خبرگزاری کار ایران

عربی ۲۱ گزارش داد:

پروژه خط لوله انتقال گاز به اروپا، گزینه اسرائیل برای مقابله با ترکیه

پروژه خط لوله انتقال گاز به اروپا، گزینه اسرائیل برای مقابله با ترکیه
کد خبر : ۹۴۳۱۷۲

دیپلمات اسرائیلی تاکید کرد که رژیم صهیونیستی با تاسیس خط لوله انتقال گاز از دریای مدیترانه به اروپا به دنبال تقویت روابط با این قاره و مقابله با ترکیه است.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اینترنتی عربی ۲۱، دولت اسرائیل بنا دارد با طرح خط لوله شرقی در برابر دولت ترکیه صف‌آرایی کند. «رینا باسیست»، دیپلمات اسرائیلی و کارمند پیشین وزارت خارجه این رژیم اعلام کرد که طرح خط لوله دریای مدیترانه شرقی، پروژه جدید خاور‌میانه را پس از توافق تل آویو با دو دولت یونان و قبرس در ماه ژانویه برای انتقال گاز طبیعی از شرق مدیترانه به اروپا یک گام به جلو می‌برد. باسیست افزود: «طبق این پروژه، خط لوله زیردریا با طول هزار و ۹۰۰ کیلومتر، تقریبا هزار و ۱۸۰ مایل، قادر به انتقال سالانه ۱۲ میلیارد متر مکعب از ذخایر گاز دریایی بین اسرائیل و قبرس تا یونان و سپس به سایر کشورهای جنوب شرقی اروپا است و پیش بینی می‌شود ایتالیا اولین نقطه ورود گاز به این قاره باشد.»

وی توضیح داد: «این پروژه با هدف تامین ۱۰ درصد از نیازهای اتحادیه اروپا به گاز طبیعی و به تبع، کاهش وابستگی فعال این قاره به روسیه انجام می‌شود، گرچه در سال ۲۰۰۹ عملیات حفاری دریایی اسرائیل با یک کشف بزرگ بنزینی به نام "تاما" همراه بود و پس از یک سال گاز بیشتری در مکان دیگری در زیر دریا به نام لواتان کشف شد. همچنین پیش‌بینی می‌شود مقداری از گاز به مصر و اردن فروخته شود.»

این دیپلمات تصریح کرد: «خط لوله خاورمیانه به اسرائیل امکان انتقال مقادیر زیادی گاز به اروپا را می‌دهد.» به گفته وی، این رژیم به دنبال راه‌اندازی خط لوله بین پنج تا شش سال آینده است با این امید که قیمت‌های انرژی تا آن زمان و پایان بحران کرونا افزایش یابد. وی گفت که «یووال اشتاینیتز»، وزیر انرژی اسرائیل این پروژه را از همان ابتدای تاسیس به عهده گرفته و این وزارتخانه معتقد است که مطالعات قبلی نشان‌دهنده قابلیت‌های فنی، اقتصادی و مالی آن است. باسیست تاکید کرد: «برآوردها حاکی از آن است که پس از اتمام کرونا قیمت انرژی دوباره تثبیت می‌شود و ساخت خط لوله برای اسرائیل علاوه بر منافع امنیتی و اتحاد قوی با کشورهای شریک، مزیت اقتصادی چشمگیری را فراهم می‌کند.»

گفتنی است که این توافق‌نامه هنگام امضا مورد انتقاد وزارت خارجه ترکیه قرار گرفت و همین موضوع باعث افزایش تنش‌ها در مورد این پروژه در ماه‌های اخیر شد. وی افزود: «تنش‌های منطقه‌ای مربوط به اسرائیل شامل افزایش نفوذ ترکیه در منطقه، امضای توافق‌نامه آنکارا با لیبی و افزایش ادعاهای دریایی این کشور در دریای مدیترانه است.» این در حالی است که «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه در ماه ژوئن، با «فائز السراج»، رئیس دولت وفاق لیبی دیدار کرد. دو طرف توافق کردند که همکاری‌های خود را برای کشف منابع طبیعی در شرق دریای مدیترانه تقویت کنند و سپس اتحادیه اروپا نیز بر حمایت از این پروژه را تاکید کرد.

این دیپلمات رژیم صهیونیستی در ادامه گفت: «تل آویو مصمم بود که به اظهارات ترکیه و رئیس‌جمهوری آن در این‌باره به دنبال درگیری با یونان و قبرس پاسخ ندهد، اما اسرائیل خواستار تمرکز بر انضمام ایتالیا به این ائتلاف است تا این پروژه عملا عملی و قابل اجرا شود.» 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز