خبرگزاری کار ایران

بررسی کارنامه ۴ ساله سیاست داخلی ترامپ؛

بیگدلی: حزب جمهوری‌خواه در محاصره یک تاجر است/ کرونا، تیرخلاص به دستاوردهای کاخ‌ سفید/ ترامپ تا دقیقه ۹۰ سیگنال فریب می‌فرستد

بیگدلی: حزب جمهوری‌خواه در محاصره یک تاجر است/ کرونا، تیرخلاص به دستاوردهای کاخ‌ سفید/ ترامپ تا دقیقه ۹۰ سیگنال فریب می‌فرستد
کد خبر : ۹۸۹۷۵۶

کارشناس مسائل آمریکا گفت: رئیس‌جمهوری فعلی ایالات متحده در حال برنامه‌ریزی برای فردای انتخابات است و به همین دلیل معتقدم که احتمال آشوب و عمیق‌تر شدن گسل‌های اجتماعی بعد از اعلام نتایج وجود خواهد داشت.

«علی بیگدلی» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح کارنامه چهار ساله سیاست داخلی دونالد ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: برای بررسی کارنامه چهار ساله رئیس‌جمهوری آمریکا در حوزه سیاست داخلی باید به این مسئله توجه کنیم که ترامپ اساساً با نگاه اقتصادی و تجاری خود توانست طیف عظیمی از مردم را طی چهار سال گذشته به سمت خود بکشد. جذب شهروندان ایالات متحده صرفاً در مسائل اقتصادی بروز و ظهور نکرد بلکه ما شاهد آن بودیم که ترامپ براساس تئوری «جیمز مونرو» توانست نگاه به داخل را در ایالات متحده نهادینه کند. انزواگرایی در سطح جهانی و در نهایت نگاه به درون که ترامپ از آن به عنوان تمرکز بر توانایی و سرمایه داخلی نام می‌برد در طول این چهار سال باعث شد تا او بتواند تا حدی بیکاری را کاهش دهد و از سوی دیگر، سرمایه‌هایی که از داخل آمریکا در سایر کشورها قرار گرفته بود را مجدداً به داخل ایالات متحده برگرداند و از سوی دیگر با ایجاد درگیری میان واشنگتن و سایر کشورهای جهان به خصوص چین توانست یک نبرد اقتصادی به راه بیندازد که در نهایت تا حدی اوضاع داخلی را برای او مناسب کرد.

سکان جمهوری‌خواهان در دست یک تاجر

وی ادامه داد: ثابت نگه داشتن یا کاهش قیمت بنزین یکی دیگر از موضوعاتی است که توانست نفوذ ترامپ در جامعه را افزایش دهد؛ چراکه برای مردم آمریکا بحث بنزین، پرداخت مالیات و همچنین معاش، سه اصل مهم در حوزه سیاست داخلی به حساب می‌آید. باید به این نکته اشاره کنم که مسائل مربوط به سیاست خارجی، اساساً‌ هیچ جایگاه محکم و قابل توجهی در تفکر شهروندان آمریکا ندارد و آنها صرفاً نگاه خود را به مسائل داخلی معطوف کرده‌اند. برخی از اقدام‌های او مانند حمله تجاری به چین و وضع تعرفه‌های سرسام‌آورعلیه پکن، حمایت‌هایی را در داخل به دنبال داشت و در نهایت شاهد بودیم که او طی این مدت بسیار مغرور شد. کاهش مالیات‌ها هم یکی دیگر از موضوعاتی بود که موجب شد حزب جمهوری‌خواهان در کانال هدایت ترامپ قرار بگیرد و به همین دلیل باید گفت این ترامپ است که حزب را وادار به همراهی با خود کرد، نه بالعکس. لذا باید گفت سکانِ حزب جمهوری‌خواه در دست یک تاجر قرار گرفت.

کرونا و سوءمدیریت ترامپ

این استاد دانشگاه تصریح کرد: تمام این مسائل زمانی که پاندمی کرونا در آمریکا به وجود آمد آرام آرام فرو ریخت. اگر امروز محبوبیت ترامپ ریزش داشته و آرای او کاهش پیدا کرده است؛ دلیل اصلی آن بحث پاندمی کرونا است. دموکرات‌ها و «جو بایدن» کاندیدای آنها همین حالا در حال استفاده از موضوع کرونا علیه جمهوری‌خواهان هستند. اینکه ما می‌بینیم اوباما و بایدن روی محور کرونا مانور می‌دهند و با همین مسئله در حال حمله به وی هستند، نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین نقطه ضعف ترامپ پس از چهار سال ریاست جمهوری، عملکرد منفی و سوء مدیریتش در قبال کرونا است. اپیدمی این ویروس باعث شد تا از محبوبیت ترامپ کاسته شود و از سوی دیگر اظهارات او باعث شد تا مردم آمریکا فکر کنند او در حال بازی با جان آنهاست. حالا هم دموکرات‌ها مرتباً با توسل به رسانه‌های خود در حال حمله به وی از این طریق هستند.

بایکوت سیاه‌پوستان

بیگدلی افزود: موضوع دیگری که طی این چهار سال و خصوصاً در ماه‌های اخیر به صورت شفاف دیده شد تغییر چینش دیوان عالی و همچنین ساختار امنیتی ایالات متحده است. ترامپ اخیراً در کمپین خود اعلام کرد که منتظر حمایت دیوان عالی از خود، در بعد از انتخابات است. این سخنانِ او به خوبی نشان می‌دهد که ترامپ در حال برنامه‌ریزی برای فردای انتخابات است و به همین دلیل معتقدم که احتمال آشوب و عمیق‌تر شدن گسل‌های اجتماعی بعد از انتخابات وجود خواهد داشت. مسئله دیگر که در ماه‌های اخیر باعث ضربه زدن به وجهه ترامپ شد، نوع برخورد پلیس و ساختار امنیتیِ زیرِ نظرِ ترامپ با سیاهپوستان بود. پس از مرگ جورج فلوید همه دیدیم که تا چه حد اوضاع به هم ریخت و تمامی این بحران‌های اجتماعی ریشه در تفکر ترامپ دارد. توجه داشته باشید که جمهوری‌خواهان اساساً روابط صمیمانه‌ای با سیاهپوستان، لاتین‌تبارها و همچنین رنگین‌پوست‌ها ندارند و آنها را بخشی از سطح پایین یا سطح میانه جامعه می‌دانند. همین مسئله باعث شده تا کمپین ترامپ امروز نتواند در مورد آرای ایالات فلوریدا به جمع‌بندی نهایی برسد و تمام این مولفه‌ها نشان می‌دهد که ترامپ چیزی در چنته ندارد که بخواهد همانند گذشته روی آن مانور بدهد.

تزریق خودمحوری به ساختار واشنگتن

وی در پایان خاطرنشان کرد: ترامپ طی این چهار سال با تحریک طیفی از عوام که به دنبال هویت آمریکایی خود هستند، سعی کرد تا مدلی از خودمحوری را در آمریکا به وجود بیاورد و در فضای بین‌المللی هم وجهه آمریکا را کاهش داد. به همین دلیل معتقدم حالا او به دنبال آن است تا بتواند در ساعات آخر، با رفت و آمد به ایالت‌های مختلف بتواند آرای خاکستری را به سمت خود جلب کند. او به دنبال آن است تا بتواند با مخابره سیگنال‌های فریب، دموکرات‌ها را یک عنصر نامطلوب جلوه دهد و بر این اساس می‌بینیم که او کابینه بایدن را یک طیف منتسب به جریان چپ خوانده است. او به افکار عمومیِ هماهنگ با خود اعلام کرده که اگر بایدن روی کار بیاید تمام اسلحه‌ها را از سطح شهر جمع می‌کند. این اظهارات او دو دلیل دارد؛ نخست آنکه در حال تحریک طرفدارهای راست‌گرای خود است و دوم اینکه در حال مخابره پیام تهدید به صاحبان صنایع اسلحه‌سازی است. بر این اساس باید بگویم که او پس از چهار سال به دنبال جلب آرای مردم بر اساس کارنامه‌ای است که در حوزه سیاست داخلی برای خود دست و پا کرده اما حالا کرونا تمام آن را به باد داده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز