پایگاه المعلومه بررسی کرد:
واشنگتن پس از ناکامیهای مکرر در رؤیای زنده کردن بحران داعش در عراق است/ تروریستها از خلأ امنیتی ناشی از کرونا استفاده کردند
همه بر این باورند که واشنگتن پس از ناکامیهای مکرر در صحنه معادلات میدانی در عراق و مقاومت نیروهای امنیتی در قالب ارتش، پلیس و الحشد الشعبی در برابر داعش، به دنبال استراتژی احیای این گروه تروریستی است.
به گزارش ایلنا، پایگاه المعلومه در مقالهای به قلم «عبدالخالق فلاح»، نوشت:
تحرکات اخیر گروهکهای داعش بخشی از چرخه بازگشت زندگی به پیکره این این گروهها است که مورد حمایت آمریکاییها و توجیهی برای اشغال عراق و اعمال فشار بر دشمنان و رقبای خود در منطقه هستند.
این تحرکات در حالی صورت میگیرد که قرار است مذاکرات امیدبخش در ژوئن آینده درباره تعیین جدول زمانی برای خروج آمریکا که یکی از مهمترین وظایف نخستوزیر آینده پس از اخذ رای اعتماد از پارلمان است، برگزار شود.
واشنگتن اخیراً با غوغای رسانهای گستردهای از تخلیه و خروج از چندین پایگاه کوچک در عراق خبر داد. اما بلافاصله و پس ازتحرک گروهکهای تروریستی داعش در مناطق بوکمال سوریه و الربیعه در عراق اعلام شد که هدف از تخلیه پایگاهها جمعآوری نیروهای به اصطلاح ائتلاف علیه داعش در پایگاههای نظامی عین الاسد در استان الانبار و منطقه الحریر در استان اربیل پایتخت اقلیم کردستان عراق بوده است.
روسیه پیشتر آمریکا را به ارسال تجهیزات جنگی برای تروریستها در این مناطق به بهانه ارسال کمکهای بشردوستانه به اردوگاه الرکبان در مرز سوریه و عراق متهم کرده بود.
همه بر این باورند که واشنگتن پس از ناکامیهای مکرر در صحنه معادلات میدانی در عراق و مقاومت نیروهای امنیتی در قالب ارتش، پلیس و الحشد الشعبی در برابر داعش، به دنبال استراتژی احیای داعش است و به نظر میرسد که واشنگتن مطمئن است که عراق به زودی خواهان خروج نیروهای آمریکایی از کشور خواهد شد. بنابراین، تنها بحرانی که میتواند این خواسته عراق را در این مرحله به تأخیر اندازد، فعال شدن مجدد این گروههای تروریستی است.
گروه تروریستی داعش هنوز سلولهای خفتهای در مناطق وسیعی از عراق دارد که اخیرا از سوی برخی گروههای سوری به سمت مرز عراق پشتیبانی شدند و بین دورههای مختلف حملاتی را انجام دادند که آخرین مورد آن حمله به نیروهای الحشد الشعبی در منطقه مکیشیفه در استان صلاح الدین و شهادت ۱۱ نفر از آنها بود.
این گروه تروریستی از وضعیت متزلزل سیاسی و درگیریها در مارپیچ اختلافات و نزاعهای سیاسی بر سر تشکیل دولت وعدم نقشآفرینی آن در برهه کنونی و ضعف تعامل دولت با داعش سوء استفاده کرده است به گونهای که سطح عملیات و فعالیتهای خود را در مناطق مختلف عراق به صورت گسترده و فشرده به ویژه در مناطقی با امنیت پایینتر در مثلث بین استانهای دیاله، صلاحالدین و کرکوک، به دلیل طبیعت سخت جغرافیایی این مناطق بالا برده است.
از سوی دیگر، مشکلات امنیتی و سیاسی در مناطق مذکور به عنوان متشنجترین مناطق مورد اختلاف به ویژه در سایه مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا گروه تروریستی داعش را برای احیای مجدد صفوف خود از طریق فرماندهی که در اراضی خالی از نیروهای امنیتی در عراق تحرک و فعالیت دارد، توانمند ساخته است.
دولت عراق باید شجاعت و اقتدار پیشه کند و با این گروهکهای خطرناک که زمینه را برای کسب حمایت و تایید داشته مقابله کند. این یک تبلیغ صرف رسانهای نیست و داعش با توسل به وضعیت موجود و تعیین ماموریتهای اصلی و توان نظامی خود بازخواهد گشت.
رهبران عراق نباید این گروههای خطرناک را دست کم گرفته و تحرکات آنها را بی اثر بدانند. آنها نباید هیچ منفعتی را بر منفعت کشور ترجیح دهند بلکه باید از حملات اخیر برای حفظ امنیت ملی و صلح داخلی و جامعه درس آموخته و با خردمندی و شفافیت با چنین پرونده مهمی برخورد کنند.