چهاردهمین جشنواره تئاتر دفاع مقدس برگزیدگان خود را شناخت؛
سرود «ای ایران» به احترم رزمندگان در وحدت پیچید
هنگام حضور سعید تشکری و محمد جمالپور در مراسم بزرگداشت، حاضران در سالن تالار وحدت این دو هنرمند و رزمنده دوران دفاع مقدس را ایستاده تشویق کردند.
ایلنا: مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر دفاع مقدس(مقاومت) شب گذشته شنبه(۶مهرماه) در تالار وحدت برگزار شد و طی آن برگزیدگان این دوره معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حسین مسافر آستانه دبیر جشنواره تئاتر دفاع مقدس پس از اجرای نمایش کوتاه توسط آشا محرابی و پخش گزارش تصویری سیزده دوره گذشته ضمن تشکر از تمام افرادی که موجبات برگزاری این رویداد را فراهم کردند، اظهار کرد: عده زیادی با ما همراهی کردند تا جشنواره چهاردهم با کیفیتی قابل قبول و در حد نام، به مخاطبان ارائه شود. اداره کل هنرهای نمایشی در این مسیر از هیچ کمکی کوتاهی نکرد و معاون هنری گذشته و آقای مرادخانی نیز با استقبال خوب خود اهمیت جشنواره را برای ما گوشزد کردند.
این مدیر با تاکید بر اینکه ارائه گزارش را به همکاران خود محول کرده است، ادامه داد: گروههای شرکت کننده در این دوره مراحل سختی را برای دریافت مجوز حضور در جشنواره پشتسر گذاشتند و طبیعتا گروههایی هم امکان حضور نیافتند که امیدوارم هرکجا هستند موفق باشند.
کوروش سلیمانی که اجرای مراسم اختتامیه را برعهده داشت از حفیضالله رفیعی، حسین مسافر آستانه و جواد جباری برای حضور روی صحنه و اهدای جوایز بخش تقدیرهای دوره چهاردهم دعوت کرد.
در این بخش از حسین راضی برای سالها همکاری با جشنواره تئاتر دفاع مقدس، سیدرضا علوی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز و مانا استادمحمد یادگار محمود استاد محمد، بازیگر، نمایشنامه نویس و کارگردان تازه درگذشته تئاتر ایران تقدیر شد.
همچنین مراسم بزرگداشت دوره چهاردهم با حضور سردار نقدی(رئیس سازمان بسیج مستضعفان)، علی مرادخانی(معاون هنری وزیر ارشاد)، جواد جباری، محمود عزیزی و سردار افشار تندیس و اهدای لوح تقدیر جشنواره به محمد جمالپور(جانباز شیمیایی) و سعید تشکری دو نفر از هنرمندان فعال در حوزه تئاتر دفاع مقدس برگزار شد.
سردار محمدرضا نقدی در این مراسم با بیان این مطلب که باید سکوت را شکست و خفتگان را بیدا کرد تا در نتیجه مقاومت ظلومان جهان قرار بگیرند، اظهار داشت: در این مسیر چه هنری رساتر از نمایش؟ هنری که تاریخ آن به قدمت تاریخ مقاومت است و خالق آفرینش بسیاری از حقایق هستی را با همین هنر به بشر آموخت. نمایش ابراهیم(ع) در آتش و به ذلت کشاندن مدعی ربوبیت. نمایش پیروزی چوبدستی بر اژدها و تصویرگری پیروزی قدرت الهی بر تزویر و سحر ظالمان.
وی ادامه داد: ما امروز به هنری نیاز داریم که از این خالق الهام گرفته و بیانگر حقایق هستی و تصویرگر مقاومت آزادیخواهان باشد.
نقدی ضمن تاکید بر اهمیت حضور هنرمندان متعهد در حوزه تئاتر دفاع مقدس اظهار کرد: از تمام عزیزانی که به برپا شدن این جشنواره کمک کردند سپاسگذارم و امیدوارم هرچه بیشتر شاهد حضور هنرمندانی باشیم که به جای پاشیدن گرد یاس و ناامیدی بر جریان مقاومت در برابر ظالمان، نویدبخش پیروزی مظلومان باشند.
وی در پایان با اشاره به ظرفیتهای والای هنر تئاتر اضافه کرد: تئاتر تنها زبانی است که میتواند مقاومت ملتهایی را که دربرابر ظلم و جور استکبار جانانه ایستادگی میکنند را پاسداری و به نسلهای آینده منتقل کند و به یاری مظلومان بشتابد.
علی مرادخانی، معاون امور هنری نیز در این مراسم با تاکید بر این نکته که نامگذاری هئشمندانه این دوره جشنواره به تئاتر مقاومت بیان کرد: چنین رویکردی میتواند موجبات جهانی شدن جشنواره تئاتر دفاع مقدس را فراهم کند. چراکه مفهوم مقاومت برای تمام ملتها آشناست و میتواند نه تنها در خصوص مسائل نظامی، بلکه در ابعاد گوناگون مطرح شود.
وی اضافه کرد: امیدوارم در آینده بتوانیم هرچه بیشتر به این موضوع بپردازیم و امکان جهانی شدن این رویداد را فراهم کنیم. مواضعی مانند عدالت در تمام کشورها مورد نظر عموم قرار دارد و عدم تحقق همین نکته نتایجی به همراه داشته که انواع جنگها به همین علت اتفاق میافتد.
معاون هنری وزیر ارشاد تصریح کرد: از آقای مسافر آستانه میخواهم با توجه به دیگر جشنوارههای جهانی، امکان حضور گروههای نمایشی بینالمللی را که به چنین مفاهیمی توجه دارند در جشنواره فراهم کند تا گامهای بلندتری در ارتقاء کیفیت آثار حاضر در جشنواره و جهانی شدن آن برداشته شود.
وی در پایان گفت: در هنگام جنگها ذهن افراد مسئول و مردم به سویی است که امکان برنامهریزیهای دقیق و بلند مدت کمتر پیش میآید. تازه بعد از اینکه جنگ به پایان میرسد کار در این زمینهها شروع میشود و زمان فکر کردن فراهم است. ما گامهایی را ا امروز برداشتهایم و ۸سال دفاع مقدس تجربه مهمی است که همه ما آن را تجربه کردهایم، باید ببینیم تئاتر تا چه اندازه میتواند شکوفاتر و دقیقتر عمل کند.
حاشیهها: هنگام حضور سعید تشکری و محمد جمالپور در مراسم بزرگداشت، حاضران در سالن تالار وحدت این دو رزمنده دوران دفاع مقدس را ایستاده تشویق کردند.
همچنین اسفندیار قرهباغی هنرمند تبریزی با اجرای قطعاتی از استاد محمد نوری و سرودای ایران اثر مرحوم غلامحسین بنان موجب به وجد آمدن میهمانان و حاضران در سالن شد. تمام افراد حاضر در تالار وحدت شب گذشته به احترام ایران از صندلیهای خود برخاستند و با سرود «ای ایران» همراهی کردند.
برگزیدگان بخشهای مختلف چهاردهمین جشنواره تئاتر دفاع مقدس به شرح زیر است.
بخش مسابقه نمایشنامه خوانی
اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۵ میلیون ریال به عطیه غبیشاوی نقش خوان نمایش «نازنین»
رتبه سوم هنرمندان زن نقش خوان شامل لوح تقدیر و مبلغ ۸ میلیون ریال به فاطمه خدابندهلو از «آن گل سرخ را میخواستی فقط همین» و بهار کریمزاده از «نازنین» رسید.
رتبه دوم هنرمندان زن نقش خوان شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به فروغ قجابیگی برای «خونیان و خوزیان» و شهره رعایتی برای «نازنین» اهدا شد.
رتبه اول هنرمندان زن نقش خوان شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال را مرجان بنی سعید برای «خونیان و خوزیان» از آن خود کرد.
در بخش نقش خوانی هنرمندان مرد با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۵ میلیون تومان از مسعود رحیمپور برای «نازنین» تقدیر شد.
رتبه سوم نقش خوانی هنرمندان مرد شامل لوح تقدیر و مبلغ ۸ میلیون ریال به مالک حدپور سراج برای «خونیان و خوزیان» اهدا شد.
رتبه دوم نقش خوانی هنرمندان مرد شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به آقای مزارعی برای «دریا دریاست» رسید.
رتبه اول نقش خوانی هنرمندان مرد شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال به محمد رسائلی برای «حیاط خلوت» اهدا شد.
در بخش کارگردانی رتبه سوم شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به محسن عظیمی برای «تو فقط آن گل سرخ را میخواستی فقط همین» اهدا شد.
رتبه دوم کارگردانی شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال هم به مژده ساعی برای «خونیان و خوزیان» اهدا شد و داوران در این بخش برای رتبه اول انتخابی نداشتند.
در بخش نمایشنامه نویسی نیز با تقدیر از زندهیاد محمود استادمحمد رتبه سوم شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به فرهاد ارشاد نویسنده «دریا دریاست» و محسن عظیمی نویسنده «تو فقط آن گل سرخ را میخواستی همین» رسید.
رتبه دوم نمایشنامه نویسی شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال هم به بهار کریمزاده نویسنده «نازنین» اهدا شد و داوران در این بخش نیز انتخابی برای رتبه اول نداشتند.
بخش مسابقه نمایشنامه نویسی
با اهدای لوح تقدیر و مبلغ ۵ میلیون ریال از سیروس همتی نویسنده «فولاد هرگز زنگ نمیزند» و محسن عظیمی نویسنده «تو فقط آن گل سرخ را میخواستی فقط همین» تقدیر شد.
رتبه سوم بخش نمایشنامه نویسی شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به علی میرزا عمادی نویسنده «ماه گرفتگی» رسید.
رتبه دوم بخش نمایشنامه نویسی شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال هم از آن رویا افشار نویسنده «هیچکس» شد.
رتبه اول بخش نمایشنامه نویسی شامل لوح تقدیر و مبلغ ۲۰ میلیون ریال هم به مالح حدپور سراج نویسنده «بن بست هنرمند پلاک ۸» اهدا شد.
بخش موسیقی
لوح تقدیر و مبلغ ۵ میلیون ریال به پری بارانی آهنگساز «شوق تلخ» رسید.
رتبه سوم بخش موسیقی شامل لوح تقدیر و مبلغ ۸ میلیون ریال به عباس حیدری و حامد جوهرستانی آهنگسازان «وداع» اهدا شد.
رتبه دوم بخش موسیقی شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به بهنام رحیمی آهنگساز «من خیال تو نیستم» رسید.
رتبه اول بخش موسیقی شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال هم از آن فرنام فرهنگ آهنگساز «پوتینها» شد.
بخش طراحی صحنه
لوح تقدیر و مبلغ ۵ میلیون ریال به شهاب افتخاری طراح صحنه «باد که نمینویسد» اهدا شد.
رتبه سوم بخش طراحی صحنه شامل لوح تقدیر و مبلغ ۸ میلیون ریال به سامان خلیلیان طراح صحنه «تو هرگز نخواهی گشت» رسید.
رتبه دوم بخش طراحی صحنه شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال هم از آن علیرضا مهران طراح صحنه «غروب روزهای اول پاییز» شد.
رتبه اول بخش طراحی صحنه شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون را هم مجتبی رستمیفر طراح صحنه «پرسه در لابهلای فرمهای به هم چسبیده» از آن خود کرد.
بخش بازیگری زن
لوح تقدیر و مبلغ ۵ میلیون ریال به مریم جعفری بازیگر «پوتینها» و نازنین فراهانی بازیگر «من خیال تو نیستم» اهدا شد.
رتبه سوم بخش بازیگری زن شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به بهار ارجمند بازیگر «من خیال تو نیستم» و شهره مکری بازیگر نمایشهای «باد که مینویسد» و «غروب روزهای اول پاییز» رسید.
رتبه دوم بخش بازیگری زن شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال از آن سعیده حامد بازیگر «سال کبیسه عیسی» و پری بارانی بازیگر «شوق تلخ» شد.
رتبه اول بخش بازیگری زن شامل لوح تقدیر و مبلغ ۲۰ میلیون ریال هم توسط سارا قلیزاده آققلعه بازیگر «تو هرگز نخواهی گشت» کسب شد.
بخش بازیگری مرد
لوح تقدیر و مبلغ ۵ میلیون ریال به احمد مطهوری بازیگر «بذار یه امشب بگذره»، سیدجواد یحیوی بازیگر «من خیال تو نیستم» و حمید حبیبیفر بازیگر «غروب روزهای اول پاییز» اهدا شد.
رتبه سوم بخش بازیگری مرد شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به حامد منافی بازیگر «سال کبیسه عیسی» و علیرضا مهران بازیگر نمایشهای «باد که مینویسد» و «پوتینها» رسید.
رتبه دوم بخش بازیگری مرد شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال هم از آن امیر کربلاییزاده بازیگر «پایان در شروع نقطه صفر» و مهدی فریضه بازیگر «من خیال تو نیستم» شد.
رتبه اول بخش بازیگری مرد شامل لوح تقدیر و مبلغ ۲۰ میلیون ریال هم توسط سروش طاهری بازیگر «بذار یه امشب بگذره» کسب شد.
بخش نمایشنامه
رتبه سوم بخش نمایشنامه شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به حمید شریفزاده نویسنده «من خیال تو نیستم» و ابراهیم رهگذر نویسنده «بذار یه امشب بگذره» اهدا شد.
رتبه دوم بخش نمایشنامه شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال به کاوه مهدوی نویسنده «پوتینها» و اکبر حسنی نویسنده «غروب روزهای اول پاییز» رسید.
رتبه اول بخش نمایشنامه شامل لوح تقدیر و مبلغ ۲۰ میلیون ریال هم از آن نادر ساعیور نویسنده «سال کبیسه عیسی» شد.
بخش کارگردانی
لوح تقدیر و مبلغ ۵ میلیون ریال به سامان خلیلیان کارگردان «تو هرگز نخواهی گشت» و شهره مکری کارگردان «باد که مینویسد» اهدا شد.
رتبه سوم بخش کارگردانی شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به حمید شریفزاده کارگردان «من خیال تو نیستم» رسید.
رتبه دوم بخش کارگردانی شامل لوح تقدیر و مبلغ ۱۵ میلیون ریال هم توسط مریم فتحی و علی برجی کارگردانهای «بذار یه امشب بگذره» دریافت شد.
رتبه اول بخش کارگردانی شامل لوح تقدیر و مبلغ ۲۰ میلیون ریال هم از آن علیرضا مهران کارگردان «روزهای اول پاییز» شد.