خبرگزاری کار ایران

پایگاه عربی ۲۱ بررسی کرد:

بهار آمریکایی علیه ویروس نژادپرستی

بهار آمریکایی علیه ویروس نژادپرستی
کد خبر : ۹۲۱۹۹۹

آمریکا امروز از تشدید اپیدمی نژادپرستانه که یک بیماری ذاتی و مبتنی بر میراث برده‌داری است، رنج می‌برد و انتظار می‌رود که همراه با اپیدمی کرونا شکست بزرگی را به شانس رئیس‌جمهور در نوامبر آینده وارد کند.

به گزارش ایلنا پایگاه عربی ۲۱ در مقاله‌ای به قلم «حسین لقرع» نوشت: 

در شرایطی که آمریکا به دلیل شیوع گسترده بیماری کرونا که تقریباً یک میلیون  و ۸۰۰ هزار آمریکایی را مبتلا کرده  و جان بیش از ۱۰۰ هزار نفر را گرفته در رنج است، اپیدمی نژادپرستی و نفرت دوباره بازگشته و دولت آزادی‌ها را درگیر کرده و اعتراض‌های گسترده مردمی شهروندان سیاهپوست، ۲۵ ایالت را فرا گرفته است.

حوادثی که از چند روز پیش در آمریکا به دنبال قتل یک شهروند سیاه‌پوست توسط پلیس سفید پوست به طرزی تحقیر آمیز و وحشیانه رخ داده، میزان نژادپرستی، احساس برتری‌جویی یک مرد سفید پوست و نگاه تحقیرآمیز او به سیاهپوستانی را نشان می‌دهد که حدود ۱۳ درصد از مردم آمریکا را تشکیل می‌دهند و همچنین بازتاب چنین انزجار و نفرتی نسبت به دیگر اقلیت‌ها در کشوری است که بر روی جمجمه‌های میلیون‌ها سرخپوست آمریکایی بنا شده است.

پلیس نژادپرست آمریکا هشت دقیقه بر گردن «جورج فلوید» مرد سیاه‌پوست مانند یک حیوان در حال ذبح ایستاد و سپس او را مانند یک جسد مرده رها کرد.

 چهار افسر همراه وی نیز ایستاده و جنایت را مشاهده می‌کردند اما هیچکدام برای نجات این مرد مداخله نکردند.

 با این همه، پلیس جنایتکار تا پس از پنج روز کامل که فشار اعتراض‌ها به اوج رسید، دستگیر نشد و فقط به قتل غیر عمد متهم می‌شود و همراهان همدست وی از زندان آزاد می شوند.

حال باید پرسید که آیا این کشور آزادی‌ها، حقوق بشر، عدالت و برابری است که مقام‌های آمریکایی همیشه درباره آنها در جهان لاف می‌زنند. 

در آمریکا کشتار سیاه‌پوستان توسط پلیس به عنوان اجرای قانون درج می‌شود و تظاهرات‌های خشم آلود با توسل به زور سرکوب می‌شود و معترضان با رها کردن سگ‌های وحشی و حتی شلیک گلوله تهدید می‌شوند.

این در حالی است که آمریکا به محض سرکوب تظاهرات در هر کشور دیگری در محکومیت خشونت افراطی پلیس شتاب می‌گیرد. 

در همین کشوری که مدعی سبقت در احترام به دموکراسی و آزادی‌هاست، هر جرمی که یک مسلمان مرتکب آن شود به عنوان تروریسم تلقی و به ابزاری علیه اسلام و مسلمانان در جهان تبدیل می‌شود و بار گناه آن بر دوش همه مسلمانان قرار می‌گیرد، حال آنکه جرم یا حتی قتل عام یک مسیحی علیه مسلمانان یا سایر آمریکایی‌ها صرفا اختلال عقلی شمرده می‌شود.

 فاجعه بارتر اینکه، راست افراطی در آمریکا، افراط گرایی و نژاد پرستی ناهنجار خود را از سخنان «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری این کشور بر می‌گیرد. شواهد در این زمینه فراوان است برای مثال هنگامی که وی به مهاجران مسلمان و مکزیکی حمله کرده و بارها از «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری پیشین انتقاد کرد و از او خواست که به کنیا بازگردد. 

ترامپ همچنین تظاهرکنندگان خشمگین در ۲۵ شهر را تروریست داخلی توصیف و پلیس را به سرکوب زورگویانه آنها تحریک کرد؛ گویا بر خشم سیاه‌پوستان نسبت به جنایت‌های پی در پی نژادپرستانه علیه آنها می‌افزاید و عاملان جنایت از مجازات را رها می‌کند گویی مگسی یا پشه‌ای کشته‌اند.

آمریکا امروز از شیوع بیماری کرونا و آسیب‌های سلامتی، انسانی، اقتصادی و مالی که ممکن است رهبری جهانی آن را تهدید کند، رنج می‌برد اما از تشدید اپیدمی نژادپرستانه نیز رنج می‌برد که امروز مشخص شده این پدیده نه تنها گذرا نیست بلکه یک بیماری ذاتی است که ریشه آن تا قرن‌ها ادامه دارد. این نژادپرستی بر میراث برده‌داری بنا شده است و انتظار می‌رود این دو اپیدمی در صورت وقوع به موقع، شکست بزرگی را به ریاست جمهوری در نوامبر آینده وارد کند.

ترامپ متهم است که برخلاف رهبران چین، در مقابله با کرونا شکست خورده و وحدت آمریکا را به خطر انداخته است، بافت اجتماعی کشور را با تبعیض نژادی و آپارتاید از طریق گفتار نفرت برانگیز و تحریک آمیز از بین برده و اکنون زمان آن رسیده است که محصول تلخ آن را برداشت کند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز