است اما آن آقا تاکید کرد خیر اینجا آشپزخانه است و الان قرار است ماشین بار بیاورد.

وی خطاب به مسئولان بیان کرد: تکلیف ما را یک بار برای همیشه روشن کنید که اینجا تئاترشهر است یا آشپزخانه. آنچه کنار تئاترشهر ساخته شده بنای بی‌هویتی است که معلوم نیست به چه کار می‌آید اما این تئاترشهر است که باید زیبا شود چون آبروی تئاتر کشور را یدک می‌کشد. مجموعه تئاترشهر امروز مانند خانه قمرخانوم شده و شاید نیاز باشد ما اجرا در این محل را تحریم کنیم. ساختمانی که داخل آن بوی بد می‌آید و هیچ امنیتی ندارد جای اجرای آثار نمایشی نیست و اصلا معلوم نیست در صورت بروز مشکل مردم چگونه باید خود را نجات دهند.

این هنرمند در پایان صحبت‌های خود همچنین به بودجه اندک تئاتر کشور انتقاد کرد و گفت: بسیار متاسفم که بودجه تئاتر مملکت امروز حتی کمتر از مبلغ پشت قباله‌ای فلان خانم بازیگر است که با پسر فرد سیاسی پر نفوذ آنچنانی ازدواج می‌کند.

رضا دادویی رئیس اداره ارزشیابی و نظارت در پاسخ به سوالی در خصوص مشکلات پیش آمده برای اجرای نمایش «تانگوی تخم مرغ داغ» و دیگر آثار توضیح داد: ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشیم که تماشای تئاتر موجب بی‌فرهنگی و بی‌اخلاقی نمی‌شود و کسی به سالن نمایش نمی‌آید تا ادب و تربیت خود را فراموش کند.

او همچنین به مسئولیت دیگر نهادهای فرهنگی که بخش اعظم بودجه فرهنگ و هنر را در اختیار دارند اشاره کرد و اظهار داشت: چرا کسی توجه نمی‌کند ۵۰ درصد بودجه فرهنگ کشور در اختیار سازمان صدا و سیما، ۲۰ درصد در اختیار حوزه‌های علمیه و همین مبلغ در اختیار حوزه هنری قرار دارد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آخرین پایگاهی است که اگر پولی باقی مانده باشد به آن دست پیدا می‌کند. نکته جالب اینجاست با این شرایط فردی از یک نهاد امنیتی نظامی با ما تماس می‌گیرد و می‌گوید من مسئول یک سالن ۵۰۰ نفره هستم و سالن اصلی تئاترشهر را برای اجرا می‌خواهم اما وقتی خواسته‌اش فراهم نمی‌شود مصاحبه می‌کند و می‌گوید مرکزهنرهای نمایشی اجازه اجرای آثار دینی را نمی‌دهد.

وی تصریح کرد: ‌ وقتی به این فرد می‌گوییم شما مسئول سالن ۵۰۰ نفری هستید و در صورت اجرای ۳۶۵ روز نمایش مذهبی از شما حمایت می‌کنیم در نهایت کار را به رسانه‌ها می‌کشند و با وجود در اختیار داشتن امکانات همچنان انتظار دریافت حمایت دارند.

حسین طاهری در انتهای این جلسه طی پاسخ به سوالی مبنی بر راهکاری برای جلوگیری از موازی‌ کاری نهادهای دیگر در نظارت آثار نمایشی عنوان کرد: ‌ با قوه قضائیه جلسه‌ای برگزار کردیم و قرار شد جلسه‌های ادواری داشته باشیم تا شفاف‌سازی و روشنگری‌های لازم صورت بگیرد و آنچه بر عهده شورای ارزشیابی و نظارت گذاشته شده را بیان کنیم. در خصوص فیلمبرداری از آثار هم هماهنگ کردیم اگر دوستان به فیلم هر اجرای نمایش نیاز داشته باشند خودمان در اختیارشان قرار خواهیم داد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز