خبرگزاری کار ایران

در نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره تئا‌تر تجربه مطرح شد:

دانشجویان نباید دست خود را به سوی مرکز هنرهای نمایشی دراز کنند

دانشجویان نباید دست خود را به سوی مرکز هنرهای نمایشی دراز کنند
کد خبر : ۱۴۶۷۰۹

تاکنون چند مدیر در مرکز هنرهای نمایشی تغییر کرده اما هیچ کدام نتوانستند شرایطی را فراهم کنند که بدهی ۲۰۰ میلیونی کانون پرداخت شود / حسین مسافرآستانه؛ آقای دشتگلی و قادر آشنا افرادی بودند که نتوانستند کمکی به کانون داشته باشند. امیدوارم نام حسنی ساحری به فهرست نتوانستن‌ها اضافه نشود.

ایلنا: نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره تئا‌تر تجربه صبح امروز(۲۹ بهمن) با حضور رحمت امینی(دبیر جشنواره) و محمد رسولی(دبیر اجرایی و مدیر پردیس هنرهای زیبا) در سالن کنفرانس مجموعه تئا‌تر شهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، امینی در ابتدا با ارائه‌ی گزارشی از آثار ارائه شده؛ گفت: پس از ارسال کار‌ه‌ها؛ ۱۹۴ نمایشنامه از دانشگاه‌های گوناگون تئاتری به دست ما رسید. این آثار توسط نادر برهانی مرند؛ اصغر دشتی و مهرداد رایانی مخصوص بازخوانی شد که درنهایت این گروه ۷۰ اثر را انتخاب کردند. این متن‌ها سپس بازبینی اجرایی را پشت سر گذاشتند و از میان آن‌ها ۲۸ نمایش برگزیده شد که در قابل جشنواره روی صحنه خواهد رفت.

وی افزود: در این مسیر تئا‌ترشهر به ما لطف زیادی کرد و اتابک نادری به محض دریافت نامه درخواست کمک؛ کمک‌های لازم را درنظر گرفت.

این مدیر با بیان اینکه افتخار می‌کنم دست خود به سوی نهاد‌ها دراز نکردم؛ اظهار داشت: انتظار ما این است که مراکزی مانند مرکز هنرهای نمایشی دانشجویان را حمایت کنند و همچون گذشته معتقدم گروهای دانشجویی نباید دست خود را به سوی مرکز دراز کنند بلکه این مرکز هنرهای نمایشی است که باید از دانشجویان تقاضا داشته باشد. تجربه نشان داده که سالن‌های نمایش ما با حضور نیروهای دانشگاهی است که می‌درخشد.

امینی با تاکید بر اینکه جشنواره تئا‌تر تجربه آثار بسیار مثبتی به همراه خواهد داشت، بیان کرد: در گذشته‌ تجربه سفر به کشورهای دیگر و دیدن تئاترهای دانشگاهی را داشته‌ام و برهمین اساس می‌گویم جشنواره تئا‌تر تجربه به جرات یکی از رویدادهای مهم تئاتری منطقه در حوزه دانشگاهی محسوب می‌شود.

وی افزود: امیدوارم پس از گذشتن ۱۵ دوره؛ سال آینده شاهد اجرای گروه‌های خارجی در جشنواره باشیم و این رویداد را به صورت بین‌المللی برگزار کنیم. چون اعتقاد دارم دانشجویان ما توانایی رقابت با گروه‌های دانشگاهی خارج از کشور را دارند و پس از ۱۵ دوره تجربه زمان آن فرارسیده که در ابعادی وسیع‌تر کار خود را دنبال کنند.

محمد رسولی(دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره تئا‌تر تجربه) با اشاره به کاستی‌های مالی هر ساله برای برگزاری این رویداد گفت: ما هر سال از نظر بودجه با مشکلات زیادی مواجه می‌شویم که حاصل نداشتن بودجه‌ای مشخص برای برگزاری این جشنواره است. اما خوشبختانه در این دوره با رایزنی‌های دکتر امینی و خانم کیومرثی؛ امکان برگزاری جشنواره بدون دغدغه مالی موثر شد و ما هم امسال مانند مردم و دولت نسبت به سال قبل سال بهتری داریم.

وی با بیان اینکه رویکرد جشنواره تجربه است نه تجربی اظهار داشت: این جشنواره از بسیاری رویدادهای تئاتری کشور اهمیت بیشتری پیدا می‌کند چون نیروهای جوان و توانایی دانشجویان در آن متبلور می‌شود.

رسولی با تشکر از مدیران سالن‌هایی که اجازه به صحنه رفتن آثار در مجموعه‌های خود را فراهم کردند، عنوان کرد. نمایش‌های این دوره در سالن‌های صمیمی مفخم و سمندریان دانشگاه تهران و سالن کوچک مرکز تئا‌تر مولوی و همچنین سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران روی صحنه می‌روند که کمک مدیران این مجموعه‌ها موجب شد جشنواره را از دانشکده بیرون بیاوریم.

رحمت امینی در پاسخ به سوالی مبنی بر فعال شدن کانون تئا‌تر دانشگاهی و فراهم شدن شرایطی برای پرداخت بدهی‌ها عنوان کرد: تاکنون چند مدیر در مرکز هنرهای نمایشی تغییر کرده اما هیچ کدام نتوانستند شرایطی را فراهم کنند که بدهی ۲۰۰ میلیونی کانون پرداخت شود. حسین مسافرآستانه؛ آقای دشتگلی و قادر آشنا افرادی بودند که نتوانستند کمکی به کانون داشته باشند. امیدوارم نام حسنی ساحری به فهرست نتوانستن‌ها اضافه نشود.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: تا به حال درخواست‌های زیادی را ارسال کرده‌ام و دیگر درخواستی اعلام نمی‌کنم و فکر می‌کنم اسماٌ در کانون حضور دارم و رسماً نقشی برعهده من نیست. امیدوارم با سرکار آمدن مدیران در دولت جدید‌‌ همان طور که عنوان می‌شود؛ شاهد اتفاق‌های تازه‌ای باشم.

بختیاری(مدیر پردیس هنرهای زیبا) در پایان این جلسه ضمن پاسخ به سوالی درخصوص مشکلات این روزهای تالار مولوی گفت: این تالار منطقاً باید زیر مجموعه پردیس هنرهای زیبا باشد. و اگر این انتقال صورت بگیرد. قول می‌دهم دوستان رسیدگی خوبی خواهند داشت.

وی به نیاز هزینه میلیاردی برای بازسای کامل بنا اشاره کرد و افزود: در شرایطی که بدهی‌های اندک دانشجویان در کانون تئا‌تر دانشگاهی پرداخت نمی‌شود؛ نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که بودجه میلیاردی برای بازسازی تالار مولوی درنظر گرفته شود اما امیدوارم که شرایطی فراهم بیاید که این مجموعه همچنان به کار خود ادامه دهد.

این مدیر در پایان به شعار دولت برای سپردن امور به دست متخصصان اشاره کرد و اظهار داشت‌‌: همانطور که دکتر روحانی در صحبت‌های خود عنوان کردند امیدوارم اداره مرکز تئا‌تر مولوی نیز برعهده هنرمندان گذاشته شود چون هر فرد دیگری بر این سمت قرار بگیرد؛ قطعاً کارکرد و توانایی افرادی مانند سعید اسدی را نخواهد داشت. امیدوارم آقای فرجی دانا این شعار دولت را عملی کند.

جشنواره تئا‌تر تجربه روز دهم اسفند همزمان با اختتامیه جشنواره عروسکی دانشگاهیان افتتاح می‌شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز