خبرگزاری کار ایران

مجلسی در گفت‌وگو با ایلنا:

ترامپ، آپارتاید قرن بیست و یکم را در آمریکا رقم زد/ حاکم کاخ‌سفید به دنبال بسیج لشگر عوام در انتخابات ۲۰۲۰ است

ترامپ، آپارتاید قرن بیست و یکم را در آمریکا رقم زد/ حاکم کاخ‌سفید به دنبال بسیج لشگر عوام در انتخابات ۲۰۲۰ است
کد خبر : ۹۲۰۲۷۴

کارشناس مسائل آمریکا گفت: اعتراض‌ مردم به قتل شهروند سیاه‌پوست در حقیقت خیزش علیه نابرابری است که بیش از ۱۵۰ سال در تاریخ آمریکا جریان دارد.

«فریدون مجلسی» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح ابعاد دور جدید نژادپرستی در ایالات متحده و اعمال خشونت پلیس علیه معترضان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: برای بررسی ابعاد و پیامدهایی که پس از قتل یک شهروند سیاه‌پوست (جورج فلوید) در ایالت مینه‌سوتا رخ داد، باید نگاهی گذرا به تاریخ نژادپرستی در ایالت متحده بیاندازیم. اگر به این تاریخ مراجعه کنیم به راحتی می‌بینیم که بیش از ۱۵۰ سال است که بحث تبعیض نژادی و تحقیر سیاه‌پوستان در آمریکا جریان دارد و با مرور اسناد می‌فهمیم که ریشه این قضیه بحث عدم برابری در آمریکا است. به یاد داریم که در انقلاب فرانسه شعار برابری و برادری مطرح بود و دهه‌ها بعد مارتین لوترکینگ در آمریکا امید داشت تا روزی را ببینند که فرزندانش و خانواده سیاه‌پوستان در کنار سفیدپوستان قرار بدون درگیری و تبعیض زندگی می‌کنند. از این جهت معتقدم مساله فعلی و بحرانی که در شهر مینیا‌پولیس از توابع ایالت مینه‌سوتا رخ داده، ریشه در عدم عدالت و برابری دارد.

وی ادامه داد: معتقدم ما شاهد یک آپارتاید جدید در ایالت متحده هستیم و حوادثی که پس از آن طی چند روز اخیر رخ داده به خوبی نشان می‌دهد که در این کشور همچنان بربریت مدرن وجود دارد و حالا هم پرده‌ای دیگر از آن را به مرکزیت ترامپ در حال مشاهده هستیم. واقعیت مطلب این است که ترامپ حتی در خنده‌های خود هم منفعت‌گری را لحاظ می‌کند؛ یعنی اگر او را در قاب تلویزیون همراه با لبخند مشاهده کردید، مطمئن باشید که در پس خنده‌های او یک منافع تجاری وجود دارد و هر وقت او را عصبانی نظاره‌گر بودید باید بدانید که منافع او و هم‌قطارانش با مشکل روبه‌رو شده است. این آیین و مسلک دقیقاً بر خلاف خط‌مشی اوباما است. حال اگر همین موضوع پیش پا افتاده را به کل وقایع جاری در ایالات متحده سرایت دهیم به خوبی می‌بینیم که در مینیاپولیس یک خیزش سراسری اتفاق افتاده که نشان می‌دهد مردم ایالات متحده و به خصوص سیاه‌پوستان توان تحمل تبعیض نژادی، آن هم در قرن بیست و یکم را ندارند.

این دیپلمات پیشین کشورمان با اشاره به دستور ترامپ مبنی بر اعمال بیش از حد خشونت پلیس علیه معترضان، گفت: رفتار ترامپ طی سه ماه اخیر و پس از شیوع کرونا در ایالات متحده نشان دهنده نوعی بزرگ‌پنداری و تحکم بود. اینکه دیده می‌شود رییس جمهور ایالات متحده روز گذشته به صورت کامل از سازمان بهداشت جهانی خارج می‌شود یا اینکه به ارتش دستور ورود برای مقابله با معترضان را صادر می‌کند نشان می‌دهد که افکار او نه تنها نژادپرستی را تایید می‌کند بلکه جلوه‌گری از یک سیاست درهم ریخته و ناهمگون با جامعه آمریکا و جامعه ملل است که در راس آن سرمایه‌داری قرار دارد. ما شاهد بودیم که ترامپ برای اجرای نقشه‌های خود در ارتباط با شکستن قرنطینه کرونا به اراذل و اوباش موتور سوار متوسل شد و اینها دقیقاً کسانی هستند که سال ۲۰۱۶ به وی رای دادند. همین افکار ترامپ باعث شده تا از روزنامه‌نگاران گرفته تا توئیتر علیه او موضع بگیرند و این مساله‌ای است که برای اولین‌بار در ایالات متحده اتفاق افتاده است. به همین جهت معتقدم که کشته شدن «جورج فلوید» توسط پلیس و انتشار ویدئوی جان دادن او در شبکه‌های مجازی می‌تواند دولت ترامپ و تیم محافظه‌کارِ او را با مشکلات جدید روبه‌رو کند؛ کما اینکه دولت او هم‌اکنون در قضیه مدیریت مقابله با شیوع کرونا مورد انتقادهای بسیار زیادی قرار گرفته است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما شاهد بازداشت خبرنگار سیاه‌پوست سی.ان.ان در مقابل دوربین این شبکه بودیم که یک واکنش بسیار گسترده از سوی اصحاب رسانه را به وجود آورده و نشان می‌دهد که هیچ مماشاتی در ادبیات ترامپ با معترضان وجود ندارد؛ اما مطمئناً موضع و رفتار او در قبال قضیه مینه‌سوتا و همچنین برخورد خشن با معترضان، و شرایط را برای او در داخل و خارج آمریکا با مشکل روبه‌رو می‌کند. اقدامات ترامپ علیه معترضان و به کار بردن خشونت در این کشور یک ضربه بزرگ به وضعیت و آبروی سیاسی او در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا به او خواهد زد. در این میان ترامپ سعی دارد با به میدان آوردن مایک پنس (معاون رئیس جمهوری آمریکا) اوضاع را با چند لبخند و حرف‌های دموکراتیک تغییر دهد اما همه می‌دانند که مایک پنس بسیار مذهبی‌تر و نگاهی افراطی‌تر از ترامپ دارد و به همین دلیل سخنان وی در این مورد افاقه نخواهد کرد. به همین دلیل تجمیع مشکلات فعلی و همچنین انتقادهای خارجی از ترامپ و رفتارش طی سه ماه اخیر، به راحتی می‌تواند طرفداران «برنی سندرز» را به صورت قطعی وارد اردوگاه «جو بایدن» کند و به نظرم مشارکت آنها بیشتر خواهد شد. از طرفی دیگر، ترامپ روی بسیج عوام سرمایه‌گذاری کرده است و حالا هم به دنبال همراه کردن لشگر عوام با خود است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز