درمیان استقبال تئاتریها؛
بخش رادیو تئاتر جشنواره فجر افتتاح شد
ایوب آقاخانی: بدون حضور شما رادیوتئاتر هنری مرده خواهد بود. / مهدی دهقان نیری(مدیر مرکز هنرهای نمایشی رادیو): علاقه داریم این رسانه را گسترش دهیم. / حسین طاهری: امیدوارم رادیو بتواند تئاتر را ادامه دهد و پل ارتباطی با مخاطبان باشد.
ایلنا: افتتاحیه بخش رادیو تئاتر سی و دومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر روز گذشته شنبه(۵ بهمن) با حضور مسئولان وزارت ارشاد و صدای جمهوری اسلامی ایران در تماشاخانه سهنقطه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ایوب آقاخانی، مدیر بخش رادیو تئاتر جشنواره تئاتر فجر در ابتدای این مراسم با بیان اینکه هفتمین سال است که از سال ۸۶ تا امروز رادیو تئاتر وارد بدنهی جشنواره تئاتر فجر شده است، گفت: اگرچه سال ۸۶ زمان آغاز به کار رادیو تئاتر در ایران به حساب میآید، اما این مقوله در دنیا از سال ۴۹ آغاز شده است.
این هنرمند با بیان تاریخچهای از اجرای آثار رادیویی در خارج از کشور بیان کرد: مثلا نمایش «زندگی شگفتانگیز» یکی از پر سر و صداترین آثاری بود که سال ۱۹۹۶ در استنفورد آمریکا بود و از ۲۲ تا ۲۴ دسامبر به قیمت ۲۰ الی ۲۳ دلار برای پنجاه و چهارمین بار در ایالت واشنگتن و در قالب رادیو تئاتر اجرا شده است.
آقاخانی همچنین بر این نکته که ایجاد رادیو تئاتر در ایران بیشتر محصول ضرورتهای رسانهای بود، تصریح کرد: از سال ۸۶ شاهد بودیم رادیو تئاتر به شدت مورد اقبال مخاطبان قرار گرفت به طوری که دو سال پیش مجبور شدیم با وجود سختیها یکی از نمایشها را به خاطر اشتیاق مخاطبان دو بار اجرا کنیم.
وی ادامه داد: با برنامهریزیهای بسیار تلاش کردیم تا این رسانهی نوپا را گسترش دهیم و امروز به نقطهای رسیدهایم که میتوان گفت بیشتر آثار خلق شده برای شرکت در جشنواره توسط علاقهمندان تولید شده و این خود تئاتریها بودند که وارد عرصه شدند. برخلاف گذشته که بیشتر همت اهالی رادیو مبنای خلق آثار نمایشی رادیویی میشد.
او همچنین به حمایتهای مهدی دهقان نیری از گسترش رادیو تئاتر اشاره کرد و اظهار داشت: این نقطهگذاری بود که با کمک مدیر مرکزهنرهای نمایشی رادیو صورت گرفت و تلاش شد تا رادیو به محلی برای رشد افرادی تبدیل شود که علاقه حضور در این عرصه را دارند.
مدیر بخش رادیو تئاتر جشنواره همچنین بر ضرورت حضور این رسانه در رویدادهای تئاتری تاکید کرد و گفت: رادیو تئاتر یک رسانهی نوپا ولی امکانی بزرگ است، رادیو تئاتر میتواند یک بستر جدید را تعریف کند. امیدوارم با استفاده از سختافزار رادیو امکانی بزرگ برای نسلی فراهم کنیم که از راه میرسد، یا در دانشگاه تحصیل میکند و از راه خواهد رسید.
آقاخانی در انتها با بیان اینکه این رسانه امکان مناسبی در اختیار همه آنها که رشد فرهنگ را طلب میکنند قرار میدهد خطاب به حاضران در سالن گفت: بدون حضور شما رادیوتئاتر هنری مرده خواهد بود، شما را جواهران این عرصه میدانیم، مخاطب برای ما یعنی همه چیز.
مهدی دهقان نیری(مدیر مرکز هنرهای نمایشی رادیو) در این مراسم به گذشت ۷ سال از راهاندازی رادیو تئاتر اشاره کرد و اظهار داشت: امیدواریم در این هفت سال که رادیو نمایش به همت آقایان برهانی مرند، ایوب آقاخانی و شهرام گیلآبادی بنا شد؛ حمایت خوبی از این بخش به عمل آورده و توانسته باشم جا پای قدم این بزرگواران گذاشته باشم.
وی ادامه داد: هدف اصلی این نیست که در مجموعه رادیو نمایش فقط پرورندهی رادیو تئاتر باشیم، بلکه علاقه داریم این رسانه را گسترش دهیم که البته این اتفاق افتاده است. برگزاری جشنواره نمایشهای رادیویی بسیج دانشجویان و حضور پررنگ در جشنواره تئاتر دانشگاهی بر همین اساس اتفاق افتاد که شاهد استقبال زیاد علاقهمندان بودیم.
مدیر رادیو نمایش با اشاره به اینکه هر سال از رادیو تئاتر استقبال خوبی صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: بیش از ۵۴ نمایش از سایر استانها به دست ما رسیده است و از بین ۱۲ اثری که تا دهم بهمن ماه اجرا میشوند یک منتخب و یک برگزیده خواهیم داشت که در اختتامیه جشنواره تئاتر فجر جوایز این عزیزان تقدیم میشود.
حسین طاهری(مدیرکل مرکزهنرهای نمایشی) ضمن تشکر از تمام افرادی که امکان برقراری ارتباط میان هنر تئاتر و شنوندگان را فراهم میکنند، گفت: دست تمامی افرادی را که از هر ابزاری برای گسترش تئاتر در کشور استفاده میکنند به گرمی میفشارم. به این خاطر که امکانی فراهم کردند تا ابزار رادیو گرمی خود را در اقصی نقاط کشور و در میان جوانان حفظ کند.
وی در پایان عنوان کرد: عزیزانی که در این جلسه حضور دارند؛ بیشتر آنها آینده سازان تئاتر کشور را نمایندگی میکند. امیدوارم رادیو بتواند تئاتر را ادامه دهد و پل ارتباطی با مخاطبان باشد.
در این مراسم از قادر آشنا، دبیر جشنواره تئاتر فجر برای سخنرانی دعوت شد که تنها لحظاتی پشت تریبون رفت و با لبخند به مخاطبان خوشآمد گفت و به جای خود بازگشت.
همچنین رونمایی از ۵ کتاب با حضور نصرالله قادری از جمله برنامههای اتفاق افتاده در مراسم افتتاح بخش رادیو تئاتر جشنواره تئاتر فجر بود که با استقبال مخاطبان مواجه شد.
حضورعلاقهمندان به اندازهای بود که محل برگزاری مراسم و بخش رادیو تئاتر جشنواره، به وضوح فضای کمی برای سامان دادن به تمام حاضران و مخاطبان در اختیار داشت.
نمایشهای «جریان زیرآب» به کارگردانی محسن بهرامی و تهیهکنندگی ژاله محمدعلی و نمایش «دیوار» به کارگردانی آرمان غفاریان و تهیهکنندگی محسن جواهری آثاری بودند که در روز نخست آغاز به کار این بخش برای مخاطبان اجرا شد.