خبرگزاری کار ایران

تحلیلگر ارشد عراقی در گفت‌وگو با ایلنا:

ضعف نظام سیاسی عراق، زمینه‌ساز تجاوزهای حاکمیتی عراق است/ واکنش‌­های رسمی به حمله آمریکا ضعیف بود

ضعف نظام سیاسی عراق، زمینه‌ساز تجاوزهای حاکمیتی عراق است/ واکنش‌­های رسمی به حمله آمریکا ضعیف بود
کد خبر : ۸۸۷۲۶۸

کارشناس مسائل سیاسی عراق تأکید کرد که در هر کشوری نیروهایی وجود دارند که با اشغالگران با هر هویتی که باشند، مقابله می‌­کنند. بنا بر این امروز حمله به پایگاه‌های آمریکا یکی از اشکال مقابله و جبهه‌گیری علیه اشغالگران است.

به گزارش ایلنا «محمد عباس التمیمی» استاد علوم سیاسی و کارشناس مسائل عراق در تشریح ابعاد نقض حاکمیت عراق از سوی نیروهای آمریکایی گفت: وضعیت سیاسی عراق امروز شاهد عدم ثبات است و طبیعتا حضور آمریکا در اراضی این کشور و افزایش نقض حاکمیت عراق توسط آمریکا برآمده از ضعف نظام سیاسی حاکم و عدم توان آن برای مقابله و جبهه‌گیری متقابل است.

التمیمی در ادامه گفت: چنانکه می­‌بینیم، منطقه خاورمیانه شاهد جنگ­‌ها و درگیری­‌های بین‌المللی و منطقه­‌ای است که مهم­ترین آنها درگیری آمریکا با جمهوری اسلامی ایران است. آمریکا به دنبال ایجاد بهانه‌­هایی برای تشدید این درگیری است و همان طور که اخیرا نیز مشاهده کردیم نیروهای آمریکائی فرماندهان ایرانی و عراقی را مورد هدف قرار دادند و امروز نیز در ادامه این حملات مواضع حشد الشعبی را بمباران می­‌کنند.

وی افزود: در هر کشوری نیروهایی وجود دارند که با اشغالگران با هر هویتی که باشند، مقابله می‌­کنند. بنابراین امروز حمله به پایگاه‌­های آمریکا یکی از اشکال مقابله و جبهه‌گیری علیه اشغالگران است.

این کارشناس سیاسی عراق گفت: به‌رغم وجود توافق استراتژیک، سرگرمی نظام سیاسی به منافع تنگ‌نظرانه بهانه­‌هایی را برای افزایش حضور آمریکا به دست داده است. امروز اظهارات آمریکایی‌­ها دال بر افزایش حضور نظامی در پایگاه­‌های نظامی واقع در مرکز شهرهای عراق است.

وی افزود: به نظر می­‌رسد که آمریکا به دنبال آن است تا در سایه افزایش امکانات و قدرت خود پس از پیروزی بر گروه تروریستی داعش، قدرت حشدالشعبی را تضعیف کرده و از بین ببرد و در عین حال، ضعف نظام سیاسی عراق و رویکرد ضعیف خارجی آن مزید بر علت شده است. ناگفته نماند که آمریکا از روابط روز افزون میان حشد الشعبی عراق و سپاه پاسداران انقلاب ایران می­‌ترسد؛ چراکه سپاه پاسداران از نیروهای عراقی هنگام مبارزه با گروه تروریستی داعش هم حمایت لجستیکی و هم حمایت آموزشی کرده است.

التمیمی گفت: اگر ثبات سیاسی در عراق برقرار شود، ماهیت حضور نظامی آمریکا مشخص و در مورد آن قانون‌گذاری خواهد شد.

وی تأکید کرد: واکنش­‌های رسمی به حمله آمریکا علیه مواضع حشد الشعبی و اماکن غیرنظامی ضعیف و متناقض بود و واکنش‌­های مردمی نیز از بحران بهداشتی پیش رو و بحران اقتصادی موجود متاثر بود. امروز همه نگاه‌­ها به تشکیل دولتی توانمند است که بتواند عراق را از این تنگنای سیاسی، امنیتی و اقتصادی عبور دهد.

التمیمی گفت: هر طرفی که حملات اخیر به پایگاه‌­های نظامی آمریکا را انجام داده باشد، این مسئله به رویارویی و درگیری می­‌انجامد و باعث بی‌ثباتی بیشتر امنیتی می‌شود و آمریکا با سوء استفاده از آن تمام گروه­‌هایی که مسئولیت حملات را برعهده می گیرند مجازات خواهد کرد و می‌­کوشد تا با وضع تحریم علیه آنها دارایی­‌ها و منابع مالی‌شان را رصد کند وچه بسا پایگاه­‌هایی را هدف قرار دهد که ادعا دارد در اختیار این گروه‌هاست که این موضوع در سایه شرایط متنشج اقتصادی کشورهای دنیا از جمله عراق به هیچ وجه مناسب نیست.

وی در پایان گفت: «عصبة الثائرین» که مسئولیت این حملات را برعهده گرفته، یک گروه گمنام است که به هیچ طرف سیاسی وابستگی ندارد و شاید این موضوع امروز موارد اختلافی تازه­‌ای را در داخل عراق ایجاد کند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز