توصیههای بهروز غریبپور به دولتمردان و گلایه از رئیسجمهور:
باید به سیاق دوره قاجار خاتمه دهیم / هنرمند نباید پشت درب دفتر مدیر منتظر شود
با برگزاری مراسم جشن بازیگر به دولتمردان نشان میدهیم خانواده تئاتر مدیر و انسان شایسته رهبری خود را دارد و نیازی نیست از بیرون مرزهای تئاتر فردی برای این هدف وارد شود / چرا توجه نمیکنیم اعتبار فرد خونخواری مثل سلطان محمود غزنوی به این است که روزگاری ۴۰۰ شاعر در دربارش بودند که فردوسی یکی از آنهاست.
بهروز غریبپور(دبیر یازدهمین جشن بازیگر) از ادامه روند بیتوجهی دولتمردان به هنر نمایش در کشور گلایه کرد و گفت: بیتوجهی به تئاتر در این دوره آزار دهنده است و از آقای روحانی انتظار دیگری میرفت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این هنرمند که امروز سهشنبه(۱۶ اردیبهشتماه) در نشست رسانهای یازدهمین جشن بازیگر سخن میگفت؛ با ابراز گلایه از ادامه وضعیت نابسامان مدیریت تئاتر کشور خطاب به مسئولان گفت: ما باید حامیان اصلی خود که مردم هستند را تشویق کنیم و انتظاری از دولتمردان که به نظرم پنبه در گوش گذاشتهاند و خود را در ارتباط با تئاتر به خواب زدهاند نداشته باشیم. از همین طریق گلایه خود را به آقای روحانی، رئیس جمهور اعلام میکنم که در سخنرانیهای خود برای دعوت مردم به آمدن پای صندوقهای رای اشارهای به هنر تئاتر در کلامشان وجود نداشت.
وی همچنین خطاب به علی جنتی(وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) بیان کرد: هنگامی که از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص هنری که به آن علاقمند است سوال شد ایشان از موسیقی و سینما نام برد درحالیکه تئاتر مادر تمام هنرهای نمایشی به ویژه سینما محسوب میشود و علاوه بر این ما مدیری میخواهیم که با حفظ سمت و بیطرفی به تمام هنرها احساس مسئولیت داشته باشد.
کارگردان اپرای عروسکی " رستم و سهراب " تصریح کرد: بیتوجهی به تئاتر در این دوره آزار دهنده است و از آقای روحانی انتظار دیگری میرفت. شاهد این هستیم که تئاتر بار دیگر مرغ عروسی و عزا شد و جان آخر راه هم از میگیرند.
این هنرمند به برگزاری جشن بازیگر اشاره کرد و گفت: با برگزاری این مراسم به دولتمردان نشان میدهیم خانواده تئاتر مدیر و انسان شایسته رهبری خود را دارد نیازی نیست از بیرون مرزهای تئاتر فردی برای این هدف وارد شود. همانطور که برای برگزاری مراسمهایی از این دست و دیگر برنامههای مجموعه بدون دفتر و حقوق، بی درهم و دینار در خدمت کار بودیم.
وی تصریح کرد: من برخلاف بسیاری، از دولتمردان برای شرکت در این جشن تقاضا نمیکنم. فقط میگویم اگر متوجه اهمیت ماجرا شدید؛ شدهاید! اگر نه که این ظرفیت را از دست خواهید داد.
غریبپور با تاکید بر اینکه شیوه انتظار هنرمندام پشت درب اتاق مدیران باید زمانی کنار گذاشته شود؛ بیان کرد: باید این سیاق دوره قاجار از بین برود که هنرمند پشت درب اتاق مسئولان انتظار بکشند. این دولتمردان هستند که برای پیش رفت درست امور و ادامه بقا منتظر هنرمندان شوند. چرا توجه نمیکنیم اعتبار فرد خونخواری مثل سلطان محمود غزنوی به این است که روزگاری ۴۰۰ شاعر در دربار او حضور داشتند که فردوسی تنها یکی از آنهاست. چرا از تاریخ درس نمیگیریم؟
کارگردان اپرای " لیلی و مجنون " با ابراز خوشحالی از اینکه پس از مدتها بار دیگر به بهانهی برگزاری جشن بازیگر به خانواده تئاتر نزدیک شده است؛ اظهار داشت: از زمانی که خانه هنرمندان ایران تاسیس شد آروز داشتم که به عنوان یک مکان غیرتئاتری میزبان برگزاری تمام جشنهای خانه تئاتر و چنین مراسمی باشیم. زمانی هم که در هئیت مدیره این مجموعه حضور داشتم؛ پیشنهاد کردم برای تمام صنوف جشنهایی برگزار شود که خوشبختانه امروز به جای یک روز شاهد یک هفته جشن هستیم.
این هنرمند با بیان اینکه آرزوی فراگیر شدن این جشن را در سر دارد؛ اظهار کرد: از هفتمین دوره به بعد پیشنهاد کردم از توجه اتفاقات داخل سالن پرهیز کنیم چون در شان خانه تئاتر نیست و دولت میتواند به این امور برسد. چون ما برای تمام مردم بینام و نشان کار میکنیم که شاهد هستیم جشنواره تئاتر عروسکی چطور عده زیادی از مردم را درگیر میکند.
موسس گروه تئاتر " آران " با بیان اینکه روزی مانند روز ماسک در شهر ونیز را میبیند که مردم ایران به روز بازیگر توجه نشان میدهند؛ گفت: روزی را میبینم که مردم حتی برای یک ربع هم که شده خودروهای خود را خاموش میکنند و به بازیگری میپردازند و هیچ دلیل نمیبینم که تنها انجمن بازیگران خانه تئاتر برگزار کننده این جشن باشد. بلکه تمام ارگانها مانند آموزش و پرورش، ارتش، حوزههای علمیه و دیگر نهادها نیز باید به این روز توجه داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه بازیگری همزاد بشر است؛ افزود: مادر بدون بازیگری نمیتواند با کودک خود ارتباط درستی برقرار کند. معلم نمیتواند بدون بازیگری کلاس درس درستی برگزار کند. کودک بدون بازیگری کار خود را از پیش نمیبرند. بازیگری یعنی انسانیت و مترادف تمدن و نهاد بشری است.
عظیم موسوی که از سوی غریبپور مسئول کارگردانی مراسم جشن بازیگر شده است در این نشست با تاکید بر اینکه دوره جدید به شیوهای متفاوت برگزار میشود گفت: بیش از ۱۵۰ هنرمند روی صحنه میآیند تا به تئاتر ادای احترام کنند. بر همین اساس طی گفتگوهایی که با آقای غریبپور انجام دادیم قرار شد به شیوه سنتی مجری نداشته باشیم و برنامهریزیها به شکلی است که مراسم به شیوه جدید اجرا میشود.
وی در توضیح این روش عنوان کرد: سخنرانیها در قالب نمایشی انجام میشود و آقای مودبیان هم پیام روز جهانی تئاتر را به صورت صجیح ترجمه کرده است که خوانده خواهد شد. با توجه به اینکه جشن ما در ایران برگزار میشود به شیوههای اجرای نمایش از ابتدا تا امروز توجه داشتیم و نکاتی را در قالب اجراهای سنتی ایرانی و به زبان طنز بیان میکنیم.
این کارگردان در پایان تصریح کرد: کار در سه پرده ۴۵ دقیقهای ارائه میشود که پرده نخست به یاد از هنرمندان درگذشته سال ۹۲، پیامها و گزارشها اختصاص دارد. پرده دوم ذات تئاتر را در بر میگیرد و صحبتهای خود و درد دلها را بیان میکنیم و پرده پایانی نیز معرفی نفرات برگزیده و اهدای جوایز به هنرمندان اختصاص دارد.
در این نشست همچنین مشاهریفرد مسئول بخش " آی تی " شرکت سامسونگ به نمایندگی از دوگ پارک مدیر شرکت سامسونگ در تهران گزارشی از فعالیتهای فرهنگی و خیریهای این نهاد ارائه کرد و به بیان انتظارات شرکت سامسونگ از هنرمندان تئاتر پرداخت.
کاظم هژیر آزاد نیز به عنوان رئیس هیئت مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر در خصوص تاریخچه شکلگیری روز جهانی تئاتر در تاریخ ۲۷ مارس سخنانی مطرح کرد.