خبرگزاری کار ایران

بیگدلی در گفت‌وگو با ایلنا:

کناره‌گیری سندرز، ابلاغِ کنوانسیون دموکرات‌ها است/ ضربه کرونا به موقعیت ترامپ، عمیق‌تر از استیضاحش توسط پلوسی بود

کناره‌گیری سندرز، ابلاغِ کنوانسیون دموکرات‌ها است/ ضربه کرونا به موقعیت ترامپ، عمیق‌تر از استیضاحش توسط پلوسی بود
کد خبر : ۸۹۶۸۱۷

کارشناس مسائل آمریکا گفت: معاون رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا مجبور است برای آنکه طرفدارن سناتور ایالت ورمانت را جذب کند، شعارهای او را تکرار کند تا از چندپاره شدن آراء جلوگیری شود.

«علی بیگدلی» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح دلایل کناره‌گیری برنی سندرز از نامزدی حزب دموکرات در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: برای تحلیل علت کنار رفتن برنی سندرز از رقابت‌های انتخاباتی سال ۲۰۲۰ ایالات متحده باید به این موضوع مهم توجه کنیم که هر نامزد (فارغ از جمهوری‌خواهان یا دموکرات‌ها) فقط می‌تواند برای انتخابات تبلیغ کند و اساساً اختیاری برای ماندن یا رفتن از حزب ندارد. این مساله به خوبی نشان می‌دهد که کنوانسیون ملی حزب دموکرات آمریکا تصمیم‌گیرنده نهایی و اصلی است و زمانی که این کنوانسیون حرف می‌زند، نامزد آن باید همان تصمیم را اجرا کند. به همین جهت است که می‌بینیم سندرز از نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری کنار رفت که البته باید بدانید او عملاً عضو رسمی حزب دموکرات نیست و فقط برای شکست دادن ترامپ به دموکرات‌ها پیوسته است ولی هیچگونه عضویت رسمی در این حزب ندارد.

وی ادامه داد: کناره‌گیری سندرز به این معنا نیست که آراء کسب شده توسط او در چند ایالت به نفع بایدن مصادره می‌شود بلکه به این معناست که او راه را برای تاخت و تاز بایدن باز کرده و در نهایت به عنوان گزینه نهایی دموکرات‌ها معرفی می‌شود. بسیاری بر این عقیده هستند که سندرز پس از کنار کشیدن از رقابت‌های انتخاباتی سعی می‌کند تا طرفدارانش را به سمت و سوی بایدن سوق دهد و از او حمایت کند. این در حالیست که تعهدات سندرز که در جریان سخنرانی‌هایش در چند ایالت به طرفدارانش داده  بود حالا به بایدن منتقل می‌شود و او ناچار است روزی که می‌خواهد رای‌گیری نهایی را انجام دهد، همان شعارها و حرف‌های سندرز را بزند تا طرفداران او را به سمت خود جذب کند و مانع از چندپاره شدن آراء به نفع حزب دموکرات شود. به عنوان مثال در مورد بیمه کارگران یا مسائل زیست‌محیطی سخنان زیادی از سوی سندرز مطرح شده است و با این شعارها توانسته نفرات زیادی را به سوی خود جذب کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به وضعیت ترامپ در فضای سیاسی ایالات متحده گفت: ترامپ در طول چند سال گذشته توانست روی وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور مانور دهد اما طی یک ماه گذشته شاهد بودیم که کرونا بیشترین تاثیر را بر اوضاع و وضعیت وی گذاشته است. اگر به چهره ترامپ در هنگام سخنرانی‌هایش توجه کنیم به خوبی می‌بینیم که او بسیار نگران وضعیتش در انتخابات است و اخباری که از شیوع کرونا به او داده می‌شود بیش از حد او و دولتش را تخریب کرده و از نظر عموم مردم او عملکرد بسیار بدی داشته است؛ تا جایی که معاون او (مایک پنس) در این بسیار مستأصل و نگران است و نمی‌داند که چگونه باید امور را هدایت و به سر منزل مقصود برساند. ترامپ و تیمش کرونا و شیوع آن را جدی نگرفتند و حالا که بسیاری از مشاغل آرام آرام در حال از بین رفتن هستند، موقعیت ترامپ در حال تزلزل است.

وی در پایان با اشاره به پیشروی کرونا در آمریکا تصریح کرد: به نظرم ضربه‌ای که کرونا به موقعیت ترامپ زد، اثرش بیشتر از استیضاح ترامپ توسط نانسی پلوسی است. همین موضوع باعث شده تا دموکرات‌ها بیش از پیش در عرصه رسانه‌ای و سیاست فعال شوند، اما توجه داشته باشید که ادامه شیوع کرونا و کشته شدن بسیاری از شهروندان آمریکا باعث نمی‌شود طرفداران جمهوری‌خواهان به دموکرات‌ها رای دهند؛ چراکه این دو حزب اصولاً منشور یکدیگر را قبول ندارند. در این میان باید متوجه باشید که تبلیغات ترامپ به صورتی است که از آمریکا و مسائل عمومی حرف می‌زند ولی دموکرات‌ها ایالت‌گرا هستند و به مسائل منطقه‌ای اشاره می‌کنند. به هر ترتیب ادامه ناکارآمدی دولت ترامپ در مبارزه با کرونا و ناتوانی در مهار کردن آن خوراک بسیار خوبی برای دموکرات‌ها به حساب می‌آید ولی به صورت دقیق نمی‌توان گفت که چه اتفاقی در انتخابات رخ خواهد داد و در نوامبر ۲۰۲۰ اوضاع چگونه رقم خواهد خورد.        ‌

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز