خبرگزاری کار ایران

پایگاه عربی ۲۱ بررسی کرد:

سریال‌های تولید شده در شبکه‌های سعودی توطئه دیگر عربستان برای عادی‌سازی روابط است/ مسأله فلسطین، هدف مگس‌های الکترونیک سعودی قرار گرفته است

سریال‌های تولید شده در شبکه‌های سعودی توطئه دیگر عربستان برای عادی‌سازی روابط است/ مسأله فلسطین، هدف مگس‌های الکترونیک سعودی قرار گرفته است
کد خبر : ۹۰۶۰۸۲

کمپین اینترنتی «فلسطین مسأله من نیست» در عربستان همزمان با تولید سریال‌های شبکه «ام‌بی‌سی» سعودی علیه روایت مسأله فلسطین گامی در راستای عادی‌سازی روابط با اسرائیل و نفرت‌پراکنی علیه مردم فلسطین است.

به گزارش ایلنا، پایگاه عربی ۲۱ در مقاله‌ای به قلم «ساری عربی» نوشت:

بدون هیچ مقدمه مشخصی، مگس‌های الکترونیکی عربستان سعودی در توئیتر کمپینی را تحت عنوان «فلسطین مسأله من نیست»، آغاز کرده‌اند. این در حالی است که هیچ رویدادی در عرصه فلسطین رخ نداده که بتوان گفت این کمپین به بهانه جسارت فلسطینی‌ها به عربستان شکل گرفته است. این بدان معنی است که چنین فعالیتی در راستای عملی کردن سیاست‌های دوره فعلی به منظور زمینه‌سازی برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل و توجیه توافق‌های منطقه‌ای و بین‌المللی صورت می‌گیرد که «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در قلب آن قرار دارد و همچنین به دنبال تبلور ملی‌گرائی جدیدی  مبتنی بر جابه‌جایی میراث تاریخی عربستان و اختراع دشمنان جدیدی به نام اسلام‌گرایان و فلسطینی‌ها هستند که در اصل خصم قدیمی اسرائیل هستند.

همزمان با این زمینه‌های عمومی علیه مسأله فلسطین و مردم آن به نظر می‌رسد که این کمپین کنونی در داخل دسته‌ای قرار می‌گیرد که شامل مجموعه کانال‌های «ام بی سی» سعودی بوده و به دنبال سوء استفاده از ماه مبارک رمضان و حضور مردم پای شبکه‌های نمایش به ویژه در شرایط قرنطینه برای تحریف آرمان فلسطین و ایجاد نفرت علیه مردم فلسطین است.

کانال‌های ام‌بی‌سی در ماه رمضان سریالی را پخش می‌کنند که داستان یک خانواده یهودی در کویت را پیش از مهاجرت یهودیان عرب به سرزمین‌های اشغالی روایت می‌کند و هدف آن رفع موانع روانی بین ملت‌های عرب و اشغالگران صهیونسیت با ارائه یک تصویر انسان‌دوستانه‌تر از آن دسته افرادی است که رژیمی به نام اسرائیل را بنیان نهادند. 

 خانواده «ام هارون» که نام این سریال است، یکی از ارکان همین رژیم اشغالگر است. بنابراین تصویری خوب و نیک جلوه دادن از این خانواده به مفهوم انعکاس آن برای همه ساکنان سرزمین‌های اشغالی است و به نظر می‌رسد  که این اصل و جوهر پیام مورد نظر این سریال پر از خطای فنی و هنری است.

در مقابل نیز این سریال تلاش می‌کند مردم فلسطین را به حاشیه رانده و از ماهیت انسانی خود طرد کند. این در حالی است که مگس‌های الکترونیکی سعودی در تبلیغات پیچیده‌ای علیه فلسطینی‌ها به دو عنصر متوسل می‌شوند: نخست اینکه آنها زمین خود را به یهود فروخته‌اند و دوم اینکه آنها  نسبت به نیکی عربستان ناسپاس هستند. آنها این تبلیغات را علیه همه فلسطینی‌ها بدون استثنا منتشر می‌کنند و کانال‌های ام‌بی‌سی در یکی از حلقه‌های سریال دیگری به نام «مخرج ۷» از این خدعه برای تبلیغ عادی‌سازی روابط با اسرائیل هستند.

قهرمان سریال «ناصر القصابی» جایگاه مدافع فلسطینی‌ها را به دست گرفته اما در مقابل فلسطینی‌ها را به عادی سازی نفرت‌انگیز دعوت می‌کند. این بدان مفهوم است که موضع‌گیری فلسطینی‌ها یک دیدگاه سازگار با فراخوانی برای عادی‌سازی است. در این سریال تلاش می‌شود چنین وانمود کند مردمی که خود، سرزمینشان را فروخته و در برابر نیکی دیگران ناسپاسی می‌کنند، مستحق یاری و حمایت نیستند و سعودی‌ها از ساکنان اسرائیل هیچ بدی ندیده‌اند؛ آن گونه که از فلسطینی‌ها دیده‌اند.

  طراحی چنین خدعه‌ای و به بحث گذاشتن آن همزمان با کمپین «فلسطین، مسأله‌ من نیست» و توسل به ابزارهایی چون «ام هارون» و «مخرج ۷» صرفا در راستای مقدمه‌چینی برای عادی‌سازی و توجیه سیاست‌های فعلی سعودی بوده و علاوه بر آن به دنبال کاشت بذر کینه در بین مردم سعودی است.

بنابراین، تا زمانی که تبلیغ شود اسرائیلی‌ها به عربستان حمله نکرده‌اند و این فلسطینی‌ها هستند که زمین خود را فروخته و ناسپاسی کرده‌اند، صهیونیست‌ها انسان‌هایی معمولی مانند خانواده ام‌هارون و فلسطینی‌ها افرادی متفاوت از مردم کره زمین هستند، کل ملت فلسطین افرادی شرور و ناسپاس و سرکش نسبت به خیرخواهان و بدخواهان معرفی می‌شوند.

تبلیغاتی که فلسطینیان را هدف قرار داده و به برخی از شدیدترین موارد بی‌اخلاقی که در آن روایت صهیونیستی عینا  پذیرفته شده می‌رسد، در محتوای خود به حدی بی‌اهمیت است که حتی سزاوار پاسخ نیست اما بسیار ناراحت‌کننده است زیرا بر ظلم و رنج مردم مظلوم فلسطین می‌افزاید آن هم به دلایلی که هیچ ارتباطی با آن ندارد.

امور حکومتی به فلسطینیان مربوط نمی‌شود، اما ائتلاف‌ها برای تضمین حکومت، امروز قضیه فلسطین را از عدالت خارج کرده و انسانیت فلسطینی‌ها را نادیده می‌گیرد، این در حالی است که  منطقه عربی دستخوش اختلافات فراوانی شده و چنانچه شاهد هستیم، بسیاری از کشورهای عربی درگیر موضوعات داخلی و خارجی هستند و عربستان در قبال این حوادث از خدعه تبلیغاتی و حمایتی استفاده کرده است اما چرا فلسطین را به طور خاص انتخاب کرده است؟ پاسخ آن نزد نتانیاهو است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز