خبرگزاری کار ایران

بخشایشی اردستانی در گفت‌وگو با ایلنا:

سفر کوشنر به امارات، نمادِ تعهد کاخ‌سفید در قبال اسرائیل بود/ اعراب، منتقد ارتباط پهلوی با تل‌آویو بودند اما حالا خودشان در صف اول هستند

سفر کوشنر به امارات، نمادِ تعهد کاخ‌سفید در قبال اسرائیل بود/ اعراب، منتقد ارتباط پهلوی با تل‌آویو بودند اما حالا خودشان در صف اول هستند
کد خبر : ۹۶۱۸۵۱

کارشناس مسائل منطقه گفت: فرود هواپیمای اسرائیل به ابوظبی را باید یک نوع پروپاگاندا به نفع رئیس‌جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ دانست، چراکه این روابط از گذشته وجود داشت اما علنی نشده بود.

«احمد بخشایشی اردستانی» کارشناس مسائل منطقه با اشاره به سفر ورود اولین هواپیمای اسرائیلی به امارات و دیدار جرد کوشنر با مقا‌م‌های امارات در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: رابطه اسراییل و امارات از گذشته وجود داشته و پنهان بوده است و حالا ما شاهد آشکار شدن آن هستیم. در این میان توجه داشته باشید که دعوا و آنچه که به عنوان یک جنگ روانی در دنیا رخ داده، دو واژه «پنهان» و «‌آشکار» است؛ چراکه کشورهای عربی به خصوص امارات، بحرین و حتی عمان از سال‌ها پیش با رژیم صهیونیستی ارتباط داشتند و حالا این رابطه صرفاً آشکار شده است. این پروژه اساساً توسط ایالات متحده و در رأس آن دونالد ترامپ کلید خورد. رئیس‌جمهوری آمریکا را باید موتور محرک آن بدانیم. حتی اینکه دیده می‌شود اخیراً جرد کوشنر داماد و مشاور ترامپ از تل‌آویو به همراه مشاور امنیت ملی آمریکا توسط یک هواپیمای اسرائیلی وارد ابوظبی می‌شود، ادامه همین سناریو است که به نظرم بخش اعظم آن به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا برمی‌گردد.

وی ادامه داد: بسیاری معتقدند که سیاست خارجی و مسائل مربوط به آن در انتخابات آمریکا جایگاهی ندارد اما باید متوجه باشیم که ترامپ مساله ایران را به یک چالش برجسته در کمپین انتخاباتی خود تبدیل کرده است و تمامی این مسائل را حول همین محور تحلیل و اجرا می‌کند. معتقدم ترامپ از این طریق و با اعزام افرادی مانند کوشنر به ابوظبی (آن هم با هواپیمای خطوط اسرائیل) به دنبال آن است تا تعهد خود به اسرائیل و نتانیاهو را در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ به بالاترین حد موجود افزایش دهد. موضوع دیگر این است که وضعیت نتانیاهو در اسرائیل از حیث سیاسی و اجتماعی خوب نیست. او حتی نمی‌تواند در مقابل فشارهای داخلی که علیه او در مورد تحویل جنگنده‌های اف ۳۵ به امارات راه افتاده مقاومت و مخالفت کند. به همین دلیل اکثریت تحلیلگران بر این عقیده هستند که عادی‌سازی روابط اسرائیل و امارات را باید «صلح در مقابل دستاورد صفر» قلمداد کرد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: من معتقدم که ورود هواپیمای اسراییل به امارات را صرفاً باید یک پروپاگاندای سیاسی دانست که خروجی آن تنها به نفع ترامپ و نتانیاهو است. بر این اساس اماراتی‌ها به خوبی می‌دانند که از اسرائیل برای آنها آبی گرم نمی‌شود، مگر توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی. اینکه کوشنر در فرودگاه ابوظبی و از خاک امارات اعلام می‌کند که توازن نظامی به نفع اسرائیل خواهد بود و چندی بعد نخست وزیر اسراییل هم مساله فروش جنگنده‌های اف۳۵ به امارات را تکذیب می‌کند، نشان‌دهنده آن است که بازنده این میدان محمد بن زاید و امارات است. باید متوجه باشیم که در سفر اخیر کوشنر به امارات رسانه‌ها به عنوان یک ابزار قدرتمند از هفته‌ها قبل اقدام به پروپاگاندای حداکثری کرده بودند و به این جهت باید فهمید که رسانه‌ها بیش از سیاست‌مداران در این اوضاع میدان‌دار هستند.

بخشایشی اردستانی افزود: مساله بسیار مهمی که در اینجا باید به‌آن اشاره کنم، این است که اعراب حاشیه خلیج‌فارس قبل از انقلاب ایران صراحتاً اعلام می‌کردند که رابطه تهران با اسرائیل به ضرر اعراب است و همین اقدام را حالا با ادبیات دیگر و بعد از انقلاب اسلامی علیه ما بازگو می‌کنند. به عبارتی دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس قبل و بعد از انقلاب با دو زبان کاملاً متفاوت علیه ایران اقدام به سمپاشی می‌کنند و حالا خودشان در خط مقدم عادی‌سازی روابط با تل‌آ‌ویو هستند. این در حالی است که همین کشورها نه تنها قبل از انقلاب ایران بلکه پس از انقلاب، روابط مستحکمی با اسرائیل داشتند و از گذشته با صهیونیست‌ها کار می‌کردند.

وی در پایان تصریح کرد: اقدام‌های امروز با محوریت امارات، آمریکا و اسرائیل را باید آشکار شدن یک دومینو دانست. اینکه داماد ترامپ وارد ابوظبی می‌شود یک نمادگرایی به حساب می‌آید. او یهودی‌الاصل است و از چهار سال پیش به عنوان نمادِ همگرایی کاخ‌سفید با اسرائیل از وی یاد شده است. به همین دلیل معتقدم که در آینده نزدیک نمادهای بیشتر و همچنین اقدام‌های رسانه‌ای جذاب‌تر از سوی غربی‌ها در خصوص اسرائیل و روابطش با کشورهای عربی را شاهد خواهیم بود. این در حالی است که اعراب حاشیه خلیج‌فارس صرفاً به دنبال آن هستند تا بتوانند پیشرفت اقتصادی خود را تقویت کنند. در این میان باید توجه داشت که رقابت میان اعراب برای عادی‌سازی روابط‌شان با اسرائیل از پشت پرده به روی صحنه آمده و عملاً آشکار شده است؛ اما معتقدم که اسرائیل به‌ آنها باج نخواهد داد و این روابط بیشتر بر حول محور اقتصاد و بهره‌برداری امنیتی به نفع تل‌آویو جلو خواهد رفت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز