مدیرکل اداره هنرهای نمایشی:
نیازمند بررسی ابعاد متفاوت زندگی رزمندگان هستیم
حسین طاهری - مدیرکل هنرهای نمایشی - همزمان با سالروز فتح خرمشهر با حضور در تالار سایه تماشای نمایش «آخرین نامه» به کارگردانی مهرداد کوروشنیا نشست.
مدیرکل هنرهای نمایشی همزمان با سالروز فتح خرمشهر با حضور در تالار سایه و تماشای نمایش «آخرین نامه» به تقدیر از تولید کنندگان آثار نمایشی مرتبط با حوزه مقاومت و دفاع مقدس پرداخت.
به گزارش ایلنا، حسین طاهری روز گذشته جمعه دوم خرداد، بعد از پایان اجرای نمایش «آخرین نامه» که به کارگردانی مهرداد کوروشنیا این روزها در تالار سایه روی صحنه است، گفت: لازم میدانم در همین جا فرا رسیدن سالروز حماسه آزاد سازی خرمشهر را به تماشاگران فهیم و هنرمندان تئاتر تبریک عرض کنم. چرا که این حماسه نقطه عطفی در تاریخ ۸ سال دفاع مقدس ما است که همواره به عنوان نمادی از پیروزی و مقاومت مردم کشورمان به حساب میآید.
وی ادامه داد: رویکرد مجموعه مرکز هنرهای نمایشی همانطور که در سالهای متمادی نیز توسط همکاران قبلیام به آن تاکید فراوانی میشد توجه ویژه به نمایشهایی است که در حوزه دفاع مقدس تولید میشود و ما خوشحالیم که در دوره جدید مدیریتی این مرکز به سهم خود تلاش کردیم تا به مناسبت حال و هوای این روزهای کشور، متناسب با سالروز آزادسازی خرمشهر نمایشهایی را تولید کنیم.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی با اشاره به آثاری که طی روزهای گذشته و آینده قرار است با موضوع مقاومت و دفاع مقدس میزبان تماشاگران باشد، توضیح داد: «پرواز پرندگان مهاجر در صبح روز آخر» به کارگردانی مجتبی رستمی در خانه نمایش اداره تئاتر، «بذار یه امشب بگذره» به کارگردانی علی برجی و مریم فتحی در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر، «دولیتر در دو لیتر صلح به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ در تالار شمس و همین نمایش «آخرین نامه» به کارگردانی مهرداد کوروش نیا که امروز مهمان این گروه اجرایی بودیم از جمله آثار نمایشی هستند که توسط هنرمندان عزیز تئاتر با موضوع مقاومت تقدیم دوستداران تئاتر شده است.
طاهری با تقدیر از اجرای نمایش «آخرین نامه» و گروه اجرایی این اثر نمایشی تصریح کرد: کاری که امشب همراه تماشاگران دیدم اثری بسیار دیدنی و جذاب بود که تلاش کرد در قالب یک نمایش مفرح با زاویه نگاهی متفاوت و بدون هیچ پیچیدگی فضایی مناسب و جذاب از جنگ و دفاع مقدس را نشان دهد. به نظر من این کار یک نمونه مناسب برای عرضه آثار کم هزینه مرتبط با موضوع دفاع مقدس و تئاتر مقاومت است که باید نمونههایی بیشتر از آن در کشور تولید شود.
وی تاکید کرد: گرچه نمایش «آخرین نامه» یک نمونه مناسب برای معرفی یک اثر خوب و باکیفیت در عرصه تئاتر مقاومت است اما باید بپذیریم که هنوز در ابتدای راه هستیم و بهتر است که برای ارائه کارهایی از این دست در کنار سادگی و توجه به مخاطب زاویه سلحشوری و نگاه جامع به زوایای مختلف جنگ از جمله شجاعت، ایثار و ارتباطهای انسانی رزمندگان را نیز ارائه کنیم.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی گفت: به نظر میرسد برای ارتباط با جامعه جوانی که اتفاقا فاصله زیادی با نسل جبهه رفتههای ما دارند کارهای زیادی برای انجام داریم. ما نیازمندیم که از مسیر ذهنی نسل رزمندگان شجاع ۸ سال دفاع مقدس عبور کنیم و در این میان به رابطه آنها با مادران، فرزندان و خانواده خود به گونههای مختلف حتی رابطه عاشق و معشوقی که از هم دور افتادهاند نگاه عمیق تری کنیم.
طاهری ادامه داد: این مواردی که به آن اشاره کردم، امروزه یک زبان جهانی است و در همه داستانها، رمانها و نمایشنامههایی که در ملتهای مختلف دنیا نوشته میشود این شباهتها یا به طور کامل دیده میشود و یا آنچنان دور از ذهن نیست. من امیدوارم ارائه چنین فضایی مورد توجه بیشتر مدیران کلان کشور قرار گیرد و موضوع سرمایه گذاری در هنر نمایش به ویژه موضوع دفاع مقدس، همگرایی ملی، باورهای فرهنگی و دینی و معرفی سبگ زندگی ایرانی اسلامی در خانواده ایرانی مورد تامل بیشتری قرار گیرد.
نوید محمد زاده یکی از بازیگران نمایش «آخرین نامه» بعد از پایان اجرای این نمایش با اشاره به سالروز حماسه فتح خرمشهر گفت: در دوران ۸ سال دفاع مقدس خیلیها از جان خود مایه گذاشتند که من به عنوان بازیگر و شما به عنوان تماشاگر به راحتی در این صحنه حضور داشته باشیم. بنابراین اجرای امشب این نمایش را به نمایندگی از تمام گروه به تک تک شهیدان و ایثارگرانی تقدیم میکنم که در هشت سال دفاع مقدس برای حفظ این آب و خاک مردانه جنگیدند.
نمایش «آخرین نامه» شب گذشته و به مناسبت سالروز فتح خرمشهر میزبان هنرمندانی زیادی از جمله شهرام کرمی، افشین هاشمی، بهناز جعفری، آرزو افشار و… بود. این نمایش به نویسندگی و کارگردانی «مهرداد کوروش نیا» هر شب به جز شنبهها در ساعت ۱۹ و در تالار سایه مجموعه تئاترشهر روی صحنه میرود.