خبرگزاری کار ایران

ذاکریان در گفت‌وگو با ایلنا:

اسرائیل آزادی اسرای فلسطین به دلیل کرونا را تهدید امنیتش می‌داند/ NGO‌های حقوق بشری تحت فشار لابی یهود هستند

اسرائیل آزادی اسرای فلسطین به دلیل کرونا را تهدید امنیتش می‌داند/ NGO‌های حقوق بشری تحت فشار لابی یهود هستند
کد خبر : ۸۹۱۲۴۲

استاد حقوق بین‌الملل گفت: بسیاری از سازمان‌ها مردم‌نهاد، پیگیر آزادی زندانیان فلسطینی هستند اما رسانه‌ها و مطبوعات همگی در محاصره صهیونیست‌ها هستند.

«مهدی ذاکریان» کارشناس مسائل سیاسی و استاد حقوق بین‌الملل با اشاره به شیوع کرونا در سرزمین‌های اشغالی و دلایل عدم آزادی اسراء و زندانیان فلسطینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: از زمانی که مسئولان رژیم صهیونیستی شیوع کرونا در سرزمین‌های اشغالی را اعلام کردند این نگرانی وجود دارد که زندانیان فلسطینی که در زندان‌های این رژیم در بند هستند، با خطر مرگ روبه‌رو خواهند بود؛ چراکه تاکنون هیچکدام از این اسراء آزاد نشده‌اند و مشخص نیست که چه زمانی قرار است آنها برای در امان ماندن از تهدیدات کرونا ویروس آزاد شوند. در این میان عده‌ای به دنبال دلیل سرباز زدن اسرائیل از آزادی زندانیان فلسطینی هستند اما واقعیت این است که این رژیم آزاد کردن اسرای فلسطینی را به نوعی تهدی  برای امنیت خود می‌داند. مقام‌های اسرائیل معتقدند که به محض آزاد شدن زندانیان فلسطینی به دلیل کرونا، امنیت و بقای اسرائیل مورد تهدید قرار می‌گیرد. این سیاست به خوبی نشان می‌دهد که امنیت اسرائیل بر جان انسان‌ها و حیات فلسطینی‌ها مقدم است.

وی ادامه داد: در این میان بسیاری از سازما‌ن‌های بین‌المللی حقوق بشری و برخی از سازمان‌های مردم‌نهاد که در زمینه زندانیان فعالیت می‌کنند، این موضوع را پیگیری کردند و حتی نتایج و نامه‌نگاری‌های خود را به اطلاع عموم رساندند اما باید متوجه باشید که مشکل اصلی، این نهادها نیستند. بارها شنیده یا دیده شده که بسیاری معتقدند این سازمان‌ها و NGO‌های حقوق بشری به هیچ وجه در این زمینه فعالیت نیستند اما واقعیت این است که نفوذ صهیونیست‌ها در رسانه‌ها و مطبوعات دنیا به حدی زیاد است که نمی‌گذارند هیچ گزارشی در این مورد منتشر شود. امروزه رسانه‌های مطرح دنیا در کنترل و محاصره رژیم‌صهیونیستی است و به هیچ وجه نمی‌گذارند که اخبار درست به بیرون درز کند. به همین جهت است که می‌گویم نهادهای حقوق‌بشری و بسیاری از محفل‌های مردم‌نهاد در مورد آزادی اسراء فلسطینی از زندان‌ها اسرائیل به دلیل شیوع کرونا، کارِ خود را انجام داده‌اند اما از هر طرف مورد هجمه و حمله واقع شده‌اند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه مانع‌تراشی برای تشکیل سازمان‌های ناظر بر مسائل حقوق‌بشری اسرائیل همچنان ادامه دارد، گفت: مساله مهمتر این است که اساساً تعداد جریان‌ها و NGO‌هایی که در مورد اسرائیل و مسائل حقوق بشری رژیم صهیونیستی کار می‌کنند، بسیار کم است. در مورد حقوق بشر در عربستان هم شاهد هستیم که NGO‌های بسیار ناچیز و کوچکی در حال فعالیت هستند و این موضوع پس از برقراری ارتباط میان دو طرف تا حد زیادی بیشتر و عمیق‌تر شده است. این در حالیست که در مورد حقوق بشر در ایران نه تنها «جاوید رحمان» به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران فعال است و اخیراً هم گزارشی در مورد کشورمان ارائه داد بلکه بسیاری از جریان‌ها و NGO‌ها در حال شانتاژ و جوسازی علیه ایران هستند. این وضعیت به خوبی نشان می‌دهد که حتی در مورد فعالیت سازمان‌های مردم نهاد در حوزه اسرائیل هم شاهد یک نفوذ عجیب و غریب از سوی صهیونیست‌ها هستیم که مانع پیگیری این امور می‌شوند.

ذاکریان افزود: اینکه آیا رژیم صهیونیستی از مواضع خود در مورد زندانیان فلسطینی (آن هم در شرایط شیوع کرونا) کوتاه می‌آید و آنها را آزاد می‌کند یا خیر، موضوعی است که عملیاتی شدن آن بسیار بعید است. برای اثبات این موضوع مایلم به خاطره‌ای از یک کنفرانس در مورد فلسطین اشاره کنم. به یاد دارم که در این کنفرانس با یکی از وزرای دولت فلسطین در حال صحبت بودم که در مورد جنایات نظامیان اسرائیل، یک رویداد بسیار تلخ را برای من بازگو کردند. ایشان می‌گفتند یک نوجوان ۱۳ ساله فلسطینی که به سمت نظامیان اسرائیل سنگ پرتاب می‌کرد، توسط دو نظامی صهیونیست دستگیر شد و کمی بعد یک بطری بنزین به او دادند تا بنوشد. پس از نوشیدن بنزین توسط این نوجوان فلسطینی کمی بنزین روی او ریختند و در نهایت او را آتش زدند و این نوجوان از داخل و خارج می‌سوخت. البته این جنایات گوشه‌ای از اقدامات اسرائیل است که طی سال‌های گذشته خط سیر صعودی به خودش گرفته است؛ تا جایی که در سال گذشته به وضوح دیدیم که زنان، کودکان و مردان فلسطینی، وسط میادین و خیابان‌ها هدف گلوله قرار گرفتند و ویدئوهای آنها به سرعت در دنیا پخش شد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: همین مثال‌های کوچک نشان می‌دهد که ما نباید انتظار آزاد شدن اسراء و زندانیان فلسطینی به دلیل شیوع کرونا را توسط اسرائیلی‌ها داشته باشیم و من معتقدم که این موضوع تنها یک خوش‌خیالی محض است. درست است که محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) و بسیاری از شخصیت‌های فلسطینی خواهان آزاد شدن زندانیان شده‌اند، اما این موضوع اتفاق نمی‌افتد و به نظرم باید فشار به اسرائیل بیشتر شود. «هنری کسینجر»  وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا سال‌ها پیش در مورد اسرائیل گفته بود که این رژیم با حس کردن فشار از خارج، دست به مذاکره می‌زند؛ لذا باید به تل‌آویو فشار وارد شود. در این میان سکوت جامعه جهانی هم تعجب‌آور است. اخیراً اجلاس گروه ۲۰ به رهبری عربستان برگزار شد ولی حتی یک نفر در مورد مساله کرونا و آزادی زندانیان اسرائیل حرف نزد. از حیث حقوقی هم باید متوجه باشیم که دولت‌ها به هیچ وجه نباید بحث بهداشت و درمان زندانیان را نادیده بگیرند اما متاسفانه این روند در اسرائیل و برخی کشورها مانند عربستان و بحرین ادامه دارد. بنابراین فقط باید به اسرائیل فشار وارد شود وگرنه بایکوت حقیقت ادامه خواهد داشت.     

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز