خبرگزاری کار ایران

با شعار «هویت، ‌امروز، فردا»؛

بیست و یکمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان فراخوان داد

بیست و یکمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان فراخوان داد
کد خبر : ۱۷۱۳۷۴

نظر به اهمیت تئاتر کودک و نوجوان و سیاست‌گذاری ستاد برگزاری در جشنواره‌ی بیست و یکم، مهم‌ترین معیار در پذیرش آثار متقاضی جشنواره آثار خلاقانه و پرمخاطب متناسب با مضامین تربیتی کودک و نوجوان خواهد بود.

فراخوان بیست و یکمین جشنواره¬ی‌ بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شد.

به گزارش ایلنا، فراخوان بیست ویکمین جشنواره بین المللی تاتر کودک و نوجوان همدان منتشر شد. متن این فراخوان بدین شرح است:
اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان بیست و یکمین جشنواره‌‌ی بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان را با شعار «هویت، امروز، فردا» با رویکرد حمایت از خلاقیت‌های هنری در جهت تربیت بهتر نسل آینده و در راستای اعتلای فرهنگ فردای کشور با نگاه پژوهش محور و کارشناسانه به تأثیرات مثبت و منفی فن‌آوری(تکنولوژی) در زندگی و تربیت کودکان و نوجوانان، مهرماه ۱۳۹۳ در شهر تاریخی همدان برگزار می‌نمایند. نظر به اهمیت تئاتر کودک و نوجوان و سیاست‌گذاری ستاد برگزاری در جشنواره‌ی بیست و یکم، مهم‌ترین معیار در پذیرش آثار متقاضی جشنواره آثار خلاقانه و پرمخاطب متناسب با مضامین تربیتی کودک و نوجوان خواهد بود.
اولویت‌های مضمونی:
نظر به اهمیت تئاتر کودک و نوجوان و سیاست¬گذاری ستاد برگزاری جشنواره، آثار خلاقانه با مضامین مرتبط با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی، آئین¬ها و رسوم بومی، مبانی اخلاقی و تربیتی دین مبین اسلام، تحکیم بنیان¬های خانواده، ایثار و فداکاری در اولویت انتخاب خواهند بود.
بخش‌های جشنواره:
۱ - مسابقه¬ی تئاترکودک
۲ - مسابقه¬¬‌ی تئاتر نوجوان
۳ - تئاتر بین‌الملل
۴ - تئاتر خردسالان
۵ - تئاتر دانش آموزی
۶ - مسابقه¬ی¬‌تئاتر خیابانی
۷ - مسابقه¬ی ‌نمایش‌نامه نویسی
۸ - کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی
۹ - پژوهش و مقاله¬های علمی
۱۰ - مسابقه¬ی پوستر و عکس تئاتر کودک و نوجوان

* مسابقه¬ی تئاترکودک
این بخش شامل آثار ایرانی ویژه مخاطبان کودک(گروه سنی ب و ج – کودکان شش تا دوازده سال) خواهد بود. نمایش‌هایی که از(اول مرداد ۱۳۹۲ تا ۱۵ مرداد ۱۳۹۳) اجرای عمومی شده باشند امکان حضور در این بخش را خواهند داشت. این بخش به صورت رقابتی برگزارمی شود و سقف آثار پذیرفته شده حداکثر ۸ نمایش خواهد بود.
متقاضیان می‌بایست لوح فشرده¬ی اثر اجرا شده را به همراه تأییدیه اجرای عمومی‌(حداقل ۱۵ اجرا در تهران و ۱۰ اجرا در شهرستان) به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند. تأییدیه¬ی آثار اجرا شده در تهران توسط تالارهای نمایش و در شهرستان‌ها با معرفی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل پذیرش خواهد بود. کمک هزینه¬ی گروه‌های نمایشی در این بخش به تشخیص کمیته¬ی کارشناسی انتخاب آثار حداکثر مبلغ ۰۰۰/۰۰۰ / ۷۰ریال خواهد بود.
* مسابقه¬ی¬‌تئاتر نوجوان
در این بخش آثار ایرانی ویژه مخاطب نوجوان(گروه سنی د - نوجوانان دوازده تا شانزده سال) امکان شرکت خواهند داشت. نمایش‌هایی که از(اول مرداد ۱۳۹۲ تا ۱۵ مرداد ۱۳۹۳) اجرای عمومی شده باشند می‌توانند متقاضی شرکت در این بخش باشند. این بخش به صورت رقابتی برگزارمی شود و سقف آثار پذیرفته شده حداکثر ۸ نمایش خواهد بود.
متقاضیان می‌بایست لوح فشرده‌ اثر اجرا شده را به همراه تأییدیه¬ی اجرای عمومی‌(حداقل ۱۵ اجرا در تهران و ۱۰ اجرا در شهرستان) به دبیرخانه¬ی جشنواره ارسال نمایند. تأییدیه¬ی آثار اجرا شده در تهران توسط تالارهای نمایش و در شهرستان‌ها با معرفی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل پذیرش خواهد بود. کمک هزینه¬ی‌ گروه‌های نمایشی در این بخش به تشخیص کمیته¬ی کارشناسی انتخاب آثار حداکثر مبلغ ۰۰۰/۰۰۰ / ۷۰یال خواهد بود.
* تئاتر بین‌الملل
این بخش با حضور نمایش‌های منتخب بین‌المللی به صورت غیررقابتی برگزار خواهد شد. نمایش منتخب با انتخاب تماشاگران در مراسم اختتامیه مورد تقدیر قرار خواهد گرفت. همچنین تولیدات مشترک هنرمندان ایران با هنرمندان سایر کشورها می‌توانند متقاضی حضور در جشنواره باشند. تبادل تجربه و بهره گیری از تکنیک‌های نوین هنر تئاتر و معرفی گروه‌های شناخته شده¬ی بین‌الملل و حمایت از تولیدات مشترک مهم‌ترین معیار در انتخاب آثار این بخش می‌باشد.
* تئاتر خردسالان
با توجه به توفیق نمایش¬های ویژه خردسالان در برقراری ارتباط مؤثر و مفید با مخاطب در جشنواره¬ی بیستم این بخش در بیست و یکمین جشنواره نیز به شکل غیر رقابتی برگزار خواهد شد. متقاضیان لازم است طرح و یا نمایش - نامه¬ی خود را جهت شرکت در این بخش ارسال نمایند. بخش تئاتر خردسالان در مکان‌های غیررسمی تئاتر(مهدکودک‌ها و مراکز پیش دبستانی و…) و با حداقل امکانات فنی برگزار خواهد شد و آثار پیشنهادی می‌بایست واجد این شرایط باشند. با ارزیابی مربیان آموزشی خردسالان و خانواده‌ها در این بخش یک نمایش برگزیده در مراسم اختتامیه مورد تقدیر قرار خواهد گرفت. در این بخش شیوه¬ی اجرایی نمایش‌های ویژه خردسالان و موضوعات آموزشی و تربیتی در اولویت انتخاب می‌باشد. در بخش نمایش‌ ویژه خردسالان به تشخیص شورای انتخاب حداکثر چهار نمایش برگزیده خواهد شد و به گروه‌های نمایشی تا سقف ۰۰۰/۰۰۰ / ۴۰ ریال کمک هزینه تعلق خواهد گرفت.
* تئاتر دانش¬آموزی
با توجه به اهمیت نقش تئاتر دانش آموزی در راستای تربیت نسل آینده¬ی تئاتر کشور، دبیرخانه این بخش را به شکل غیر رقابتی برگزار خواهد کرد.
گروه¬های برگزیده¬ی جشنواره¬های دانش¬آموزی هر استان(درسال ۱۳۹۳) در مقاطع مختلف آموزشی(دخترانه، پسرانه) می¬توانند با ارسال فیلم اجرا به همراه معرفی نامه سازمان آموزش و پرورش هر استان مبنی بر برگزیده شدن اثر در جشنواره¬های استانی متقاضی شرکت در جشنواره باشد.
تذکر: هر استان تنها مجاز به معرفی ۲ اثر برگزیده(یک نمایش از مدارس دخترانه و یک نمایش از مدارس پسرانه) می¬باشد.
در این بخش به تشخیص شورای انتخاب حداکثر ۴ نمایش انتخاب خواهد شد.
* مسابقه‌ی تئاترخیابانی
بخش تئاتر خیابانی با پذیرش حداکثر هشت گروه نمایشی به شکل رقابتی برگزار خواهد شد. گروه‌های نمایشی لازم است سه نسخه از طرح داستانی و شیوه¬ی اجرایی نمایش را به ستاد جشنواره ارائه نمایند. کمک هزینه¬ی گروه‌های راه یافته به جشنواره در بخش خیابانی به تشخیص کمیته انتخاب حداکثر مبلغ ۰۰۰/۰۰۰ / ۳۵ ریال خواهد بود.
تذکر: آثار ارائه شده در این بخش می‌بایست در هیچ جشنواره‌ای شرکت نکرده و اجرای عمومی نداشته باشد. چنان - چه در هر مرحله‌ای خلاف این موضوع برای ستاد برگزاری محرز شود، اثر مذکور از ادامه حضور در جشنواره منع خواهد شد.
* مسابقه‌ی نمایش‌نامه نویسی
این بخش در راستای توجه به حوزه¬ی نمایش¬نامه‌نویسی و تولید متون متناسب با مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌شود. در این بخش به تشخیص هیئت داوران نمایش‌نامه‌های برگزیده در طول برگزاری جشنواره توسط گروه¬های نمایشی در جلسات کارگاهی و آموزشی خوانش خواهد شد. به نمایشنامه‌های برگزیده از سوی ستاد برگزاری جوایزی در مراسم اختتامیه اهدا خواهد شد.
* کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی
یکی از اهداف مهم جشنواره¬ی تئاتر کودک و نوجوان ایجاد فرصت برای تبادل نظر و تجربه و آموزش هنرمندان در حوزه‌های تخصصی تئاتر می‌باشد. از برنامه‌های مهم در طول برگزاری جشنواره، کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی در حوزه¬ی تئاتر کودک و نوجوان خواهد بود که با دعوت از پیشکسوتان و اساتید و هنرمندان داخلی و خارجی برگزار می‌گردد. موضوعات نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی و چگونگی ثبت نام از هنرمندان متقاضی متعاقبن از سوی ستاد جشنواره اعلام خواهد شد.
* پژوهش و مقاله¬های علمی
ستاد برگزاری جشنواره با هدف طرح موضوع و برطرف کردن نسبی نیازهای پژوهشی تئاتر کودک و نوجوان با الویت
الف. تئاتر کودک و نوجوان و تکنولوژی
ب. مسائل، راهکارها وسوابق تئاتر دانش¬آموزی در ایران و جهان
از پژوهشگران مقاله می¬پذیرد:
- پژوهش¬های این بخش نباید پیش از این در قالب کتاب، مقاله به چاپ رسیده و یا در سمینارهای علمی داخلی و بین¬المللی ارایه شده باشند.
- متقاضیان حضور در بخش پژوهش پس از تکمیل فرم درخواست لازم است چکیده مقالات خود را در سه نسخه¬ی پرینت گرفته شده به همراه فایل آن در محیط Word بر روی لوح فشرده تا پایان روز پانزدهم تیرماه سال جاری به دبیرخانه¬ی جشنواره ارسال نمایند.
- چکیده مقالات نباید بیشتر از سیصد کلمه باشد و درج کلید واژه در انتهای چکیده مقالات الزامی است.
- نتایج بررسی چکیده مقالات بیست و پنجم تیر ماه ۱۳۹۳ اعلام می¬گردد. پذیرفته شدگان مرحله اول می - بایست اصل مقالات در سه نسخه پرینت گرفته شده به همراه فایل آن در محیط Word برروی لوح فشرده تا تاریخ پانزدهم شهریورماه سال جاری به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.
- سقف در نظر گرفته شده برای حق التألیف مقالات شرکت کننده در این بخش ۰۰۰/۰۰۰ / ۱۵ ریال خواهد بود که به تشخیص کمیته¬ی داوری پرداخت خواهد شد.
- پژوهش¬های برگزیده توسط انتشارات «نمایش» چاپ خواهد شد.
- رعایت استانداردهای تحقیق علمی در پذیرش پژوهش¬ها نقش اساسی خواهد داشت.
* مسابقه¬یپوستر و عکس تئاتر کودک و نوجوان
جزییات چگونگی شرکت در این بخش متعاقبا " اعلام خواهد شد.

* گاه‌شمار جشنواره:
* مهلت ارسال لوح فشرده آثار متقاضی در بخش مسابقه¬ی کودک و مسابقه¬ی نوجوان تا تاریخ ۲۰/۵ / ۱۳۹۳
* ارزیابی و معرفی نمایش‌های برگزیده¬ی بخش مسابقه¬ی کودک و مسابقه¬ی نوجوان تا تاریخ ۵/۶ / ۱۳۹۳
* مهلت ارسال طرح داستانی و اجرایی در بخش مسابقه¬ی تئاتر خیابانی و تئاتر خردسالان تا تاریخ ۱۰/۴ / ۱۳۹۳
* مهلت ارسال چکیده مقالات برای بخش پژوهش تا تاریخ ۱۵/۴ / ۱۳۹۳
‌* معرفی طرح‌های برگزیده بخش مسابقه¬ی تئاتر خیابانی و تئاتر خردسالان ۲۵/۴ / ۱۳۹۳
*مهلت ارسال آثار بخش تئاتر دانش آموزی تا۲۵/۴ / ۱۳۹۳
* مهلت دریافت لوح فشرده تئاتر خردسالان و طرح‌های برگزیده¬ی بخش مسابقه¬ی تئاتر خیابانی، تا تاریخ ۱۰/۶ / ۱۳۹۳
* مهلت ارائه‌ی آثار برای مسابقه نمایش‌نامه نویسی تا تاریخ ۸/۶ / ۱۳۹۳
* زمان و مکان برگزاری جشنواره: مهرماه ۱۳۹۳ - شهر تاریخی همدان
مدارک عمومی مورد نیاز:
۱ - فرم پر شده تقاضای حضور در جشنواره
۲ - پنج نسخه لوح فشرده¬ی تصویری با کیفیت اثر(بخش‌ مسابقه¬ی تئاتر کودک و مسابقه¬ی تئاتر نوجوان - تئاتر دانش آموزی)
۳ - سه نسخه نمایش¬نامه و یا طرح داستانی و اجرایی، تایپ شده و خوانا برای بخش تئاتر خیابانی و نمایش ویژه خردسالان
۴ - سه نسخه نمایش‌نامه¬ی تایپ شده و فایل آن در محیط Word بر روی لوح فشرده(برای مسابقه‌ی نمایش‌نامه نویسی)
۵ - یک قطعه عکس پرسنلی کارگردان(در بخش صحنه‌ای و خیابانی و دانش¬آموزی) و نویسنده یا پژوهشگر(در بخش نمایش‌نامه نویسی و پژوهش ومقاله های علمی)
۶ - یک نسخه بروشور نمایش(برای بخش ‌مسابقه¬ی کودک و مسابقه¬ی نوجوان و تئاتر دانش آموزی)
۷ - خلاصه‌ی داستان نمایش حداکثر در یک صفحه A۴(برای بخش‌های ‌مسابقه¬ی کودک و مسابقه¬ی نوجوان، تئاتر دانش آموزی و مسابقه نمایش نامه نویسی)
۸ - یک عدد لوح فشرده شامل چند عکس با کیفیت از اجرا(برای بخش‌های ‌مسابقه‌ی کودک، مسابقه‌ی نوجوان و تئاتر دانش آموزی)
۹ - تأییدیه¬ی‌ اجرای عمومی‌(برای بخش‌های مسابقه‌ی کودک و مسابقه‌ی نوجوان)
۱۰ - تأییدیه¬ی سازمان آموزش و پرورش استان مبنی بر برگزیده بودن اثر(برای بخش تئاتر دانش¬آموزی) در استان
۱۱ - خلاصه سوابق هنری نویسنده(در بخش نمایش‌نامه نویسی) و کارگردان(در بخش صحنه‌ای و خیابانی) تایپ شده در یک صفحه A۴
تذکر ۱: ارائه مجوز کتبی نویسنده برای حضور در تمامی بخش‌های جشنواره الزامی است.
تذکر ۲: تفکیک سنی در بخش کودک و نوجوان مطابق الگوی رایج گروه¬بندی مخاطبان است. الگوی معرفی شده در تفکیک سنی در دو بخش ۶ تا ۱۲ و ۱۲ تا ۱۶ سال یک معیار اولیه در تقسیم بندی مخاطبان است. بدیهی است در موارد خاص تصمیم گیری بر عهده ستاد جشنواره خواهد بود.
تذکر ۳: تعیین تالار و زمان اجرا بر عهده ستاد برگزاری بوده و گروه‌های نمایشی ملزم به پذیرش مقررات جشنواره خواهند بود.
نشانی دبیرخانه:(دریافت آثار)
تهران - خیابان حافظ - خیابان استاد شهریار - جنب تالار وحدت - مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - دبیرخانه دائمی جشنواره‌ها تلفن: ۶۶۷۱۰۷۰۲ – ۶۶۷۰۵۱۰۱ داخلی ۳۱۹ نمابر: ۶۶۷۴۷۶۷۴ - کد پستی: ۱۱۳۳۹۱۴۹۳۴
پست الکترونیکی: d _ jashnvareha @ yahoo. com - - - - - - - www. theater. ir
همچنین دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی تئاترکودک ونوجوان در شهر همدان به نشانی: همدان - بولوار بعثت - مجتمع فرهنگی شهید آوینی وشماره تماس: ۲۰-۲۵۱۲۱۱۷ - ۰۸۱۱ آماده پاسخگویی و ارائه راهنماییهای لازم درخصوص امور اجرایی می¬باشد.

فرم تقاضای حضور در بیست و یکمین جشنواره¬ی بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان
مهرماه ۱۳۹۳
عنوان اثر: … نویسنده: …
کارگردان: … استان: …
شهرستان: … سن: …
گروه نمایش: …
میزان تحصیلات:(با ذکر رشته و گرایش): …
نشانی: …
کد پستی: … تلفن ثابت: …
تلفن همراه: …
پست الکترونیک: …
نام آموزشگاه - نشانی دقیق ونام وشماره تماس مربی مربوطه(ویژه تئاتردانش آموزی): …
متقاضی شرکت در بخش: ○مسابقه¬ی تئاتر کودک ○مسابقه¬ی تئاتر نوجوان
○تئاتر خردسالان ○تئاتر دانش¬آموزی
○مسابقه¬ی تئاتر خیابانی ○مسابقه - ی نمایش¬نامه‌نویسی
○پژوهش و مقاله¬های علمی
اینجانب: … با اطلاع از مفاد فراخوان بیست و یکمین جشنواره¬ی بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان مدارک درخواستی را ارائه می‌‌نمایم.
تاریخ و امضاء

ارسال نظر
پیشنهاد امروز