ابراز گلایه کارگردان نمایش «شهر تنهایی من» از عدم حمایت مسئولان؛
وقتی پوستر هفته فرهنگی ایران - ژاپن جای تبلیغ تئاتر را گرفت
فرهنگسرای نیاوران اجرای آثار نمایشی را در آخرین اولویت خود قرار داده و به همین دلیل نمایش ما در ساعتی نامناسب به صحنه میرود.
ایلنا، سیدعلی هاشمی که این روزها نمایش «شهر تنهایی من» را در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه دارد، از فقدان حمایتهای معنوی فرهنگسرای نیاوران علاوه بر عدم کمک مالی مرکز هنرهای نمایشی ابراز گلایه کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این هنرمند با بیان اینکه از مسئولان درخواست کردیم حداقل در زمینه تبلیغات گروه را یاری کنند اما چنین اتفاقی نیفتاد، اظهار داشت: به رئیس اداره نظارت و ارزشیابی اعلام کردیم شما امکان آغاز تبلیغات محیطی را با مسئولیت گروه فراهم کنید اما ایشان مسئله را به پس از بازبینی کار موکول کردند و در ادامه هم که مشکلی پیش نیامد. به این ترتیب حدودا ده روز را برای تبلیغ از دست دادیم و همه چیز دقیقا زمانی شروع شد که نمایش هم روی صحنه رفته بود.
وی ادامه داد: حتی شاهد هستیم سایت ایران تئاتر که زیر نظر مرکزهنرهای نمایشی فعالیت میکند، نمایش را در میان فهرست آثار روی صحنه در سالنهای نمایشی تهران قرار نمیدهد. این درحالی است که وقتی شما زیر نظر مرکزهنرهای نمایشی اثری را به صحنه میبرید دیگر چه تفاوتی میکند در چه سالنی باشد؟ با چنین رویکردی بهتر است مسئولان بگویند ما تنها آثار تماشاخانه ایرانشهر و تئاترشهر را پوشش میدهیم و بس.
کارگردان نمایش «شهر تنهایی من» همچنین در ارتباط با نگارش متن و اجرای این اثر عنوان کرد: ابتدا تصمیم داشتیم اثری برای اجرا در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر آماده کنیم. باتوجه به علاقه شخصیام به نمایشنامه «خانه عروسک» نوشته هنریک ایبسن از نوشین تبریزی درخواست کردم متنی برای اجرا آماده کند. پس از پایان کار افرادی که متن نوشته شده را مطالعه کردند، بسیار از آن راضی بودند اما متاسفانه نمایشنامه از رقابت در جشنواره بازماند و وقتی دلایل را از مسئولان پیگیر شدیم اظهار کردند، متن خوبی بود ولی در اولویت قرار نداشت!
این هنرمند جوان همچنین به تغییرات نمایشنامه و شیوه اجرایی اثر اشاره کرد و گفت: نمایش چهار پرسوناژ دارد و نوشین تبریزی یک شخصیت هم به کار اضافه کرده است. همچنین در اثر از بازیهای رئال و وسایل صحنه رئال بهره میگیریم که در فضایی مینیمال قرار دارند. در آثار گذشته گروه هم چنین رویکردی وجود داشت تا به این شیوه میزانی از بیگانهسازی اتفاق بیفتد و مخاطب متوجه باشد که در حال تماشای اثر نمایشی است.
وی در ارتباط با نمایشنامه نوشته شده توسط تبریزی بیان کرد: اثر خط درام جذابی دارد که پیش از این تجربه نکرده بودم. آنچه در نمایش به تصویر کشیده میشود ایثار زن ایرانی برای شوهری است که هرگز قدر او را نمیداند. اتفاق رئالی که فکر میکنم بارها در اطراف خود شاهد آن بودهایم، بعد از مطالعه نمایشنامه احساس کردم کار چقدر به فضای موجود در کشور نزدیک است.
هاشمی درخصوص حضور چهرههای تلویزیون و سینما در نمایش خود بیان کرد: در انتخاب بازیگر اصلا اعتقادی به جداسازیهای مرسوم ندارم و فکر میکنم باید بازیگری را به عنوان یک حرفه و شغل درنظر بگیریم. در چنین شرایطی دیگر تفاوت نمیکند هنرمندی که روی صحنه آمده در کدام حوزه بیشتر فعالیت میکند، بلکه این تواناییهای فردی است و نتیجه را باید روی صحنه دید.
وی با بیان اینکه قرار بود در اثر قبلی گروه هم با بهاره افشاری همکاری داشته باشیم اما میسر نشد، اضافه کرد: بهاره افشاری علاقه زیادی به حضور روی صحنه تئاتر دارد و برای این کار هم پیشنهاد ایفای نقش در بعضی آثار را رد کرد. با توجه به اینکه ایشان دانش آموخته تئاتر است و موضوع پایاننامه دانشگاهی او هم «خانه عروسک» هنریک ایبسن بوده تصمیم گرفتم به عنوان بازیگر در نمایش حضور داشته باشد.
کارگردان نمایش «شهر تنهایی من» در پایان بار دیگر به عدم حمایت معنوی از کار اشاره کرد و گفت: فرهنگسرای نیاوران اجرای آثار نمایشی را در آخرین اولویت خود قرار داده و به همین دلیل نمایش ما در ساعتی نامناسب به صحنه میرود. مسئولان بر روی تنها بیلیورد تبلیغاتی مجموعه که نمایش «شهر تنهایی من» را تبلیغ میکرد پوستر هفته فرهنگی ایران – ژاپن نصب کردند و اینطور به نظر میرسد اجرای کنسرتها و برنامههای دیگر برای آنها از اولویت بیشتری برخوردار است.
بهاره افشاری، کاوه خداشناس، شکوفه هاشمیان و افشین سلیمانپور در این اثر نمایشی به ایفای نقش میپردازند و نوشین تبریزی(نویسنده)، منوچهر شجاع(طراح صحنه)، آزاده قوام(طراحی لباس)، موسیقی(شورا کریمی) علی حضرتی به عنوان تهیه کننده، هاشمی را در خلق این نمایش یاری میکنند.