خبرگزاری کار ایران

تشریح برنامه‌های‌ سال جدید تئاترشهر توسط اتابک نادری؛

از مشورت حسین پاکدل استفاده کردم / کیفیت هنری کارگردان‌ها در اولویت است

از مشورت حسین پاکدل استفاده کردم / کیفیت هنری کارگردان‌ها در اولویت است
کد خبر : ۱۵۴۱۲۶

مدیرکل مرکزهنرهای نمایشی طی این مدت هیچ‌ موردی را به من تحمیل نکرد و برای برنامه‌ریزی‌ها از ایشان اختیار تام دارم. / مقاوم‌سازی بنا را به صورت فازهای جداگانه پیش می‌بریم که در گام اول به مدت سه ماه نمایشی در سالن اصلی اجرا نمی‌رود.

ایلنا: اتابک نادری ظهر امروز یکشنبه(۲۴ اسفندماه) به تشریح برنامه‌های سال آینده این مجموعه پرداخت و از تصمیم به فازبندی بازسازی مجموعه تئاترشهر در بخش‌های مختلف خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ‌ مدیر مجموعه تئاترشهر ابتدا بر پایبندی خود به تعهدات موجود از گذشته و در آغاز قبول مسئولیت تاکید کرد و اظهار داشت: نخستین کار احترام به برنامه‌های مدیریت قبل بود اما در ادامه تغییراتی صورت گرفت که شائبه‌هایی را به وجود آورد و نیاز است درباره آن‌ها توضیحاتی ارائه شود.

وی به نمایش‌هایی که خارج از برنامه وارد جدول اجرای آثار شد؛ اشاره کرد و ادامه داد: اجرای نمایش " طعم آلوی جنگلی " به کارگردانی نوشین تبریزی ابتدا در جدول نبود اما به این علت که در جشنواره تئاتر فجر روی صحنه رفته بود مصوبه اجرا داشت و کاری از دست ما ساخته نبود. نمایش به این دلیل که در ادامه نتوانست مخاطب را راضی کند با توافق دو طرف جای خود را به گروه دیگری داد.

این مدیر تصریح کرد: آقای پویان قرار اجرا داشت که از این کار منصرف شد و در ادامه خیر‌الله تقیانی‌پور هم به این دلیل که مصوبه اجرا از فجر داشت باید در تئاتر شهر روی صحنه می‌رفت. آقای داریوش مودبیان یکی دیگر از هنرمندانی بود که تقاضای اجرا داشت و قرار بود نمایش‌نامه " بوفالوی آمریکایی " را در چهارسو کار کند اما متن چهار مرتبه تغییر کرد و سرانجام هم از تصمیم خود منصرف شد که نوبت به نمایش " من چه جوری ممکنه یه پرنده باشم؟ " رسید.

مدیر مجموعه تئاترشهر افزود: آقای مهرداد کوروش‌نیا نوبت اجرا در کارگاه نمایش داشت اما بعد از اینکه فهرست عوامل را دیدم دلم نیامد کار با این گروه در سالنی روی صحنه برود که اصطلاحا شهید شود. بنابراین به گروه پیشنهاد دادم کمی تحمل کند تا در سال ۹۳ سالنی اجرا بهتری را به این کار اختصاص دهیم و پذیرفتند.

نادری با بیان اینکه بارها به‌خاطر این تغییرات متهم به بی‌اخلاقی شده است؛ در ادامه به تغییرات داخلی تئاترشهر و چارت سازمانی بخش‌ها اشاره کرد و گفت: مدون کردن اطلاعات یکی از ضعف‌های بیشتر مجموعه‌های ما به حساب می‌آید و من به دلیل علاقه شخصی در سنگلج هم که بودم اسناد و مدارک بسیار قدیمی را جمع‌آوری و حفظ کردم که امیدوارم بعد از من هم ادامه داشته باشد و پژوهش‌گران هم دسترسی داشته باشند.

وی ادامه داد: چارت سازمانی مجموعه تئاترشهر به چهل سال قبل بازمی‌گردد و بعضی مشاغل و پست‌ها مثل افرادی که در کارگاه دکور فعالیت می‌کردند امروز دیگر تعریف ندارد چون عملا تئاترشهر دکور نمی‌سازد که بر همین اساس تغییراتی درنظر گرفتیم.

این مدیر همچنین به تغییر رویکرد تئاترشهر در انتخاب آثار برای سال ۹۳ اشاره کرد اظهار داشت: ماه‌های نخست از ساعت ۳ظهر تا ۹ شب برای پاسخگویی به تقاضاها در اتاق بودم و فرصت بیرون آمدن نداشتم که با توجه به روحیه شخصی برای سرکشی حضوری به سالن‌ها نیاز بود تغییری در روند انتخاب نمایش‌ها صورت بگیرد.

وی افزود: دوستانی بحثانتشار فراخوان برای خوانش متن و انتخاب کارها را مطرح کردند که گفتم ما قرار نیست جشنواره برگزاری کنیم و از نظر ما نام کارگردان و سابقه عملی او در اجرای نمایش با کیفیت اهمیت دارد.

نادری از چهار جلسه مشورت‌ با حسین پاکدل مدیر خوش‌نام مجموعه تئاترشهر خبر داد و عنوان کرد: آقای پاکدل معتقد بود در نهایت مدیری که پشت میز می‌نشیند تنها فردی است که باید پاسخگو باشد و اگر کاستی در تصمیم‌گیری‌ باشد مسئولیت تنها متوجه یک نفر است، پس باید با قاطعیت و شهامت عمل شود.

مدیر مجموعه تئاترشهر پیش از اشاره به برنامه‌ اجراهای سال آینده تئاترشهر بر اینکه هیچ تصمیم‌گیری خالی از خطا نیست اما سعی شده برنامه کم خطا باشد؛ تاکید کرد و اظهارداشت: ما ناچار بودیم از میان ۳۳۰ درخواست حدود سی - چهل نمایش را انتخاب کنیم و به حدود ۲۹۰ نفر هم نه بگوییم که این گروه‌ها قطعا اعتراض می‌کنند و حق هم دارند اما قطار ما چهار واگن بیشتر ندارد و ای کاش توان حمل تعداد بیشتری مسافر را داشتیم.

وی همچنین به رایزنی‌های صورت گرفته با شهرداری برای بهسازی محوطه پیرامونی مجموعه اشاره کرد و افزود: طرح نورپردازی مصوب شده در گذشته ایرادهایی داشت که خوشبختانه با تغییر مدیریت سازمان زیباسازی همکاری‌های خوبی صورت گرفت و طرح جامعی برای این کار ریخته شد که پس از تعطیلات نوروزی اجرایی می‌شود. بر همین اساس گروه کارشناسی متشکل از ۴ کارشناس از وزارت ارشاد و ۲ آرشیتکت از طرف شرکت پیمانکاری پیکرنهاد در این مسیر به ما کمک می‌کنند.

نادری در ادامه از برنامه‌های خود برای بازگرداندن هویت سالن کارگاه نمایش خبر داد و اظهار داشت: سال آینده رپرتوآر نسل جدید تئاتر کشور را در این سالن شاهد خواهیم بود و گروه‌های جوان می‌توانند به همراه اساتید خود یا مستقل نمایش‌هایی به صورت کوتاه مدت در این سالن به صحنه ببرند.

این مدیر همچنین از ساختار شکنی و کنار گذاشتن سی شب اجرای نمایش در تئاترشهر خبر داد و گفت: به عنوان نمونه کارگردان‌های کار اولی تعداد ۱۸ اجرا دریافت می‌کنند تا از این نظر میان آن‌ها و افراد با تجربه‌تر تفاوت‌هایی وجود داشته باشد. همچنین درخصوص حضور گروه‌ها در جدول اجرا ویژگی‌هایی مانند تعداد جوایز گروه در جشنواره تئاتر فجر و سابقه‌ی اجرای کارگردان‌‌ به همراه سبک و سیاق تئاتری که دنبال می‌کند مورد نظر قرار گرفته است.

نادری در ادامه نشست صمیمی خود با خبرنگاران بر این نکته که برای برنامه‌ریزی از سوی مدیرکل مرکزهنرهای نمایشی اختیار تام دارد تاکید کرد و اظهار داشت: طی این مدت هم ایشان هیچ‌ موردی را به من تحمیل نکردند. مسئله‌ای که متاسفانه در گذشته اجرا نشد. امروز برنامه‌ها با مشورت شورای هنری پنج نفره صورت می‌گیرد و من در قبال تصمیم‌ها پاسخگو خواهم بود.

مدیر مجموعه تئاترشهر در پایان درباره بازسازی مجموعه و نیاز به تعطیلی اجراها عنوان کرد: اگر تئاترشهر را تعطیل کنیم هنرمندان اعتراض می‌کنند. اگر نکنیم که بسیار خطرناک است و هر لحظه احتمال خطر وجود دارد. اگر هم‌زمان با اجراها بازسازی صورت بگیرد هم ناراحتی‌های پیش می‌آید. بنابراین تصمیم گرفتیم مقاوم‌سازی بنا را به صورت فازهای جداگانه پیش ببریم که در گام اول به مدت سه ماه نمایشی در سالن اصلی اجرا نمی‌رود تا صندلی‌ها و اکوستیک صدا به روز شوند و بازسازی سقف سالن که شرایط بسیار نگران کننده‌ای دارد هر چه سریعتر اتفاق بیفتد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز